ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Κικίλιας: Η διοίκηση έχει να δώσει ακόμη περισσότερα

κικίλιας-η-διοίκηση-έχει-να-δώσει-ακόμ-420448

Για την πορεία της ΠΑΕ Νίκη Βόλου μίλησε ο διευθυντής της Ανδρέας Κικίλιας, σχολιάζοντας πως η διοίκηση Παπακωνσταντίνου έχει να προσφέρει ακόμη περισσότερα στο μέλλον και πως τα τελευταία δύο χρόνια έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Φιλοξενούμενος στον ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας, ο διευθυντής της κυανόλευκης ΠΑΕ, επεσήμανε:

Για την οργάνωση της ομάδας σε όλα τα επίπεδα πέραν του αγωνιστικού τμήματος: «Αν λάβουμε υπόψιν μας πως η λειτουργία της ΠΑΕ πάει για τρίτο χρόνο, νομίζω πως οι άνθρωποι που τρέχουν, οργανώνουν, χρηματοδοτούν και ουσιαστικά διοικούν την ομάδα αυτή, έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους και ο κόσμος καταλαβαίνει χρόνο με τον χρόνο το ποιόν των ανθρώπων που ασχολούνται ενεργά στο διοικητικό κομμάτι και ως χρηματοδότες. Στόχος μιας εταιρίας είναι να βρίσκεται σε καθαρή θέση, να μην έχει χρωστούμενα, να έχει τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις, ανάλογα τον κλάδο στον οποίο ανήκει. Το αγωνιστικό και το οργανωτικό κομμάτι είναι αλληλένδετα. Νομίζω πως και η διοίκηση έχει πετύχει και έχει να δώσει ακόμη περισσότερα και με έργα, όπως η ανάπλαση του ΟΣΕ».

Για την έγκαιρη αδειοδότηση και το πιστοποιητικό συμμετοχής: «Για εμένα είναι πολύ βασικό μια ομάδα να μπορέσει να εξασφαλίσει την άδεια, ώστε να βοηθηθεί το αγωνιστικό έργο, χωρίς περιορισμούς. Υπάρχει και το παράδοξο στην Ελλάδα, γιατί βλέπουμε πως σε ένα βράδυ όλα μπορούν να ανατραπούν. Είναι λίγο «τρελό». Είναι παράδοξο και τρελό να σου λένε πως «οι δύο πρώτοι πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις, ενώ οι υπόλοιποι, δεν πειράζει». Είναι άδικο και για τις ομάδες που ανεβαίνουν και αγωνιστικά και σ’ αυτό δεν βγάζεις άκρη. Από την άλλη όμως η αδειοδότηση είναι επίπονη διαδικασία, γιατί έχει μεγάλο γραφειοκρατικό κομμάτι. Μαζέψαμε αυτά που έπρεπε να μαζέψουμε και τον χειμώνα και από τα σπίτια μας με τηλεργασία, για να εξασφαλίσουμε την άδεια, που δεν είναι μόνο γραφειοκρατικό κομμάτι, γιατί το βασικότερο είναι τα οικονομικά κριτήρια. Να είναι βιώσιμη η εταιρεία και να μη χρωστάει».

Για τις ομάδες που δεν μειώθηκαν παρά τα κριτήρια του υφυπουργού Αθλητισμού: «Τελικά θέλουμε ένα οργανωμένο ποδόσφαιρο; Σίγουρα δεν ξεκινά από μια ομάδα, για να λυθεί το πρόβλημα, αλλά πρέπει οι μεγάλοι που χειρίζονται τα θέματα να «σπάσουν τα αυγά». Ποιος θέλει να «σπάσει αυγά» σήμερα; Πολλά είναι και ψηφοθηρικά. Θέλουμε οργανωμένο ποδόσφαιρο; Διώχνουμε τους ανθρώπους που έρχονται και ρίχνουν χρήματα και τους βλέπουμε με το κιάλι».

Για τη βελτίωση στο χορηγικό κομμάτι: «Σίγουρα είναι ένα μεγάλο κομμάτι, ασχέτως αν ο πρόεδρος σε οποιαδήποτε ομάδα έχει εκατομμύρια. Είναι σημαντική ενίσχυση. Η ομάδα ήταν ανενεργή πέρυσι και λόγω της κατάστασης εδώ και δύο χρόνια και πέρυσι ειδικά, αλλά και πρόπερσι υπήρχαν κάποιες λίγες πινακίδες. Στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε πέρυσι, ξεκίνησε μια προσπάθεια με τον υπεύθυνο χορηγικού στην ΠΑΕ, τον Γιώργο Αποστολακόπουλο, ο οποίος τρέχει πολύ αυτό το διάστημα και φέτος το Πανθεσσαλικό θα είναι διαφορετικό σε σχέση με ό,τι είχαμε δει. Πάει καλά το χορηγικό και μπορεί να πάει και καλύτερα και γίνονται καθημερινά συναντήσεις μέχρι και την τελευταία ημέρα του πρωταθλήματος και θα έχουμε και χώρο στη φανέλα να προβάλουμε και κάποιο ίδρυμα της πόλης».

Για το αν «μεγαλώνει» μια ομάδα παίζοντας στο Πανθεσσαλικό: «Σίγουρα και το καταλάβαμε και πέρυσι στα πρώτα παιχνίδια. Το καταλάβαινες από την αντίδραση των αντιπάλων. Ένα τέτοιο γήπεδο με κόσμο δημιουργεί ατμόσφαιρα και παρέχεις άλλα πράγματα στον κόσμο με το πάρκινγκ και με την καφετέρια».

Για το άνοιγμα στους οπαδούς που θέλουν να βλέπουν ωραίο ποδόσφαιρο και τα εισιτήρια διαρκείας: «Σίγουρα έχουμε ξεκινήσει την καμπάνια με τα διαρκείας, αλλά πιστεύω πως ο αριθμός μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά μετά από ένα μήνα. Η ομάδα φέτος χτίστηκε με πολύ δυνατό ρόστερ και παίκτες αξίας. Σίγουρα κάπου λαθεύουμε και μαθαίνουμε, αλλά σίγουρα θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Ο κόσμος πρέπει φέτος και ειδικά με την τιμολόγηση που έχει γίνει να δείξει ουσιαστικά και έμπρακτα όλη την αγάπη που έδειχνε στον σύλλογο και παλιότερα και να γίνει ο 12ος παίκτης».

Για τις απαιτήσεις από τους ποδοσφαιριστές που είναι τακτοποιημένοι οικονομικά: «Η διοίκηση σίγουρα τράβηξε αυτιά και πέρυσι. Μιλάμε για ένα σύνολο 25 ποδοσφαιριστών οι οποίοι πρέπει να έχουν φιλότιμο, τσαγανό και να σκεφτούν πως είναι σε έναν σύλλογο που τους παρέχει τα πάντα, σε μία χρονιά εξαιρετικά δύσκολη. Είναι και θέμα χαρακτήρα. Αν δεν εκτιμάς αυτό που έχεις, θα το χάσεις μοιραία. Στον πόντο θα μπορούσε πέρυσι η ομάδα να πέσει, με ένα ρόστερ ανάμεσα στα καλύτερα της κατηγορίας».

Για τις δράσεις κοινωνικού περιεχομένου: «Είναι πολύ ωραίο να δίνεις και να κάνεις κόσμο, που δεν έχει, να νιώθει πως έχει κάτι παραπάνω απ’ αυτό που έχεις εσύ, με κάτι πολύ μικρό, όπως παλιότερα και στο Ορφανοτροφείο. Ο σύλλογος το υποστήριζε αυτό και παλιότερα και δεν είναι θέμα Κικίλια. Είναι θέμα γενικότερης ιδιοσυγκρασίας. Το κλίμα ευδοκιμεί για κάτι τέτοιο. Είχαμε κάνει πριν λίγες εβδομάδες κάποια γραφειοκρατική κίνηση, για να ανοίξουμε τράπεζα αίματος, που ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα και τώρα θα οργανώσουμε σίγουρα τρεις αιμοδοσίες μέσα στη χρονιά με τη σύμπραξη της Ερασιτεχνικής, για το καλό όλων. Από κει και πέρα σίγουρα θα γίνουν δράσεις που αφορούν τα κοινωφελή ιδρύματα,. Θέλουμε να δείξουμε αυτό που μπορούμε να κάνουμε, όχι μόνο Χριστούγεννα και Πάσχα».

Για την ακαδημία: «Πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό κομμάτι και με τα έργα στο Π. Μαγουλάς, η ακαδημία θα αλλάξει όψη και θα δώσει άλλο όραμα και στα παιδιά και στους γονείς. Κακώς για εμένα δώσαμε περισσότερη προσοχή στην πρώτη ομάδα. Και εμένα με παρέσυρε το όλο κλίμα, αλλά θα δούμε κάτι διαφορετικό και θα είμαστε και πιο ενεργοί και σε άλλα κομμάτια, με τη συνδρομή ενός παιδοψυχολόγου, διατροφολόγου κτλ. Ένα καινούργιο κομμάτι που θέλουμε να εντάξουμε είναι ένα διαδικτυακό μάθημα σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, που θέλουμε να δούμε πώς θα κυλήσει, γιατί ξέρουμε στατιστικά πως μια ακαδημία θα βγάλει κάποια ταλέντα, θα βγάλει κάποιους αθλητές, αλλά θα βγάλει και τους αυριανούς ανθρώπους και τους επαγγελματίες, τους οποίους θέλουμε να προετοιμάσουμε, δίνοντας του όσα εφόδια χρειάζεται, με τη συμβολή και του τεχνικού τιμ και του Αλέκου Βοσνιάδη, με τους οποίους θα έχουμε μια άψογη συνεργασία. Σίγουρα σύντομα θα ανακοινωθούν και οι προπονητές της Κ19».

Για το μήνυμα της ΠΑΕ στον κόσμο της Νίκης: «Θα έλεγα, αν υπάρχουν φοβίες του παρελθόντος, να τις αφήσει στο παρελθόν και να ‘ρθει να αγκαλιάσει το πρότζεκτ αυτό που πάει να δημιουργηθεί. Γι’ αυτό είπα ότι και με την ολοκλήρωση της ανάπλασης του ΟΣΕ θα δημιουργηθεί κάτι πολύ μεγάλο. Εκεί είναι ο μεγάλος στόχος της διοίκησης. Γι’ αυτό πρέπει και ο κόσμος να αγκαλιάσει αυτήν την προσπάθεια. Σίγουρα, ο κόσμος κρατά από το παρελθόν κάποιες «πισινές», για να το πούμε λαϊκά, αλλά τώρα μιλάμε για ανθρώπους που αγαπούν την ομάδα και τη στηρίζουν και ματώνουν γι’ αυτή. Κι αυτό αποδεικνύεται. Αυτό που θέλουμε είναι πίσω τον κόσμο στο γήπεδο και να δείξει ότι όντως υπάρχει αυτή η αλληλοεκτίμηση, ο σεβασμός, η αγάπη που ακούμε και εισπράττουμε. Να τα δούμε αυτά στο γήπεδο, όπως και ένα καλύτερο ποδόσφαιρο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου