ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κοτζαθανάσης: «Δώσαμε την ψυχή μας για την ιστορική πρόκριση»

κοτζαθανάσης-δώσαμε-την-ψυχή-μας-για-425407

Οι ιστορικές επιτυχίες είναι αυτές που αυξάνουν το βάρος της φανέλας μίας ομάδας και σε μία τέτοια έφτασε ο Θησέας προχθές Σάββατο, καθώς αποκλείοντας σε νοκ-άουτ παιχνίδι με σκορ 1-0 τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων Ημαθίας προκρίθηκε στην γ’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, στην οποία μπαίνουν και οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Η ομάδα της Αγριάς, που κράτησε ως το τέλος μάλλον με άνεση το γκολ μόλις στο 2ο λεπτό του Κοτζαθανάση με εξαιρετικό αριστερό σουτ από πλάγια θέση, πρόσθεσε ακόμη μία μεγάλη διάκριση στα τέσσερα πρωταθλήματα Α’ Τοπικής, στα δύο Κύπελλα ΕΠΣΘ και φυσικά στη δεύτερη θέση που κατέκτησε πρόπερσι στον τρίτο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Ο Θησέας λοιπόν «μεγαλώνει» και πλέον έχει μπροστά του την πρόκληση της καθ’ όλα τιμητικής παρουσίας στην τρίτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, στο οποίο συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά.

Πάντως, από την πλευρά των φιλοξενουμένων και συγκεκριμένα μέσω δήλωσης σε ημαθιώτικο σάιτ του τεχνικού, Δημήτρη Πρίντζιου, έγινε λόγος για ατυχή απόφαση της ΕΠΟ να ορίσει την αναμέτρηση και να μην την αναβάλει λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού που υπήρχαν στην ομάδα, καθώς τέσσερις παίκτες και ο προπονητής νόσησαν και δεν ακολούθησαν την αποστολή. Τουλάχιστον, ο κ. Πρίντζιος προανήγγειλε την τιμωρία του Τσιρίδη, που άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες στο 64’, κάνοντας απαράδεκτη χειρονομία στην κερκίδα και μάλιστα πάνω από μία φορά, προκαλώντας την οργή των οπαδών.

Για τη μεγάλη επιτυχία του Θησέα μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ ο σκόρερ του νικητήριου τέρματος, Νίκος Κοτζαθανάσης, ένας παίκτης γέννημα-θρέμμα της ομάδας, που στα 27 του είναι και ο αρχηγός της. Αναλυτικά η συνομιλία μας:

Νίκο, πανηγυρίσατε πολύ έντονα την πρόκριση… Πόσο σημαντική είναι μία τέτοια επιτυχία για τον Θησέα;

Ηταν μια ιστορική νίκη για την ομάδα μας. Ολοι δώσαμε την ψυχή μας σήμερα και αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια. Παίκτες, προπονητές, διοίκηση δίνουμε κάθε μέρα τον καλύτερο μας εαυτό κι αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Η ομάδα έχει υγεία σε όλα και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Πολύ όμορφο και εντυπωσιακό το γκολ που σημείωσες και που σας έστειλε στην επόμενη φάση. Θεωρείς ότι σε ήθελε και λίγο η μπάλα ή αυτό ακριβώς ήθελες να κάνεις εξ αρχής;

Οντως ήταν ένα γκολ πολύ όμορφο. Ηθελα να σουτάρω, αλλά δεν περίμενα να έχει τέτοια κατάληξη η προσπάθειά μου. Σίγουρα με βοήθησε και η τύχη.

Η αντίπαλη ομάδα μιλά για άνιση μάχη, ενώ υποστηρίζει ότι το ματς έπρεπε να έχει αναβληθεί από την ΕΠΟ. Ομως κι εσείς είχατε πάρα πολλά προβλήματα. Πώς απαντάς στους αντιπάλους σας;

Δε θέλω να σταθώ στο τι έκανε η αντίπαλη ομάδα. Εμείς μπήκαμε στο γήπεδο να πάρουμε το παιχνίδι και το καταφέραμε. Και να μην ξεχνάμε πως η αντίπαλη ομάδα ζήτησε να γίνει το ματς Σάββατο χωρίς να μας ενημερώσει αντί για Κυριακή.

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο ατού σας στο ματς; Ισως η μεγάλη ψυχή που βγάλατε, όπως μας είπε και ο προπονητής σας;

Οπως είπα και παραπάνω το θέλαμε όλοι πάρα πολύ αυτό το ματς. Ηταν ένα ιστορικό παιχνίδι για τον σύλλογό μας και θέλαμε να το συνδυάσουμε με νίκη και το καταφέραμε.

Οντως η ομάδα έβγαλε πολλή ψυχή μέσα στο γήπεδο. Είναι ένα χαρακτηριστικό της ομάδας να βγάζει ψυχή και να τα δίνει όλα μέσα στο γήπεδο. Τουλάχιστον όσα χρόνια ασχολούμαι εγώ με το ποδόσφαιρο αυτό θυμάμαι πάντα.

Σταματίου: «Εχουμε σύνολο που καταθέτει ψυχή»

Ο Κώστας Σταματίου είδε την ομάδα του, παρά τα προβλήματά της, να παρουσιάζεται αρκετά καλή στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Αγριάς και να φτάνει σε μία ιστορική επιτυχία.

Φυσικά ο ίδιος είχε μεγάλη συμβολή σ’ αυτό, ωστόσο από τη μεριά του θέλησε να απονείμει τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές του και τον κόσμο. Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Η σημερινή νίκη-πρόκριση είναι ακόμη μία «προσθήκη» στην ιστορία της ομάδας. Παίξαμε απέναντι σε μία καλή ομάδα, όπως είχα προειδοποιήσει τους παίκτες μου. Φαινόταν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είχε την κατοχή της μπάλας κυρίως στο δεύτερο μέρος.

Εμείς αντιτάξαμε πολύ καλή αμυντική τακτική, ευτυχήσαμε να βάλουμε το γκολ νωρίς και δίνω συγχαρητήρια στα παιδιά, που μπόρεσαν να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία, παίρνοντας αυτήν την ιστορική πρόκριση.

Θεωρώ ότι μπορεί να είχε την πρωτοβουλία στις κινήσεις η ομάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά τις κλασικές ευκαιρίες για το 2-0 και το 3-0 τις είχε ο Θησέας. Ισορροπήσαμε μετά την κόκκινη κάρτα το παιχνίδι, όταν ο αντίπαλος έμεινε με παίκτη λιγότερο. Με την εμπειρία των μεγάλων και τον ενθουσιασμό των μικρών έχουμε αυτό το σύνολο, που αν μη τι άλλο καταθέτει ψυχή.

Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που μας στήριξε και ο νους μας τώρα είναι στην ιστορική κλήρωση με ομάδα της Σούπερ Λιγκ 2».

Ιακωβίδης: «Μας δυσκόλεψε αρκετά ο αντίπαλος»

Ο 20χρονος δεξιός μπακ Μάνος Ιακωβίδης, που μπήκε αλλαγή στο δεύτερο μέρος, τόνισε: «Ηταν μία σημαντική και ιστορική νίκη για την ομάδα μας, κυρίως γοήτρου. Το παιχνίδι αυτό έδωσε κίνητρο σε όλους και συνεχίζουμε, για να φτάσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε. Μπράβο σε όλα τα παιδιά και τους προπονητές για τη μεγάλη προσπάθεια, αλλά και στους φιλάθλους που ήρθαν και μας στήριξαν και συγχαρητήρια και στην αντίπαλη ομάδα, καθώς μας δυσκόλεψε αρκετά».

Η ανακοίνωση του Θησέα

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το παιχνίδι με τον Μ. Αλέξανδρο Τρικάλων Ημαθίας, η διοίκηση του Θησέα αναφέρει: «Το Δ.Σ. της ομάδας συγχαίρει τους παίκτες και το προπονητικό τιμ για την εξαιρετική εμφάνιση και τη μεγάλη πρόκριση. Επίσης ευχαριστεί ΟΛΟΥΣ τους φίλους της ομάδας, που με την παρουσία τους συνέβαλαν τα μέγιστα, ώστε να επιτευχθεί αυτή η νίκη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου