ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Προανήγγειλε μεταγραφές ο Τσιμπανάκος

προανήγγειλε-μεταγραφές-ο-τσιμπανάκ-420431

Η απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ να μην ισχύσει η διαδικασία αδειοδότησης για τις ΠΑΕ που προβιβάστηκαν χωρίς αγωνιστικά κριτήρια από τη Football League, ανάμεσα στις οποίες ήταν και ο Ολυμπιακός Βόλου, άλλαξε άρδην το κλίμα προς το καλύτερο στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Η παραπάνω απόφαση στηρίχθηκε νομικά σε ανάλογη διάταξη στον Κανονισμό Αδειοδότησης της ΕΠΟ, ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί ότι δεν ισχύει για τις ομάδες που πέτυχαν αγωνιστικά την άνοδο. Αυτές είναι οι Καλαμάτα, Ρόδος, Βέροια και Καβάλα. Άδεια δεν είχαν λάβει οι Πανσερραϊκός, Ολυμπιακός Βόλου, Πιερικός, Θεσπρωτός, Τριγλία, Αλμωπός, Απόλλων Πόντου, Επισκοπή, Καλλιθέα, Αιγάλεω, Αστέρας Βλαχιώτη και οι συγκεκριμένες ΠΑΕ είναι οι ευνοημένες.

Πλέον η βολιώτικη ομάδα μπορεί να κάνει ως τις 27 Σεπτεμβρίου μεταγραφές ελεύθερων παικτών χωρίς ηλικιακούς περιορισμούς. Επομένως, λύνονται τα χέρια των ερυθρολεύκων, καθώς, αφενός δε χρειάζεται να επιλέξουν τρεις από τους επτά παίκτες, που μετείχαν στην προετοιμασία και ενέπιπταν στα ηλικιακά όρια (άρα όλοι μπορούν να μείνουν στον Ολυμπιακό Βόλου, κάτι που θα συμβεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου), αφετέρου μπορούν να γίνουν κι άλλες κινήσεις για τη συγκρότηση ενός ακόμη πιο δυνατού ρόστερ. Πάντως, δεν υπάρχει η δυνατότητα να αποκτηθεί πλέον ο Σιαφά, καθώς θεωρείται διεθνής μεταγραφή.

Το νέο στοίχημα για τον Ολυμπιακό Βόλου στο εξής είναι να πάρει και πιστοποιητικό συμμετοχής από την ΕΕΑ.

Για την πολύ θετική εξέλιξη της άρσης των μεταγραφικών περιορισμών και της μη ισχύος της διαδικασίας αδειοδότησης, μίλησε στον Sport Fm 89.5 ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου σχολίασε ως εξής την απόφαση: «Είμαστε ευχαριστημένοι με το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα. Πριν λίγα χρόνια είχαμε πάρει το πρωτάθλημα και ουσιαστικά … δεν το πήραμε και τώρα ο Θεός, στον οποίον πιστεύω, μας το έδωσε πίσω.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ευνοούμαστε εμείς και οι υπόλοιπες ομάδες, που ανέβηκαν εκτός πρώτης δυάδας, αλλά για το καλό του ποδοσφαίρου όλες οι ομάδες πρέπει να έχουν άδεια. Από τον Δεκέμβριο οι ομάδες καλό είναι να ετοιμάσουν τους φακέλους τους και να είναι όλα τακτοποιημένα, ώστε να υπάρχει μία σωστή διαχείριση και γενικά στο ποδόσφαιρό μας να είναι όλα πιο οργανωμένα».

Στη συνέχεια ο κ. Τσιμπανάκος ρωτήθηκε:

Για την απόφαση της ΕΕΑ που αναμένεται για το πιστοποιητικό συμμετοχής πιθανόν αύριο Παρασκευή:

«Εμείς έχουμε καταθέσει τα πάντα. Ήμασταν από τις πρώτες ομάδες που καταθέσαμε την εγγυητική των 150.000 ευρώ. Σε ό,τι αφορά στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, έχουμε φτάσει στις 360.000 ευρώ, κάτι που έχει αναρτηθεί και στο ΓΕΜΗ. Έχουμε ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και είμαστε πλήρεις σε όλα και καλυμμένοι 100%. Περιμένουμε την έγκριση από την ΕΕΑ, για να πάρουμε το πιστοποιητικό».

Για το αν θα συνεχίσουν όλοι οι παίκτες, που ενέπιπταν στα ηλικιακά όρια, όσο υπήρχαν απαγορεύσεις στις μεταγραφές:

«Ακριβώς. Εγώ από τη φύση μου, επειδή είμαι αισιόδοξος, θεωρούσα ότι θα πάρουμε άδεια. Παραδόξως κάποια παιδιά και προς τιμήν τους παρέμειναν στην ομάδα. Ειδικά οι Βολιώτες είναι μαζί μας από τη Γ’ Εθνική και είχα τον καημό μου να μείνουν, γιατί είναι ηθικό το θέμα».

Για την παράταση που θα δοθεί, προκειμένου να γίνουν μεταγραφές:

«Θα υπάρχει παράταση μέχρι στις 27 του μηνός για τις μεταγραφές. Μαζί με τον κόουτς ξεκινήσαμε τη διαδικασία να «χτίσουμε» την ομάδα με τη σκέψη ότι δεν έχουμε άδεια. Θα μπουν κάποιες πινελιές πάνω σ’ αυτό που μας λείπει. Ο καθρέφτης είναι το γήπεδο και μέσα από τα φιλικά βλέπει ο προπονητής τι θέλουμε να πάρουμε κι ό,τι μας ζητήσει, θα το πάρουμε. Θα γίνουν σίγουρα κι άλλες μεταγραφές».

Για τον Σιαφά:

«Επειδή είναι διεθνής μεταγραφή, δεν μπορούμε να τον πάρουμε. Ήταν μία περίπτωση παίκτη που θέλαμε πάρα πολύ, αλλά το παιδί έκλεισε στη Β’ Ισπανίας».

Για τη συνεργασία με την Εσπανιόλ και το ότι παίρνει φέτος έναν ποδοσφαιριστή απ’ αυτήν την ομάδα, τον Σαλίμ Ντιαμπί:

«Όχι μόνο τον παίρνουμε, αλλά πληρώνουμε και τροφεία. Τον θέλαμε πάρα πολύ. Κάναμε την υπέρβαση, γιατί θεωρούμε ότι μπορεί να φέρει στο μέλλον και χρήματα στα ταμεία της ομάδας. Μακάρι να έχει υγεία το παιδί, να πάει καλά και να αποκομίσει και η ομάδα κάποια χρήματα αύριο-μεθαύριο. Μας αρέσει να βάζουμε νέα παιδιά και είναι καλό να γίνεται αυτό όχι μόνο λόγω αδειοδότησης, αλλά θα συνεχίσουμε και του χρόνου αυτό το μοντέλο».

Για το αν θα γίνει επαναπροσέγγιση με τον Μπουτζίκο:

«Όχι. Αν θέλαμε τον Μπουτζίκο από την αρχή, θα τον είχαμε κρατήσει στο δυναμικό μας. Ο Μπουτζίκος είναι ένας καλός παίκτης και καλός χαρακτήρας, αλλά, όταν καθίσαμε κάτω, για να δούμε ποιους τρεις παίκτες άνω των 25 θα κρατούσαμε, δεν υπήρχε στα πλάνα του προπονητή και της διοίκησης. Για παράδειγμα τον Γραικό τον ήθελε ο προπονητής και προχωρήσαμε σε συζητήσεις».

Για τον Γιώργο Βαζάκα και αν είναι αισιόδοξος για την πορεία του Ολυμπιακού Βόλου φέτος αλλά και τα επόμενα χρόνια:

«Είμαστε ομάδα με τον Βαζάκα και οικογένεια με στεγανά. Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος και βάζουμε τις βάσεις πάνω σ’ αυτό το μοντέλο που θέλουμε να κινηθούμε. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που θα πούμε. Θέλουμε να κάνουμε μία ομάδα πολύ ανταγωνιστική.

Έχουμε ένα στοιχείο που αρέσει και στον κόουτς, την πειθαρχία. Διαθέτουμε πολύ καλούς χαρακτήρες και πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και μέσα από τη δουλειά θεωρώ ότι θα πάμε πολύ καλά φέτος.

Πρέπει όμως να βάλουμε τις βάσεις και για τα επόμενα χρόνια. Δεν είναι μόνο το αγωνιστικό, αλλά και η οργάνωση. Θα φτιάξουμε και το δεύτερο γήπεδο. Εχουμε προχωρήσει με τον άνθρωπο που θα το αναλάβει. Σιγά-σιγά θέλουμε κάθε χρόνο να φτιάχνουμε και κάτι. Θέλω να μου θυμίσετε αν ποτέ είχε ο Ολυμπιακός Βόλου δικό του προπονητικό κέντρο. Προσπαθούμε με τις δυνατότητές μας και τα όπλα που έχουμε, να βάζουμε ένα λιθαράκι στο θέμα της οργάνωσης της ομάδας».

Για το αν πρέπει να μπει μία τάξη στο ποδόσφαιρο:

«Ο υφυπουργός προσπαθεί να βάλει μία τάξη. Εγώ είμαι υπέρ αυτού που γίνεται με την εγγύηση και το μετοχικό κεφάλαιο. Πρέπει να ξεδιαλύνει το πράγμα κι αυτοί που μπορούν να αντέξουν και να συνεισφέρουν πραγματικά στις ομάδες τους, να υπάρχουν. Αλλιώς ομάδες-σφραγίδες καλό είναι να μην υπάρχουν στη Σούπερ Λιγκ 1 και Σούπερ Λιγκ 2. Πρέπει να μπουν οι βάσεις , ώστε να ελεγχθεί από τον Δεκέμβριο αν οι ΠΑΕ είναι τακτοποιημένες οικονομικά, γιατί κι άλλες ΠΑΕ μπορεί να έχουν άδεια, αλλά αντιμετωπίζουν χίλια δυο προβλήματα. Και υπάρχουν τέτοιες ομάδες».

Για το αν ανησυχεί ότι υπάρχει ένα άρρωστο περιβάλλον στο ποδόσφαιρο:

«Εμείς είμαστε υγιής ομάδα, παρά τις όποιες δυσκολίες. Είμαστε μία ομάδα έχει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, δεν έχει οφειλές δεξιά κι αριστερά. Εγώ, όταν ανέλαβα, παρέλαβα μόνο χρέη. Στο ποδόσφαιρο ή συνεχίζεις και ελπίζεις ότι μπορεί να αλλάξει κάτι ή πας σπίτι σου».

Για τον Γιάννη Νταόπουλο:

«Είχε έρθει στον Βόλο γύρω στις δέκα μέρες και συναντηθήκαμε μαζί και με κάποιους ανθρώπους του Ερασιτέχνη. Κάναμε ένα δείπνο και είπαμε τα οικογενειακά της ομάδας, που δεν είναι, για να βγουν προς τα έξω. Θεωρώ πως, όταν αρχίσει το πρωτάθλημα, θα είναι εδώ. Υπάρχει ένα διαδικαστικό θέμα με το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών που είναι να πάρει στον Ολυμπιακό Βόλου. Περιμένουμε κάποια νομικά έγγραφα, ώστε να προχωρήσουμε στη μεταβίβαση των μετοχών στον κ. Νταόπουλο».

Για το τι περιμένει από τον κόσμο:

«Τον θέλουμε κοντά μας και θα προσπαθήσουμε να τους κάνουμε χαρούμενους κάθε Κυριακή. Στον κόσμο δεν θέλω να πω μεγάλες κουβέντες. Θέλω να πω μόνο ότι προσπαθούμε πρώτα να κρατάμε ζωντανό τον σύλλογο, γιατί έχει περάσει πάρα πολλά. Αυτή τη στιγμή πρέπει να βάλουμε τις βάσεις και όταν τις βάλουμε, θα είμαστε έτοιμοι, για να κάνουμε και το άλμα. Είμαστε σε καλό δρόμο και ο Ολυμπιακός δεν μπορεί παρά να πρωταγωνιστεί με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Για την παρουσία του Νίκου Ευθυμίου στην ΠΑΕ:

«Ο κ. Ευθυμίου είναι ένας άνθρωπος που έχει τις γνώσεις και είναι ένα πολύ ενεργό μέλος στην ΠΑΕ, που τον έχουμε προσλάβει. Θεωρώ ότι έχουμε μία καλή «ομάδα» πίσω από την αγωνιστική».

Για το γεγονός ότι δεν εμφανίστηκε κάποιος να αναλάβει τα ηνία της ΠΑΕ:

«Εδώ και καιρό που κάναμε έκκληση να ασχοληθεί όποιος θέλει με την ομάδα, δεν εμφανίστηκε κανείς και όλοι, για να το πω λαϊκά, κρύφτηκαν στα λαγούμια τους. Όλοι τρέφουν ολυμπιακά αισθήματα, αλλά η πράξη μετρά. Εμείς με την τρέλα μας και την αγάπη μας βγήκαμε μπροστά και είμαστε παρόντες. Αυτά που είπα τα έκανα. Αν δεν μπορώ παραπάνω, θα το πω».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου