Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Ξεκίνημα με νίκη για τον Βόλο

ξεκίνημα-με-νίκη-για-τον-βόλο-426511

Μπορεί να αγχώθηκε, παρότι προηγήθηκε με δύο γκολ διαφορά (8’ Μπαρτόλο, 41’ Φαν Βέερτ), αλλά σημασία έχει ότι ο ΝΠΣ Βόλος έκαμψε την αντίσταση της Λαμίας στο «Πανθεσσαλικό» με σκορ 2-1, ξεκινώντας έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη φετινή πορεία του στη Super League 1 και επιβεβαιώνοντας την παράδοση που έχει δημιουργήσει να καταγράφει νίκες στις πρεμιέρες του ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Η διάταξη των ομάδων

Ο Γκιγιέρμο Ασκαμπάλ παρέταξε τον Βόλο με σύστημα 4-3-3 και με επιλογές προσώπων, που αναμένονταν, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή έκπληξη στο βασικό σχήμα. Στην εστία βρέθηκε ο Κλέιμαν, ο οποίος μπροστά του στην τετράδα της άμυνας είχε τους Πουρίτα, Ρομέρο, Γκρίλο και Φεράρι με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά. Την τριάδα της μεσαίας γραμμής αποτέλεσαν οι Τσοκάνης, Μπαριέντος και Φερνάντες, με τους Μπαρτόλο και Ρεγκατέν στις δύο πτέρυγες να πλαισιώνουν τον φορ Φαν Βέερτ.
Από την άλλη, ο Μιχάλης Γρηγορίου επέλεξε το σύστημα 4-2-3-1, με τέσσερα νέα μεταγραφικά αποκτήματα να παίρνουν φανέλα βασικού. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Σαράνοφ, με τους Σκόνδρα, Μαρτίνεθ (πλάγιοι μπακ), Αντέτζο και Τζανετόπουλο (στόπερ) να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Ρόλο αμυντικών χαφ είχαν οι Τζανδάρης και Γκέντζογλου, με τη μεσοεπιθετική τριάδα να αποτελείται από τους Ελευθεριάδη, Ρόμανιτς στα άκρα και Νούνιες στον άξονα. Μοναδικός προωθημένος ο Καραμάνος.

Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα

Καλύτερο ξεκίνημα στην αναμέτρηση δε θα μπορούσε να ζητήσει ο Γκιγιέρμο Ασκαμπάλ από τους παίκτες του, στο ντεμπούτο του στη Super League 1. Με σαφή διάθεση να επιτεθεί και να πιέσει από νωρίς, ο ΝΠΣ Βόλος χρειάστηκε μόλις 26 δευτερόλεπτα για να καταγράψει την πρώτη του τελική, όταν το σουτ του Φερνάντες από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε άουτ.
Η πίεση των γηπεδούχων σ’ αυτά τα πρώτα λεπτά απέφερε καρπούς στο 8’, με τον Μπαρτόλο να εκμεταλλεύεται το τραγικό λάθος της άμυνας της Λαμίας και να γράφει το 1-0! Συγκεκριμένα, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ρομέρο, η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Σαράνοφ με τον Αντέτζο στην προσπάθειά του να απομακρύνει, να στρώνει άθελά του την μπάλα στον Αργεντινό άσο, ο οποίος από κοντά δε λάθεψε, δίνοντας εύκολα το προβάδισμα στην ομάδα του.
Μετά το πρώτο τέταρτο ο ρυθμός έπεσε κάπως, με τον Βόλο πάντως να ελέγχει πλήρως τον αγώνα και να κάνει πολύ επικίνδυνες αντεπιθέσεις, έχοντας παίκτες που μπορούν να αξιοποιήσουν άριστα το ανοικτό γήπεδο. Από την άλλη, η Λαμία φαινόταν πως είχε χάσει τη μάχη του κέντρου, κάτι το οποίο τη δυσκόλεψε αφάνταστα να προωθήσει την μπάλα στους μεσοεπιθετικούς της.

Η πρώτη καλή στιγμή των φιλοξενούμενων ήρθε στο 28ο λεπτό, όταν μετά από κλέψιμο και σέντρα του Τζανδάρη, ο Καραμάνος σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία από κοντά, στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε η «απάντηση» του Βόλου με το μακρινό σουτ του Μπαρτόλο να βγάζει με υπερένταση ο Σαράνοφ.
Ο,τι δεν μπόρεσε να κάνει στην προηγούμενη φάση, το κατάφερε στο 41ο λεπτό ο Βόλος με υποδειγματική αντεπίθεση. Ρεγκατέν και Φερνάντες συνδυάστηκαν ωραία από τα δεξιά, με τον δεύτερο να τροφοδοτεί τον Φαν Βέερτ μέσα στην περιοχή, ο οποίος με ωραίο πάρσιμο της μπάλας γύρισε το σώμα του και «εκτέλεσε» ιδανικά για το 2-0!

Αλλαξε το σκηνικό στην επανάληψη

Τελείως διαφορετικό σκηνικό εκτυλίχθηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου μπήκε αποφασισμένη να αντιστρέψει την κατάσταση στο «Πανθεσσαλικό», με την είσοδο των Τιρόνε, Μουζουλουξή και Μανουσάκη να δίνουν έναν άλλον… αέρα με την έναρξη της επανάληψης.
Μόλις στο πρώτο λεπτό, ο Μαρτίνεθ προειδοποίησε από μακριά, με τον «κεραυνό» του Ισπανού μπακ να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ ο Κλέιμαν. Η ασφυκτική πίεση της Λαμίας όμως έφερε αποτελέσματα στο 52ο λεπτό, με τον Τιρόνε να μειώνει σε 2-1 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς, μετά από «δώρο» του αντίπαλου τερματοφύλακα.
Συγκεκριμένα, μετά από επικίνδυνο γύρισμα του Γκρίλο, ο Κλέιμαν υπό πίεση δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα, αντιθέτως… την έστρωσε στον επιθετικό της Λαμίας, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στην ανυπεράσπιστη εστία, μειώνοντας τη διαφορά στο ένα γκολ, με την … ευγενική χορηγία του Ισραηλινού πορτιέρε.

Ηταν πλέον ξεκάθαρο πως σε εκείνο το σημείο του αγώνα οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει το μομέντουμ, συνεχίζοντας την πίεση. Από την άλλη, ο Βόλος εμφανώς επηρεασμένος από αυτή την εξέλιξη κλείστηκε πίσω. Στο 56’ ο Νούνιες «άγγιξε» την ισοφάριση, με το ωραίο του σόλο εντός περιοχής να καταλήγει σε τελική προσπάθεια, για την οποία χρειάστηκε η ενστικτώδης όσο και σωτήρια επέμβαση του Κλέιμαν.

O Ρόμανιτς στο 68’ απώλεσε ακόμη μία καλή ευκαιρία για λογαριασμό των φιλοξενούμενων, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν τις «στιγμές» τους από αέρος με κεφαλιές των Γκρίλο και Ρεγκατέν, με την πρώτη να περνά μάλιστα λίγο άουτ.

Κάπου εκεί ο Βόλος προσπάθησε και σε μεγάλο βαθμό κατάφερε να «σβήσει» το παιχνίδι. Ναι μεν η Λαμία διατήρησε την κατοχή, όμως δεν «έβγαζε» φάσεις, ενώ οι γηπεδούχοι έβγαιναν με αξιώσεις στην κόντρα. Σε δύο περιπτώσεις θα μπορούσαν να είχαν «τελειώσει το ματς με ένα τρίτο γκολ (Μπαρτόλο 81’, Ροσέρο 90’+2’) αλλά παρότι δεν το έκαναν κρατούσαν τους φιλοξενούμενους μακριά από τα καρέ τους και πανηγύρισαν τη νίκη.

Ρεκόρ από τον «μαθουσάλα» Βύντρα

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα καταγράφηκε η συμμετοχή του Λουκά Βύντρα, ο οποίος πέρασε στο παιχνίδι στο 82’ κι έγινε ο γηραιότερος παίκτης στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος, καθώς έπαιξε σε ηλικία 40 ετών, επτά μηνών και επτά ημερών, αφήνοντας πίσω του τον Σέρβο γκολκίπερ Σέβο Μίλαν, που κατείχε το προηγούμενο ρεκόρ από το 2000.

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Πουρίτα, Ρομέρο, Γκρίλο, Φεράρι, Τσοκάνης, Φερνάντες (85’ Βοϊτκόφσκι), Μπαριέντος (77’ Σουάρες), Ρεγκατίν, Βαρτόλο, Φαν Βερτ (67’ Ροσέρο).

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ, Σκόνδρας, Αντέτζο (46’ Μαζουλουξής), Τζανετόπουλος (82’ Βύντρα), Μαρτίνεθ, Γκέντσογλου (46’ Τιρόνε), Τζανδάρης, Νούνιες, Ρόμανιτς, Καραμάνος (73’ Μανούσος), Ελευθεριάδης (46’ Μανουσάκης)

Νίκη και για την Κ19

Η Κ19 του ΝΠΣ Βόλος επιβλήθηκε με 1-0 της αντίστοιχης ομάδας της Λαμίας χθες το μεσημέρι στο ΕΑΚ με γκολ του Παπαθανασίου στο 12’, ενώ το Σάββατο η Κ17 υπέστη βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας με 8-0.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου