ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ισπανία: Σάλος από το ρατσιστικό σχόλιο δημοσιογράφου «Είναι πιο μαύρος & από το κοστούμι του»

ισπανία-σάλος-από-το-ρατσιστικό-σχόλι-851206

Σάλο έχει προκαλέσει στην Ισπανία με το ρατσιστικό σχόλιο της δημοσιογράφου, Λορένα Γκονζάλεθ, για τον Εντουάρντο Καμαβινγκά.

Η γνωστή δημοσιογράφος και αναλύτρια του ισπανικού RTVE, θεωρώντας πως το μικρόφωνο της είναι κλειστό «συνελήφθη» επ’ αυτοφώρω να λέει: «αυτός ο τύπος είναι πιο μαύρος από το κοστούμι του».

Το ρατσιστικό σχόλιο βγήκε στον αέρα κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του 18χρονου Γάλλου από τη Ρεάλ, την περασμένη Τετάρτη.

Δημόσια συγγνώμη

Από την πλευρά του ο σταθμός καταδίκασε τα σχόλια της Γκονζάλεθ, ενώ ζήτησε δημόσια συγνώμη και τον νεαρό ποδοσφαιριστή: “Έδειξαν έλλειψη σεβασμού (τα σχόλιά της) και ήταν ακατάλληλα για δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι”.

Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά τον σάλο που ξέσπασε και η ίδια η δημοσιογράφος απολογήθηκε μέσω των social media: Το σχόλιό μου που έγινε χωρίς κακία ή έλλειψη σεβασμού προς τον παίκτη, ήταν σίγουρα ατυχές. Ήταν μια σύγκριση που θα μπορούσα να είχα κάνει για κάθε άνθρωπο, κάθε χρώματος. Ωστόσο, σε καιρούς περίεργους και δύσκολους, τα Μέσα έχουν μεγαλύτερη ευθύνη να βοηθήσουν στην μάχη κατά του ρατσισμού και της ανισότητας”.

topontiki.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου