ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δικαιωμένοι και αρχηγοί Φίλιππος Σκοπελίτης και Κλεβί Κόλα

δικαιωμένοι-και-αρχηγοί-φίλιππος-σκο-415026

Μετά από μία ψυχοφθόρα περίοδο για τον Φίλιππο Σκοπελίτη και τον Κλεβί Κόλα, που δεν ήξεραν αν θα μείνουν ή θα φύγουν από τον Ολυμπιακό Βόλου, ήρθε η λυτρωτική απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ, που όριζε να μην ισχύσει η διαδικασία αδειοδότησης για τις ομάδες που ανέβηκαν με μη αγωνιστικά κριτήρια.

Συνέντευξη στον ΧΡΗΣΤΟ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ

Αυτό αυτομάτως σήμαινε ότι παύουν να ισχύουν οι απαγορεύσεις στις μεταγραφές, επομένως και οι δύο Βολιώτες θα μπορούσαν να συνεχίσουν στους ερυθρόλευκους, έχοντας πλέον και την τιμή να είναι πρώτοι αρχηγοί της ομάδας, όπως αποκαλύπτουν στη συνέντευξη που παραχώρησαν αμφότεροι στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ. Οι δύο ποδοσφαιριστές, που εκτός από τα ποδοσφαιρικά τους προσόντα ξεχωρίζουν και για την ποιότητα του χαρακτήρα τους, κάνουν ειδική μνεία στον Ευριπίδη Τσιμπανάκο, που τους στήριζε όλο αυτό το διάστημα και ήταν ο μοναδικός που πίστευε τόσο πολύ ότι η απόφαση θα αλλάξει.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Τις τελευταίες μέρες είχαμε μία πολύ θετική εξέλιξη, για την οποία κάνατε πολλή υπομονή και οι δύο. Πήρατε μέρος στην προετοιμασία, χωρίς να ξέρετε αν τελικά θα είστε στην ομάδα. Πόσο επιβαρυντικό ήταν αυτό στην ψυχολογία σας; Ηταν μία δύσκολη περίοδος για σας;

Φ.Σ.: Ηταν όντως πολύ ψυχοφθόρο. Ξεκίνησε η προετοιμασία στις 9 Αυγούστου. Αρχικά, ενώ νομίζαμε ότι είμαστε στην ομάδα, μετά ενημερωθήκαμε ότι δεν έχει πάρει άδεια και ότι μπορούν να μείνουν παραπάνω ποδοσφαιριστές. Επειτα πήγαμε σε μία κατάσταση ότι από μέρα σε μέρα θα βγει η απόφαση και τελικά πέρασε ο καιρός, πήγαμε στην προετοιμασία κανονικά, αφού πιστεύαμε κι εμείς από τη μεριά μας ότι θα γίνει αυτό που επιδιώκαμε.

Θέλαμε να μείνουμε και στον Βόλο, γι’ αυτό πήγαμε στην προετοιμασία, αλλιώς θα είχαμε βρει κι εμείς μία άλλη ομάδα. Στο τέλος, τη στιγμή που κι εμείς είχαμε απογοητευτεί τελείως, άλλαξε η απόφαση. Μιλούσαμε συνέχεια με τον Ευριπίδη και ήταν ο μόνος που το πίστευε και μας έλεγε ότι θα γίνει. Να λοιπόν που τελευταία στιγμή ανατράπηκε το σκηνικό και μείναμε στον Ολυμπιακό.

Κ.Κ: Σίγουρα ήταν ψυχοφθόρο για μας, γιατί ήταν μεγάλη η αναμονή. Δεν ήταν μία βδομάδα ή δέκα μέρες. Το δεδομένο είναι σίγουρα ότι εμείς θέλαμε να μείνουμε στον Ολυμπιακό και γι’ αυτό κάναμε υπομονή και ακολουθήσαμε την ομάδα στην προετοιμασία. Για να πω την αλήθεια υπήρχε η στήριξη και από τη διοίκηση και από τον προπονητή. Μας μιλούσαν και μας έλεγαν συνέχεια ότι κάτι θα γίνει. Περιμέναμε μέχρι τελευταία στιγμή και ευτυχώς υπήρξε αυτή η εξέλιξη και μείναμε.

Ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος είπε χαρακτηριστικά ότι είχε τον καημό μου με τους παίκτες από τον Βόλο και ήθελε να μείνουν, επειδή ήταν ηθικό το θέμα. Το σχόλιό σας.

Φ.Σ.: Κάθε μέρα ο Ευριπίδης μας μιλούσε στο τηλέφωνο. Εγώ είμαι περίπου δέκα χρόνια συνολικά στην ομάδα και είμαι εδώ από τη Γ’ Εθνική, που η ομάδα βγήκε δύο κατηγορίες. Γι’ αυτό θεωρεί και ηθικό το θέμα, γιατί είμαστε μαζί με τον Ευριπίδη τέσσερα χρόνια. Οπότε, φυσικό είναι να υπάρχει η θέληση και από τις δύο πλευρές να είμαστε μαζί για άλλα τόσα χρόνια.

Κ.Κ.: Ηταν αμοιβαίο. Κι εμείς θέλαμε να μείνουμε και ο Ευριπίδης ήθελε να μας κρατήσει, οπότε συνεχίζουμε.

Εχει αλλάξει το κλίμα στην ομάδα μετά από αυτήν την απόφαση;

Φ.Σ.: Ναι, όντως συνέβη αυτό. Οι συμπαίκτες μας έδειχναν συνεχώς ενδιαφέρον και μόλις βγήκε η απόφαση, άλλαξε η ψυχολογία τους κατευθείαν. Δεχθήκαμε τα συγχαρητήριά τους και καταλάβαμε και τη χαρά τους που μείναμε στην ομάδα.

Κ.Κ.: Σίγουρα άλλαξε η ψυχολογία στην ομάδα. Θεωρώ ότι εμείς από τη μεριά μας, επειδή είμαστε πολλά χρόνια στην ομάδα, μπορούμε να της δώσουμε και μία επιπλέον βοήθεια, οπότε πιστεύω πως είναι καλό που μείναμε. Πιστεύω ότι θα πάμε καλά.

Πώς αντιλαμβάνεστε τον ρόλο σας ως Βολιώτες στην ομάδα και αγωνιστικά αλλά και γενικότερα;

Φ.Σ.: Μπορεί να έρθουν κάποιες δύσκολες στιγμές και με μία ήττα να χαλάσει το καλό κλίμα. Εκεί οφείλουμε να μιλήσουμε στους συμπαίκτες μας και να τους εξηγήσουμε τι σημαίνει Ολυμπιακός Βόλου.

Κ.Κ.: Εγώ νομίζω ότι έχει αναβαθμιστεί και ο ρόλος μας στην ομάδα, καθώς είμαστε πλέον από τους έμπειρους παίκτες. Πρέπει, καλώς ή κακώς, να βγούμε μπροστά.

Φαίνεται ότι η ομάδα σας πιστεύει και σας υπολογίζει ακόμη περισσότερο και υπάρχει σεβασμός στο πρόσωπό σας. Αισθάνεστε κι εσείς ανάλογα;

Φ.Σ.: Αυτό μας δημιουργεί σίγουρα ευθύνες και ένα άγχος με την καλή την έννοια, δηλαδή ότι περιμένουμε πώς και πώς να έρθουν τα παιχνίδια και οι στιγμές που θα χρειαστεί να μιλήσουμε. Είναι πολύ ωραίο να σε υπολογίζουν σε μία ομάδα και ειδικά αυτό που δείχνουν σε μας.

Κ.Κ.: Μας τιμά ότι μας υπολογίζουν τόσο και από την πλευρά μας το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ανταποκριθούμε όσο καλύτερα γίνεται και να δώσουμε μέσα στο γήπεδο την απάντηση για το πόσο πολύ ευχαριστημένοι είμαστε απ’ αυτό το γεγονός.

Απ’ αυτά που προσφέρει ο Ολυμπιακός Βόλου σε σας, όχι μόνο ως εργασία, αλλά και ως περιβάλλον, είστε ευχαριστημένοι;

Φ.Σ.: Και μόνο που σε αναγνωρίζουν στον δρόμο και σου μιλάνε, ακόμη και μεγαλύτεροι άνθρωποι, που έχουν ζήσει και μεγαλύτερες χαρές και με μεγαλύτερους παίκτες, είναι πολύ ωραίο, γι’ αυτό κι εμείς δε θέλαμε να φύγουμε. Ειδικά φέτος που είμαστε και οι δύο πρώτοι αρχηγοί στον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς έφυγε ο Μπουτζίκος, είναι ακόμη πιο όμορφο αυτό που ζούμε. Το να είσαι αρχηγός στον Ολυμπιακό Βόλου είναι για μένα το μεγαλύτερο δώρο.

Κ.Κ.: Είναι τιμή σίγουρα για μας να παίζουμε σ’ αυτήν την ομάδα και να είμαστε αρχηγοί της. Εχει κι ένα βάρος όλο αυτό, αλλά ελπίζουμε να αντεπεξέλθουμε».

Από τη δουλειά που κάνατε μέχρι στιγμής τι εντυπώσεις έχετε αποκομίσει; Σε ποιο πράγμα επικεντρώνεται κυρίως ο Γιώργος Βαζάκας και στις οδηγίες προς εσάς προσωπικά και γενικά προς όλη την ομάδα; Τι καινούργιο προσπαθεί να βάλει στο παιχνίδι σας;

Φ.Σ.: Γενικά με τον κ. Γιώργο έχουμε δουλέψει πάρα πολύ με πολλές διπλές προπονήσεις και του αρέσει και του ίδιου πάρα πολύ η δουλειά. Το κύριο μέλημά του είναι η τακτική, γιατί έχουμε πολλά νέα παιδιά και σίγουρα αυτό που πρέπει να θωρακίσουμε, είναι η άμυνά μας και να μη δεχόμαστε εύκολα γκολ. Θέλει μηδενικά λάθη πίσω, οπότε κοιτάμε πρώτα την αμυντική τακτική, να δέσουμε πρώτα την άμυνα, γιατί κακά τα ψέματα από εκεί έρχονται τα αποτελέσματα, και μετά να γίνει το ίδιο και στο κέντρο και στην επίθεση. Είναι πολλά τα νέα παιδιά και πρέπει να δεθούν μεταξύ τους.

Στη Λάρισα παίξαμε φανταστική άμυνα και πιστεύω ότι στο μεσοεπιθετικό κομμάτι έχουμε πολύ ταλέντο και πως αυτές τις ευκαιρίες που θα μας δοθούν, θα τις κάνουμε γκολ, διαθέτοντας παίκτες, όπως ο Κουντουριώτης, ο Ξύδας, ο Μπάτροβιτς. Είναι εξαιρετικοί τεχνίτες και μας δίνουν μεγάλη ποιότητα.

Και σε ό,τι αφορά εμένα, καθώς πλέον αγωνίζομαι ως δεξί μπακ, αυτό που κυρίως κοιτά ο κ. Βαζάκας είναι η άμυνα, αλλά πιστεύω ότι του αρέσει και που βγαίνω συνέχεια μπροστά. Εννοείται πως τώρα που έγινε και άρση της απαγόρευσης, θέλουμε και βοήθεια και πρέπει να ‘ρθουν κι άλλα παιδιά και όσο πιο έμπειρα, ακόμη καλύτερα. Είναι ακόμη περίοδος προσαρμογής, στα φιλικά γίνονται αρκετές αλλαγές και παίζουν διαφορετικοί παίκτες.

Κ.Κ.: Ήταν μία σκληρή προετοιμασία με πολλές και επίπονες προπονήσεις κι αυτό θα βγει στην πορεία. Μας πήγαν λίγο πίσω το θέμα με τον covid και η αναμονή για την υπόθεση με τις απαγορεύσεις στις μεταγραφές, αλλά έχουμε χρόνο ακόμη, μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, οπότε μπορούμε να δουλέψουμε αρκετά.

Αυτό το στοιχείο που δουλεύει περισσότερο ο κόουτς είναι σίγουρα το τακτικό. Θέλουμε να κρατήσουμε την άμυνά μας και να μην παραβιάζεται η εστία μας και νομίζω ότι μπροστά έχουμε αρκετό ταλέντο, για να μπορέσουμε να ξεκλειδώσουμε κάποια παιχνίδια. Δουλειά και υγεία και όλα θα γίνουν. Θεωρώ ότι θα πάμε καλά φέτος. Ειδικά από το κέντρο και μπροστά η ομάδα έχει ποιότητα.

Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο στόχος του Ολυμπιακού Βόλου για φέτος;

Φ.Σ.: Βλέπετε ότι αλλάζουν κάθε μέρα οι αποφάσεις. Αν μας ρωτούσατε πριν μία βδομάδα για τον στόχο, δε θα ξέραμε τι να πούμε ακριβώς. Τώρα στόχος είναι μία καλή πορεία και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Δεν μπορούμε να πούμε ότι πάμε για άνοδο. Υπάρχουν ομάδες με τριπλάσιο μπάτζετ. Ωστόσο, ξεκινάμε με σκοπό να πλασαριστούμε όσο πιο ψηλά γίνεται και αν έρθει κάτι καλύτερο, φυσικά και θα το παλέψουμε. Η ομάδα αυτή έχει πάντα στόχο το καλύτερο.

Κ.Κ.: Μόνο και μόνο το όνομα του Ολυμπιακού Βόλου, επιβάλλει να είναι σε υψηλές θέσεις. Δε μιλάμε για άνοδο, γιατί κακά τα ψέματα είναι δύσκολο, αλλά θέλουμε να πάμε όσο γίνεται ψηλότερα, για να βοηθηθεί και η ομάδα και οι παίκτες, γιατί μία καλή πορεία θα βοηθήσει πολύ τους ποδοσφαιριστές.

Πιστεύετε ότι θα ξαναζήσετε μεγάλες στιγμές με την παρουσία και του κόσμου, που επιστρέφει στο γήπεδο;

Φ.Σ.: Σίγουρα εμείς το περιμένουμε πώς και πώς να ξαναπαίξουμε με τον κόσμο δίπλα μας. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει πολύ κόσμο είτε η ομάδα πάει καλά είτε όχι. Στερηθήκαμε πέρσι τον κόσμο μας κι αυτό φάνηκε.

Κ.Κ.: Τους περιμένουμε στο γήπεδο. Μας δίνουν μία παραπάνω ώθηση και στις κακές και στις καλές στιγμές. Ο κόσμος χρειάζεται, γιατί το να παίζουμε σε άδεια γήπεδα δεν είναι ωραίο. Μακάρι να πάνε όλα καλά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου