ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολοκληρώθηκε το περιφερειακό πρωτάθλημα Θεσσαλίας στο σκάκι

ολοκληρώθηκε-το-περιφερειακό-πρωτάθ-420289

Ολοκληρώθηκε σε τρεις γύρους το περιφερειακό ομαδικό πρωτάθλημα Θεσσαλίας με τη συμμετοχή της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου και τριών άλλων σκακιστικών ομάδων, όπως του Σ.Σ. Λάρισας, της ΣΚΑ.ΚΙ Τρικάλων και της Α.Σ. Βόλου. Το πρωτάθλημα διοργανώθηκε από την Τ.Ε.Σ.Σ. Θεσσαλίας στη Λάρισα το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Σεπτεμβρίου.

Η ομάδα της Σ.Ε. Βόλου και στους τρεις αγώνες της είχε έλλειψη στην 6η σκακιέρα και έτσι ξεκινούσε κάθε αγώνα με μια διάφορα -1,5 βαθμού, που έπρεπε να καλυφθεί από τα αποτελέσματα των 9 υπολοίπων σκακιέρων, προσπάθεια εξαιρετικά δύσκολη για το τελικό αποτέλεσμα.

Στον πρώτο της αγώνα με μια επιπλέον «αναποδιά», αφού δεν αγωνίσθηκε ένας από τους βασικούς της σκακιστές της, υποχρεώθηκε σε ήττα (για πρώτη φορά) από τη ΣΚΑ.ΚΙ Τρικάλων με 4-6.

Στον δεύτερο αγώνα επικράτησε με 7-2 της Α.Σ. Βόλου, που στη σύνθεσή της είχε κι αυτή έλλειψη σε μια σκακιέρα.

Στον τρίτο αγώνα που ήταν και καθοριστικός για τον τίτλο, μια και οι τέσσερις ομάδες τον διεκδικούσαν, χωρίς τη συμμετοχή των διεθνών της σκακιστών ηττήθηκε από το Σ.Σ. Λάρισας με 4-6. Έτσι τερμάτισε τρίτη και η ομάδα της Λάρισας αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Θεσσαλίας.

Την ομάδα για τις ανάγκες των αγώνων συγκρότησαν οι παρακάτω σκακιστές και σκακίστριες, που τους αξίζουν συγχαρητήρια για τη διήμερη προσπάθειά τους, με σημειωμένη την αποτελεσματικότητά τους στους αγώνες που συμμετείχαν (βαθμοί/αγώνες) και τη σκακιέρα στην οποία αγωνίσθηκαν:

Αγγελής Μιχάλης 1,5/2 (1η σκακιέρα), Χατζηπολίτης Γεώργιος 1/3 (1η και 2η σκακιέρα), Κορώνας Βασίλειος 2/3 (2η και 3η σκακιέρα), Κουκουβίνος Βίκτωρας 2,5/3 (2η και 4η σκακιέρα), Καρανικόλας Θεόδωρος 0,5/1 (4η σκακιέρα), Καβούρα Παρασκευή 0/3 (5η σκακιέρα), Θεοχαροπούλου Χριστίνα 1/3 (7η σκακιέρα), Γκαβαρδίνας Χρήστος 1,5/3 (8η σκακιέρα), Τζίκας Αθανάσιος 2,5/3 (9η σκακιέρα), και Κούντριας Κοσμάς 3/3 (10η σκακιέρα).

Αρχηγός της ομάδας ήταν ο Θ. Καρανικόλας, έφορος αγώνων της Σ.Ε. Βόλου, που φροντίζει τις παρουσιάσεις της θεωρίας και της πρακτικής του σκακιού μαζί με τους Αγγελή Μιχ., Κορώνα Β. και Χατζηπολίτη Γ. κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο εντευκτήριο του συλλόγου.

Τα πλήρη αποτελέσματα και την τελική βαθμολογία μπορείτε να τη δείτε εδώ:

https://chess-results.com/tnr577422.aspx?lan=19 και άλλα σκακιστικά νέα στο:

https://www.facebook.com/sevolou

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου