ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παλικαρίσια εμφάνιση του Θησέα αλλά αποκλεισμός στα πέναλτι

παλικαρίσια-εμφάνιση-του-θησέα-αλλά-α-399666

Το πάλεψε μέχρις εσχάτων, αλλά ηττήθηκε στα πέναλτι ο Θησέας Αγριάς για τη γ’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδος από τον Πανσερραϊκό, δεχόμενος στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων της κανονικής διάρκειας την ισοφάριση σε 2-2, σκορ το οποίο δεν άλλαξε στο εξτρά 30λεπτο. Τελικά, η ομάδα του Κώστα Σταματίου έχασε στα πέναλτι με 2-4.

Ρεπορτάζ: ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΓΕΜΙΤΖΙΔΗΣ

Ο Θησέας με τον Τσιανάκα να αγωνίζεται στα αριστερά της μεσαίας γραμμής, με τον Φουρκιώτη στην απέναντι πλευρά και τον Καρατσόλη στην κορυφή, είχε περισσότερο αμυντικό προσανατολισμό, με έμφαση στις αντεπιθέσεις, ενώ ο Πανσερραϊκός προσπάθησε να έχει την κατοχή της μπάλας, η οποία σε όλο τον αγώνα ήταν ανούσια.

Στο πρώτο μισάωρο του αγώνα δε σημειώθηκε κάποια άξια λόγου φάση. Ο Θησέας φαινόταν μετά το 30’ ότι μπορεί να απειλήσει στις αντεπιθέσεις και σε μία απ’ αυτές στο 41’ σκόραρε με τον Φουρκιώτη, ο οποίος αξιοποίησε σέντρα από τα αριστερά του Κουκουτή και με κοντινό πλασέ έγραψε το 1-0. Αυτό ήταν το σκορ του πρώτου μέρους, αφού στο 45+1’ ο Πανσερραϊκός έχασε τετ α τετ με τον Τσιμίκα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανσερραϊκός μπήκε με τρεις αλλαγές στη σύνθεσή του, καθώς πέρασαν οι Μαρκιόνι, Μέσι και Φουάσης στον αγώνα, ενώ για τον Θησέα νέο πρόσωπο ήταν ο Κατσιγιάννης.

Στο 67’ ο Πανσερραϊκός είχε μεγάλη χαμένη ευκαιρία, καθώς ο Μέσι πήρε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Εππα, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κουτσιρίμπα.

Στο 69’ ωραίο σουτ του Κατσιγιάννη πέρασε λίγο πάνω από την εστία και δύο λεπτά αργότερα ο Κουκόλης για τον Πανσερραϊκό και ο Χατζησταμάτης για τον Θησέα δέχθηκαν κάρτα εξαιτίας λογομαχίας που είχαν.

Στο 75’ ο Ριβάλντο μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του Θησέα έκανε το 1-1 με σουτ από κοντά, ενώ υπήρξαν και έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς γηπεδούχων για οφσάιντ.

Στο 78’ η διαιτητής του αγώνα, Μάχη Τσιοφλίκη, έστειλε τις ομάδες για cooling break, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και της σωματικής καταπόνησης των παιχτών.

Στο 81’ ο Πανσερραϊκός κέρδισε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή με τον Ανάκογλου να στέκεται άτυχος, αφού το δοκάρι του στέρησε το γκολ.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα είχε να προσφέρει ακόμη πολλές συγκινήσεις. Στο 87’ ο Καρατσόλης έπιασε ένα τρομερό σουτ έξω από την περιοχή του Πανσερραϊκού, στέλνοντας την μπάλα πρώτα στο αριστερό δοκάρι και μετά στα δίχτυα, γράφοντας το 2-1 για τον Θησέα.

Ο Αργύρης Κουτσιρίμπας, που ήταν συγκλονιστικός, κρατούσε ζωντανό τον Θησέα με τις αποκρούσεις του, όπως στο 89’ , όταν απομάκρυνε το εξ επαφής σουτ του Κανίς.

Κι ενώ ο Θησέας έδειχνε ικανός να πανηγυρίσει μία τεράστια πρόκριση, κρατήθηκαν αρκετές καθυστερήσεις από την κ. Τσιοφλίκη, που στο 94ο λεπτό έδωσε ένα ανύπαρκτο φάουλ υπέρ του Ριβάλντο. Αυτό το εκτέλεσε ο Βολιώτης δεξιός μπακ, Αλέξανδρος Ζέρης, ο οποίος ευστόχησε και έδωσε το φιλί της ζωής στην ομάδα του, διαμορφώνοντας το 2-2 της κανονικής διάρκειας.

Δεν άλλαξε κάτι στην παράταση

Ενα σουτ στο 95’ για τον Πανσερραϊκό, το οποίο απέκρουσε ο Κουτσιρίμπας, ήταν η μοναδική φάση του πρώτου μέρους της παράτασης. Το δεύτερο, παρότι επίσης δεν είχε μεγάλες φάσεις, είχε ένταση, καθώς σημειώθηκε αυτό το διάστημα η αποβολή του γενικού αρχηγού του Θησέα Αγριάς, Φάνη Οικονόμου, ο οποίος δέχθηκε κόκκινη κάρτα μετά από προστριβές με τον πάγκο του Πανσερραϊκού, εξαιτίας του fair play που δεν τήρησαν οι φιλοξενούμενοι, ενώ ποδοσφαιριστής του Θησέα βρισκόταν στο έδαφος τραυματίας.

Τέλος, στις καθυστερήσεις της παράτασης, το σουτ του Ριβάλντο τράνταξε το δεξί δοκάρι του Κουτσιρίμπα στην τελευταία φάση του αγώνα.

Η διαδικασία των πέναλτι

Στη διαδικασία των πέναλτι ο Πανσερραϊκός είχε τον Καβουσάκη σε εξαιρετική ημέρα, καθώς έπιασε δύο πέναλτι. Το 0-1 έκανε ο Τσιμίκας για τους φιλοξενούμενους, ισοφάρισε σε 1-1 ο Σπαθής για τον Θησέα Αγριάς, ακολούθησε το 1-2 από τον Κανίς για τους Σερραίους, με τον Καβουσάκη να αποκρούει το πέναλτι του Αλεξίου. Ο Ριβάλντο έδωσε αέρα δύο τερμάτων στον Πανσερραϊκό (1-3), ο Καρατσόλης μείωσε σε 2-3 για τον Θησέα, ο Μαρκιόνι έκανε το 2-4 και όλα τέλειωσαν στο χαμένο πέναλτι του Ιακωβίδη, το οποίο απέκρουσε εκ νέου ο Καβουσάκης.

ΘΗΣΕΑΣ (Σταματίου): Κουτσιρίμπας, Δημουλάς (73’ Ιακωβίδης), Κουκουτής, Σπαθής, Γκάγκας, Αλεξίου, Χατζησταμάτης (84’ Παπαδήμος), Κοτζαθανάσης (73’ Κουτσούκης). Τσιανάκας (46’ Κατσιγιάννης – 110’ Μασούρας), Φουρκιώτης (73’ Λίτσος), Καρατσόλης.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Σαραγόσα): Καβουσάκης, Γιανναράκης (46’ Μαρκιόνι), Κουκόλης, Ζέρης, Πίντο (45’ Φουάσης), Κρητικός, Εππας (66’ Ριβάλντο), Ανάκογλου, Κόνσι (45’ Μέσι), Κανίς, Τσιμίκας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου