ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προβληματισμός στην ΕΠΦΑ για το πρόγραμμα Αθληση Για Ολους

προβληματισμός-στην-επφα-για-το-πρόγρ-422243

Τον προβληματισμό και την έντονη δυσαρέσκειά της εκφράζει η Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Μαγνησίας (ΕΠΦΑ) για την απόφαση της κυβέρνησης να ανασταλούν τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού της ΓΓΑ «Άθληση για Ολους», που υλοποιούνται από τους δήμους, τονίζοντας παράλληλα ότι έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα.

«Σε μία περίοδο που η φυσική δραστηριότητα αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για τη διατήρηση και προαγωγή της υγείας, η απόφαση αυτή αντιτίθεται σε όλη την επιστημονική και όχι μόνο δεοντολογία που αφορά στην άσκηση και την υγεία. Η αρνητική επίδραση της απόφασης αυτής δεν θα έχει αντίκτυπο μόνο στο να σταματήσει μεγάλος αριθμός πολιτών να ασκείται, αλλά και χιλιάδες συνάδελφοί μας θα μείνουν στην ανεργία και θα χάσουν ακόμα και αυτό το συμβολικό ποσό με το οποίο αμείβονται. Με τον τρόπο αυτό ο κλάδος μας δέχεται ακόμα ένα χτύπημα μέσα σε όλα τα άλλα που δέχτηκε λόγω της πανδημίας COVID-19» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΕΠΦΑ.

Παράλληλα, σημειώνει ότι εκπρόσωποι του ΔΣ ενημέρωσαν σχετικά τους τοπικούς βουλευτές. Επισκέφτηκαν επίσης στο γραφείο του, στις 10 Σεπτεμβρίου, τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Γιώργο Βλιώρα, σημειώνοντας ότι τους ενημέρωσε για όλες τις ενέργειες που έκανε προς όλους τους αρμόδιους φορείς, για την απόφαση της παύσης των προγραμμάτων. Μάλιστα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο κ. Βλιώρας τους διαβεβαίωσε ότι το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί κανονικά με πρωτοβουλία του Δήμου βόλου, εάν μέχρι τα μέσα του Οκτωβρίου δεν υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

«Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζει την ανάγκη και το δικαίωμα των δημοτών του για άσκηση και υγεία. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι η πολιτεία θα πρέπει να αποποιηθεί των ευθυνών της απέναντι στο δικαίωμα των πολιτών για άσκηση και υγεία» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΠΦΑ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου