ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολα έτοιμα για το ιστορικό ράλι Ολύμπου 2021 με αφετηρία τον Βόλο

ολα-έτοιμα-για-το-ιστορικό-ράλι-ολύμπο-381546

Στην Ελασσόνα, που είναι η γενέτειρα του μεγάλου θεσμού για την Ελλάδα, θα τερματίσει και φέτος το περίφημο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου, μετά από την άριστη συνεργασία και υποστήριξη που παρέχεται από τον Δήμο Ελασσόνας και τον Δήμαρχο κ. Νίκο Γάτσα, τα δύο τελευταία χρόνια και έτσι ένα μεγάλο γεγονός, διεθνούς εμβέλειας, επιστρέφει στη φυσική του έδρα, από όπου και ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια.

Μαγικές εικόνες θα ζήσουν οι φίλοι των κλασσικών αυτοκινήτων-αντίκα στους νομούς Λάρισας και Μαγνησίας, στις 9 και 10 Οκτωβρίου 2021, αφού το περίφημο 10ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 2021 (The Historic Rally of Olympian Gods ), που έχει κλέψει τις καρδιές όλων των φίλων της κλασσικής αυτοκίνησης σε Ελλάδα και εξωτερικό, θα επισκεφτεί και φέτος μαγικούς προορισμούς, όπως είναι ο Βόλος (εκκίνηση από κτίριο «Παπαστράτος» και τερματισμός 1ης μέρας), τα πανέμορφα χωριά του Πηλίου, η λίμνη Κάρλα, ο Όλυμπος και η πανέμορφη Ελασσόνα (τερματισμός).

Ο πρόεδρος του Δικτύου «Περραιβία», Κώστας Σκριάπας, δήλωσε: “Το φετινό 10ο επετειακό Ιστορικό Ράλι Ολύμπου είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αείμνηστου πρόεδρου της ΛΕΚΑΜ Γεώργιου Τσάλιου, που χάθηκε πρόσφατα και που είναι ο άνθρωπος που απογείωσε τις δράσεις και τη φήμη της Λέσχης εντός και εκτός Ελλάδος, διοργάνωσε μεγάλους αγώνες και αναδιαμόρφωσε τον ρόλο που επιτελεί η κλασσική αυτοκίνηση στην Ελλάδα”.

Το Ιστορικό Ράλι Ολύμπου, που θεσμοθετήθηκε το 2011 από το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” και τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου-ΛΕΚΟΒ, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους θεσμούς στον χώρο της κλασσικής αυτοκίνησης, με τη συνδιοργάνωση της ΛΕΚΑΜ, και διαφημίζει την Ελλάδα και τη Θεσσαλία, αλλά κυρίως το μυθικό βουνό, τον Όλυμπο, από τον οποίο πήρε και το όνομά του.

Δεκάδες συμμετοχές σε έναν αγώνα-όνειρο

Δεκάδες πληρώματα από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό ζεσταίνουν τις μηχανές των κλασσικών αυτοκινήτων -αντίκα και όλες οι προετοιμασίες βρίσκονται στην τελική ευθεία, σχετικά με τη διοργάνωση του περίφημου και εντυπωσιακού 10ου Ιστορικού Ράλι Όλυμπου 2021 (The Historic Rally of Olympian Gods ) – 26η Μακεδονική Πλοήγηση, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 9 και 10 Οκτωβρίου 2021 στη Θεσσαλία.

Πρέπει να σημειωθεί ότι θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και τα μέτρα που προβλέπει ο ΕΟΔΥ, για την προστασία των συμμετεχόντων και των θεατών από τον Covid-19.

Το περίφημο αυτό Ράλι διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια από την πανίσχυρη Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας (ΛΕΚΑΜ-Θεσσαλονίκη) και το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” (Ελασσόνα), σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας (ΣΚΑΛ) και τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ), με την υποστήριξη της FIVA και της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, ενώ τελεί υπό την Αιγίδα και τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων), του Δήμου Ελασσόνας και του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Πολιτισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περίφημο, σε όλο τον κόσμο, Ιστορικό Ράλι Ολύμπου (The Historic Rally of Olympian Gods ), είναι ενταγμένο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α. και έχει σπάσει, κατά καιρούς, ρεκόρ συμμετοχών, όπως πέρυσι με 102 συμμετοχές, ενώ χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική διοργάνωση, τις έντονες συγκινήσεις και τις υψηλές δόσεις αδρεναλίνης.

Το Πήλιο, η λίμνη Κάρλα, ο Βόλος, η Ελασσόνα

και ο Όλυμπος οι μαγικοί προορισμοί για φέτος

Φέτος, το Ιστορικό Ράλι Ολύμπου, με απόφαση των Διοργανωτών, θα ξεκινήσει, μετά από πολλά χρόνια, από τον Βόλο (παραλία-κτίριο «Παπαστράτος») το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 11.00 και με προορισμό τα πανέμορφα χωριά του Πηλίου με τα μοναδικά τοπία, τη μεγάλη ιστορία και τα πασίγνωστα ποιοτικά τοπικά προϊόντα , ενώ ο μεγάλος τερματισμός θα γίνει στο κέντρο της Ελασσόνας την επόμενη μέρα, Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 14.00.

Οι διαδρομές του Ράλι είναι οι εξής:

1Η μέρα – Σάββατο 9 Οκτ 2021

Βόλος -Εκκίνηση-Κτίριο «Παπαστράτος»- ώρα 11.00 π.μ.- Ανακασιά- Άνω Βόλος- Κατηχώρι – Πορταριά- Χάνια- Μακρυράχη- Ανήλιο- Άγιος Δημήτριος- Μούρεσι –Τσαγκαράδα- Ξουρίχτι- Μηλιές- Βυζίτσα (στάση για ανασυγκρότηση και γεύμα- Επίσκεψη στον αγροτουριστικό Συνεταιρισμό «Εσπερίδες») – Πινακάτες – Άγιος Γεώργιος Νηλείας – Άγιος Βλάσιος – Άνω Λεχώνια – Κ. Λεχώνια- Αγριά-Βόλος (τερματισμός 1ης μέρας)

2η μέρα –Κυριακή 10 Οκτ. 2021

Βόλος – Εκκίνηση (Ξενοδοχείο Volos Palace) – ώρα 10.00 π.μ.

Μελισσάτικα- Γλαφυρές- Κερασιά- Κανάλια Δήμου Ρ. ΦεραίουΣτεφανοβίκειο- ΠΕΟ Βόλου –Λάρισας- Τσαριτσάνη-Ελασσόνα (τερματισμός 2ης μέρας στην κεντρική πλατεία -απονομές )

Οι φίλοι των κλασσικών αυτοκινήτων μπορούν να τα δουν από κοντά στα εξής σημεία:
1. Στην παραλία του Βόλου- Κτήριο «Παπαστράτος»-Σάββατο 9/10/2021 και ώρες 09.00-11.30 π.μ.

  1. Στο ξενοδοχείο Volos Palace – Κυριακή 10/10/2021 και ώρες 08.00-11.00 π.μ.
  2. Στην Ελασσόνα – κεντρική πλατεία – Κυριακή 10/10/2021 και ώρες 01.00-17.00 το απόγευμα
  3. Σε όλη τη διαδρομή από όπου θα διέρχονται τα αυτοκίνητα.

Ράλι των Ολύμπιων θεών- Ένας θεσμός -διαφήμιση για την Ελλάδα

Τα Ράλι Κλασσικών αυτοκινήτων-αντίκα έχουν εκατομμύρια φίλους σε όλο τον κόσμο και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του κοινού και των ΜΜΕ, όπου αυτά πραγματοποιούνται, αναδεικνύοντας τους προορισμούς.

Για τον λόγο αυτό το Ιστορικό Ράλι Ολύμπου (The Historic Rally of Olympian Gods ), που έχει ως κέντρο και σημείο αναφοράς την Ελασσόνα (έδρα του Δικτύου «Περραιβία»), τον μυθικό Όλυμπο και τη Θεσσαλία, αλλάζει κάθε χρόνο τις διαδρομές του, έτσι ώστε όλη η Θεσσαλία, αλλά και οι όμορες Περιφέρειες να εντάσσονται στις διαδρομές του, με αποτέλεσμα οι φανατικοί του, πλέον, φίλοι να γνωρίζουν τους πανέμορφους προορισμούς της Θεσσαλίας και της Ελλάδας, τον πολιτισμό τους, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μοναδικά τοπικά προϊόντα και τους φιλόξενους κατοίκους της Ελληνικής υπαίθρου, που κάθε χρόνο υποδέχονται τα ελληνικά και ξένα πληρώματα με ιδιαίτερη αγάπη.

Όλα αυτά τα χρόνια επισκέφτηκε σημαντικούς προορισμούς, όπως τον ΝΔ Όλυμπο, την Ελασσόνα, τα Τρίκαλα, την Καλαμπάκα, τη Φαρκαδόνα, τα Μετέωρα, την Καρδίτσα, τη Λίμνη Πλαστήρα, τον Βόλο, δεκάδες χωριά του Πηλίου, το Τρίκερι, τα παράλια του Ν. Λάρισας, την Αγιά, τη Δεσκάτη, εκατοντάδες χωριά σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας, αρχαιολογικά και βυζαντινά μνημεία, πολλές μονάδες παραγωγής τοπικών προϊόντων, γυναικείους συνεταιρισμούς κ.ά., κάνοντας γνωστή την «άγνωστη», πλην όμως πανέμορφη, Θεσσαλία στο εξωτερικό, αφού υπάρχουν πολλές διεθνείς συμμετοχές από διάφορες χώρες της Ευρώπης και το γεγονός έχει μεγάλη διεθνή δημοσιότητα.

Πρόκειται, όχι μόνο για ένα σπάνιο αθλητικό γεγονός, αλλά, κυρίως, για ένα πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και μεγάλης τουριστικής προβολής γεγονός, που δύσκολα αντιγράφεται, αφού την ποιότητά του εγγυώνται η ΛΕΚΑΜ (Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας-Θεσσαλονίκη) και το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»-Ελασσόνα.

Εγγραφές-πληροφορίες

ΛΕΚΑΜ: κ. Καλφαδέλης Στέλιος (υπεύθ. Αγώνα) κιν., 2310-432401,6947630234

Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”: Πρόεδρος κ. Κ. Σκριάπας 6974-881944, [email protected]

Σ.Κ.Α.Λ. (Λάρισα): Πρόεδρος κ. Νικ. Γκανάκης 6944-479588

ΛΕ.Κ.Ο.Β. (Βόλος):Πρόεδρος κ. Τέλης Δουλόπουλος, τηλ. 6972-922266,

Πληροφορίες στο: www.perrevia.net.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου