ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πανηγυρικό φινάλε με νέα μετάλλια για τους Βολιώτες κωπηλάτες στο Βαλκανικό  

πανηγυρικό-φινάλε-με-νέα-μετάλλια-για-425239

Δύο χρυσά, τέσσερα ασημένια και δυο χάλκινα μετάλλια ήταν ο απολογισμός της Εθνικής ομάδας κατά την τελευταία ημέρα του Βαλκανικού πρωταθλήματος κωπηλασίας, η αυλαία του οποίου έπεσε για φέτος στη λίμνη Οχρίδα στη Στρούγκα της Βόρειας Μακεδονίας.

Ετσι τα γαλανόλευκα κουπιά επέστρεψαν στην Ελλάδα με 18 συνολικά μετάλλια (μαζί με τα 10 του Σαββάτου) έχοντας φτάσει μέσα στο διήμερο στην κατάκτηση 4 χρυσών, 6 ασημένιων και 6 χάλκινων μεταλλίων.

Στη γενική βαθμολογία η Ελλάδα πήρε τη 3η θέση με 73 βαθμούς πίσω από την Τουρκία που συγκέντρωσε 80 βαθμούς και τη Ρουμανία που πήρε επίσης 80.

Στα αγόρια ήταν πρώτη η Τουρκία με 53 βαθμούς δεύτερη η Ελλάδα με 46 και τρίτη η Ρουμανία με 42. Στα κορίτσια η Ρουμανία ήταν πρώτη με 38 βαθμούς και η Ελλάδα με την Τουρκία στη 2η θέση έχοντας από 27 βαθμούς.

Στις χθεσινές επιτυχίες υπήρχε και βολιώτικο χρώμα, καθώς η Σοφία Δαλίδου του ΟΕΑΝΑΒ πήρε το χρυσό μετάλλιο στο τετραπλό σκιφ Κορασίδων, μαζί με τις Παπαϊωάννου, Ντάρα και Νάτσιουλα. Χάλκινοι ήταν και στην οκτάκωπο των εφήβων οι Γιώργος Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Αδάμ του ΟΕΑΝΑΒ, με τον επίσης Βολιώτη αθλητή του ΝΟΘ, Απόστολο Λυκομήτρο.

Επίσης στη δίκωπο άνευ νεανίδων οι Ευθυμία Κουκλουμπέρη, Σωτηρία Μιχαηλίδου του ΝΟΒΑ, κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο, ενώ την 4η θέση κατέλαβαν στην τετράκωπο άνευ των παίδων οι Γιώργος Καρρόπουλος και Βασίλης Κουτσελίνης, μαζί με τους Σπιτιέρη, Σώμα.

Σημειώνεται πως το Σάββατο, οι Βολιώτες κωπηλάτες, κατέκτησαν ένα αργυρό μετάλλιο και δύο χάλκινα. Ενα αργυρό στην οκτάκωπο και συγκεκριμένα οι: Γιώργος Καρρόπουλος και Βασίλης Κουτσελίνης, και ένα χάλκινο στην τετράκωπο άνευ νεανίδων, με τις Ευθυμία Κουκλουμπέρη και Σωτηρία Μιχαηλίδου, όλοι τους αθλητές του ΝΟΒΑ.

Η Σοφία Δαλίδου του ΟΕΑΝΑΒ πήρε το χρυσό μετάλλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου