ΜΠΑΣΚΕΤ

Το αντίο των Βολιωτών Νίκου Μπουντούρη και Γιώργου Καλαϊτζή στον Ίβκοβιτς

το-αντίο-των-βολιωτών-νίκου-μπουντούρ-418535

Αμούστακο παιδάκι, ο Νίκος Μπουντούρης, ως αθλητής του ΠΑΟΚ, συνέδεσε το ξεκίνημά του με τον Ντούσαν Ιβκοβιτς, με τον παλαίμαχο Βολιώτη άσο να αναφέρει: «Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς ήταν ένας άνθρωπος με τεράστιο αποτύπωμα στον κόσμο του αθλητισμού και όχι μόνο. Έζησε στιγμές ανεπανάληπτες, στις οποίες ο ίδιος ήταν ο βασικός δημιουργός τις περισσότερες φορές.

Όμως ανεξίτηλο αποτύπωμα άφησε και στις ζωές εκατοντάδων παικτών του και συνεργατών του μέσα από την καθημερινή προσωπική επαφή.

Προσωπικά πενθώ μια απώλεια.

Έναν άνθρωπο που με τη διαδρομή του με δίδαξε, με ενέπνευσε και μου έμαθε να πολεμώ. Με έκανε να πιστέψω στη δικαιοσύνη, στην αξιοκρατία και στη σκληρή δουλειά.

Δεν ήταν μόνο τα τρία χρόνια που ήμουν παίκτης του. Είναι τα σχεδόν 30 χρόνια που λειτουργούσε και θα συνεχίσει να λειτουργεί ως δεύτερο πατρικό πρότυπο για μένα.

Οι παίκτες μου, τα παιδιά μου, οι φίλοι μου, θα συνεχίσουν να ακούν για τον Ντούντα, τις αμέτρητες ιστορίες από την ζωή του και θα συνεχίσει να είναι πρότυπο ανδρός για όλους μας.

Ο πόνος είναι μεγάλος, γιατί για εμένα έφυγε ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο για την εξέλιξη της ζωής μου. Για την ζωή μου. Και αν γράφω γι’ αυτόν, είναι γιατί θέλω να τιμήσω τον coach, που ήταν για πολλούς από εμάς ο «μπαμπάς». Έτσι τον λέγαμε μεταξύ μας οι παίκτες. Η αγάπη μας για αυτόν μας ενώνει. Να είναι καλά οι δικοί του, για να τον θυμούνται με αγάπη και περηφάνια. Μαζί τους όλος ο κόσμος. Σε ευχαριστώ πολύ coach. Πατέρα».

Ακόμη ένας μεγάλος Βολιώτης άσος, ο Γιώργος Καλαϊτζής μίλησε για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς αναφέροντας σε χθεσινή του συνέντευξη: «Ομάδα με έφηβους και 2 ξένους θα υποβιβαζόταν, ο Ντούντα την έβγαλε τρίτη». Μεταξύ άλλων επεσήμανε για τη συνεργασία τους στον Πανιώνιο, μιλώντας στο sport24.gr.

Ο Γιώργος Καλαϊτζής είναι ένα από τα πολλά «παιδιά» του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Μέλος του Πανιωνίου μαζί με τον Γιώργο Καράγκουτη, έλαμψε την διετία 1994-1996 φτάνοντας μία ανάσα από τον τελικό την σεζόν 1995/96.

Για το αν ήταν σκληρός προπονητής: «Γενικά ήταν ένας σκληρός προπονητής και οι αντιδράσεις του ήταν στα άκρα. Είχε περιπτώσεις που είχε επιτεθεί σε παίκτες και είχε διώξει παίκτες από προπόνηση, ήταν από τους πιο σκληρούς προπονητές. Από έναν σημείο και μετά το έκανε αυτό για να διαμορφώσει τον χαρακτήρα στους παίκτες».

Για το αν τον φοβόνταν: «Αν τον φοβόμασταν, δεν θα βγαίναμε τρίτοι. Κοίτα, η αλήθεια είναι ότι ίσως στην αρχή τον φοβόμασταν λίγο. Κυρίως όμως τον σεβόμασταν».

Για τη συμπεριφορά δασκάλου: «Όλη η συμπεριφορά ήταν ακριβώς τέτοια, και για αυτό τον λένε δάσκαλο. Έχει να κάνει με όσα έκανε εντός και εκτός παρκέ. Μας μάθαινε πράγματα και μέσα στις γραμμές, αλλά και έξω από αυτές. Για αυτό είχε μεγαλύτερη επίδραση σε εμάς τότε επειδή ήμασταν έφηβοι. Ο μπασκετικός και ο αθλητικός χαρακτήρας μας ήταν υπό διαμόρφωση και μας διαμόρφωσε».

Για την επιτυχία του Πανιωνίου: «Αυτό που έγινε τότε θα μπορούσε να το πετύχει μόνο ο Πανιώνιος, αλλά μόνο με τον Ίβκοβιτς στον πάγκο. Μόνο ο Πανιώνιος θα έδινε ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες και μόνο ο Ντούντα θα μπορούσε να τους φτάσει τόσο μακριά. Αν δώσεις σε οποιονδήποτε άλλο προπονητή 15 έφηβους και δύο ξένους, η ομάδα θα πέσει. Ο Ίβκοβιτς έβγαλε την ομάδα τρίτη στην Ελλάδα».

Ο Νίκος Μπουντούρης δέχεται τις εντολές του Ίβκοβιτς,

όταν ήταν παίκτης του ΠΑΟΚ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου