Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Ο Αμπασκάλ ο νεότερος πρώτος της Ευρώπης

ο-αμπασκάλ-ο-νεότερος-πρώτος-της-ευρώπ-368249

Στις 22 Ιουνίου 2021 ο Βόλος ανακοίνωσε την πρόσληψη του νέου του προπονητή. Σε ηλικία 32 ετών, δύο μηνών και εννέα ημερών ο Γκιγιέρμο Αμπασκάλ ανέλαβε την ομάδα της Μαγνησίας. Έχοντας εργαστεί στα τμήματα υποδομής της Σεβίλλης, ως πρώτος προπονητής σε Κιάσο (Ελβετία), Λουγκάνο (Ελβετία) και Άσκολι (Ιταλία), ο νεαρός Ισπανός αποδέχτηκε την πρόταση των Θεσσαλών και τρεις μήνες και 18 ημέρες αργότερα οδηγεί την ομάδα του στην κορυφή.

Μετά την ολοκλήρωση πέντε αγωνιστικών στη Super League Interwetten, ο Σεβιγιάνος μετρά τέσσερις νίκες (2-1 τη Λαμία, 1-3 τον Απόλλωνα, 3-0 τον Ατρόμητο, 2-1 τον Αστέρα) και μία ήττα (5-1 από τον Παναθηναϊκό). Με 12 βαθμούς, ο Βόλος βρίσκεται στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος, μαζί με τον ΠΑΟΚ, στο +1 από τον Ολυμπιακό, στο +2 από την ΑΕΚ και στο +3 από τον πέμπτο της κατάταξης ΠΑΣ Γιάννινα.

Στα κορυφαία 20 πρωταθλήματα της Ευρώπης, βάσει του ranking, δεν υπάρχει άλλος προπονητής σε αυτήν την ηλικία να καθοδηγεί την ομάδα του στην 1η θέση. Δεύτερος στη σχετική κατάταξη είναι ο 33χρονος Γερμανός τεχνικός της Ζάλτσμπουργκ, Ματίας Γιάισλε, ο οποίος είναι κατά έναν χρόνο και οκτώ ημέρες μεγαλύτερος του Αμπασκάλ. Και τρίτος ο επίσης Γερμανός προπονητής της Μπάγερν, Γιούλιαν Νάγκελσμαν (έναν χρόνο, οκτώ μήνες και 21 ημέρες μεγαλύτερος του Αμπασκάλ).

Η σχετική λίστα με τους νεαρότερους τεχνικούς του top-20 των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, που αυτή τη στιγμή καθοδηγούν τις ομάδες τους στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, είναι:

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου