ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ανάβαση Πορταριάς: Ζεσταίνουν μηχανές οι 123 οδηγοί

ανάβαση-πορταριάς-ζεσταίνουν-μηχανέ-417509

Στο Νομό Μαγνησίας «χτυπά η καρδιά» του μηχανοκίνητου αθλητισμού σήμερα Σάββατο 18 και αύριο Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021, με την 41η Ανάβαση Πορταριάς, που συνδιοργανώνουν η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Βόλου ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ.

Η Ανάβαση Πορταριάς αποτελεί ένα πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός, που κεντρίζει το ενδιαφέρον οδηγών και φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού και γίνεται η αφορμή για τη διαμονή χιλιάδων ανθρώπων στον Βόλο και το Πήλιο.

Ρεκόρ συμμετοχών

Φέτος οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε ρεκόρ με 123 αθλητές και περίπου 30 εξ αυτών είναι Βολιώτες από τη ΛΑΒ και τον ΟΜΑΘ. Το γεγονός πως παρά τη δυσκολία λόγω και της πανδημίας, οι αγωνιζόμενοι για ακόμη μία φορά έδειξαν την αγάπη τους για την Ανάβαση Πορταριάς, σημαίνει πως αποτελεί έναν αγώνα ορόσημο για το Πρωτάθλημα Αναβάσεων και για την ιστορία του θεσμού. Η 41η Ανάβαση Πορταριάς θα διεξαχθεί με βάση τις τρέχουσες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για αγωνιστικές δραστηριότητες καθώς και με βάση το εγκεκριμένο Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε), όσον αφορά στους αγώνες Αναβάσεων.

Το αγωνιστικό κομμάτι

Στην τεχνική διαδρομή 4,8 χιλιομέτρων στην περιοχή της Πορταριάς, οι 123 συμμετέχοντες θα προσπαθήσουν με τα αγωνιστικά τους να κερδίσουν την μάχη με το χρονόμετρο και να γράψουν το όνομά τους στο βιβλίο ιστορίας της Ανάβασης Πορταριάς.

Στο αγωνιστικό μέρος των συμμετοχών της 41ης Ανάβασης Πορταριάς, στην Ομάδα Ν, συναντάμε 21 συμμετοχές, οι οποίες διακρίνονται για την ποιότητα και την μαχητικότητά τους.

Τη σκυτάλη θα πάρουν οι 24 «μονομάχοι» της Ομάδας Α, οι οποίοι έχουν ως στόχο να αφήσουν για ακόμη μία φορά άφωνους όλους όσοι βρεθούν στην τεχνική διαδρομή της Πορταριάς με τα ταχύτατα περάσματά τους.

Στη συνέχεια η Ομάδα Ε, έχοντας συγκεντρώσει 28 συμμετοχές θα μας χαρίσει μοναδικές συγκινήσεις και πλούσιο θέαμα.

Στη Formula Saloon, η οποία συγκεντρώνει την μερίδα του λέοντος από πλευράς συμμετοχών, οι 42 αγωνιζόμενοι με τις μοναδικές αγωνιστικές τους κατασκευές, έχουν ως στόχο να πετύχουν τον ταχύτερο χρόνο, δείχνοντας για ακόμη μία φορά τον λόγο για τον οποίο η συγκεκριμένη Ομάδα αποτελεί την αγαπημένη των θεατών.

Στα Ιστορικά, οι 8 αγωνιζόμενοι με τα μοναδικής ομορφιάς αλλά και ιστορίας αγωνιστικά τους, θα μας ταξιδέψουν με τα περάσματά τους, θυμίζοντάς μας εποχές από ένδοξες ημέρες των αγώνων που ακόμη και σήμερα μας προκαλούν θαυμασμό.

Το πρόγραμμα:

Σήμερα:

Διανομή Εντύπων & αριθμών Συμμετοχής: ώρα 08:00 – 11:00, (Γραμματεία Τ.Ε. Hotel Xenia Palace)

Διοικητικός & Αρχικός Τεχνικός Έλεγχος: ώρα 08:00 – 11:00, (Γραμματεία Τ.Ε. Hotel Xenia Palace)

1η Συνεδρίαση Αγωνοδικών: ώρα 11:10, (Αίθουσα Συνεδριάσεως Portaria Hotel)

Δημοσίευση Πίνακα Εκκινούντων: ώρα 11:15, (Χώρος Pits)

Κλείσιμο Δρόμου: ώρα 11:00, (Διασταύρωση Άλλης Μεριάς)

Υποχρεωτική Ενημέρωση Αγωνιζομένων: ώρα 11:30, (Χώρος Pits)

Χρονομετρημένες Δοκιμές: ώρα 12:00, (7ο km ΕΟ Βόλου -Πορταριάς)

Αύριο

Κλείσιμο Δρόμου: ώρα 09:00, (Διασταύρωση Άλλης Μεριάς)

Εκκίνηση Αγώνα: ώρα 10:00, (7ο km ΕΟ Βόλου – Πορταριάς)

Τελικός Τεχνικός Έλεγχος: μετά τη λήξη του 2ου σκέλους, (Χώρος Parc Ferme Hotel Xenia Palace)

Δημοσίευση Αποτελεσμάτων: ώρα 14:30, (Γραμματεία Portaria Hotel)

Απονομή Επάθλων: ώρα 15:00, (Portaria Hotel).

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας

Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία κάθε οχήματος (πλην των διαγωνιζομένων):

Σήμερα κατά τις ώρες 10.00-19.00 και αύριο Κυριακή (19-09-2021) κατά τις ώρες 08.00-17.00, στο τμήμα της Ε.Ο. Βόλου-Ζαγοράς (άνω Κλάδος), από το 2ο χλμ. (Αηδονοφωλιές) μέχρι το 13ο χλμ (διασταύρωση προς το ξενοδοχείο «ΞΕΝΙΑ» της Δ.Ε. Πορταριάς),

Σήμερα κατά τις ώρες 09.00-10.00 και αύριο κατά τις ώρες 07.00-08.00, στο τμήμα της Ε.Ο. Βόλου – Ζαγοράς (άνω Κλάδος) και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Βόλο από το 13ο χλμ (διασταύρωση προς το ξενοδοχείο «ΞΕΝΙΑ» της Δ.Ε. Πορταριάς) έως τη 2ο χλμ. (Αηδονοφωλιές) και σήμερα κατά τις ώρες 09.00-18.00 και αύριο κατά τις ώρες 07.00-16.00, εντός του οικισμού Άλλη Μεριά, από το ρέμα έως τη διασταύρωση με την Ε.Ο. Βόλου – Ζαγοράς (Άνω Κλάδος) όπου θα εγκατασταθούν τα Κινητά Συνεργεία επισκευής των διαγωνιζομένων.

Γραμματεία του αγώνα

Η Γραμματεία του Αγώνα θα λειτουργεί σήμερα Σάββατο 18.09.21 & αύριο Κυριακή 19.09.21 στην εκκίνηση του αγώνα και μετά το τέλος στο Portaria Hotel. Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τη Γραμματεία του αγώνα για να παραλαμβάνουν τα Δελτία Πληροφοριών.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 24210 55359 (Λ.Α. Βόλου), 6945853310 (Αντώνης Σταφυλοπάτης, Πρόεδρος Λ.Α. Βόλου), 6983601734 (Γεώργιος Μπέτας, Γενικός Γραμματέας).

Το Υγειονομικό Πρωτόκολλο

Στη διάρκεια των αγώνων πρέπει να γίνεται στους αθλητές και όσοι παρευρίσκονται στα πιτς υποχρεωτικά έλεγχος πριν από κάθε αγώνα.

Ο έλεγχος πριν από τους αγώνες μπορεί να είναι μοριακός (RTPCR) 48-72 ώρες πριν τον αγώνα ή με άμεσο τεστ αντιγόνου (Rapid Antigen Test, RAT) 24-48 ώρες πριν τον αγώνα και αν αυτό δεν είναι δυνατόν την ημέρα του αγώνα.

Τα ανωτέρω test θα πραγματοποιούνται από διαπιστευμένα ιδιωτικά εργαστήρια).

Χωρίς PCR test ή RΑΤ test μπορούν να συμμετέχουν αθλητές και όσοι παρευρίσκονται στα πιτς με πιστοποιητικό εμβολιασμού να έχουν παρέλθει 14 ημέρες από δεύτερη δόση και οι φέροντες πιστοποιητικό νόσησης ισχύος 30-90 ημερών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου