ΑΘΛΗΤΙΚΑ

US Open: Το πάλεψε η Σάκκαρη, αλλά αποκλείστηκε (2-0)

us-open-το-πάλεψε-η-σάκκαρη-αλλά-αποκλείστη-430205

Η Μαρία Σάκκαρη, που είχε άγχος και φάνηκε, γνώρισε την ήττα με 2-0 σετ (1-6, 4-6) από την εξαιρετική 18χρονη Έμα Ραντουκάνου και δεν πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του US Open.

Η νεαρή Βρετανίδα πραγματοποίησε μια ακόμη απίστευτη εμφάνιση και μετά τη σημερινή της νίκη θα διεκδικήσει το Σάββατο (11/9) τον πρώτο major τίτλο της κόντρα σε ένα άλλο… παιδί θαύμα, τη Λέιλα Φερνάντες.

Η Έμα γράφει ιστορία με αυτή την πορεία που κάνει στη διοργάνωση, καθώς είναι η η πρώτη qualifier που φτάνει σε τελικό Grand Slam και η πρώτη Βρετανίδα που φτάνει σε τελικό μετά από 44 ολόκληρα χρόνια. Και αυτό έχοντας 9 νίκες σε ισάριθμους αγώνες στη Νέα Υόρκη με 18-0 σετ!

Από την άλλη, για την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά σήμερα. Αυτός ήταν ο δεύτερος χαμένος ημιτελικός για εκείνη σε Grand Slam στο 2021 μετά από εκείνον στο Roland Garros, όμως της αξίζουν συγχαρητήρια για την εξαιρετική της πορεία.

Η 26χρονη τενίστρια τη Δευτέρα (13/9) θα είναι στην υψηλότερη θέση που έχει βρεθεί ποτέ Ελληνίδα στην παγκόσμια κατάτακη, στο Νο13 και φεύγει από τη Νέα Υόρκη, έχοντας μαζέψει 675.000 δολάρια.
Στα της αναμέτρησης, η Μαρία ξεκίνησε πολύ καλά, με διπλό μπρέικ πόιντ, όμως η Βρετανίδα το έσβησε και έκανε το 1-0. Στη συνέχεια έκανε εκείνη το μπρέικ, φτάνοντας έτσι στο 2-0, ενώ μετέπειτα έσβησε και το τριπλό μπρέικ πόιντ της Ελληνίδας, κάνοντας το 3-0.

Με πολύ καλύ ψυχολογία πλέον η 18χρονη έκανε και νέο μπρέικ (4-0), ύστερα κράτησε το σερβίς της (5-0) και αφού η Σάκκαρη πήρε ένα game (5-1), η Έμα τελείωσε το πρώτο σετ στο 6-1.

Στο δεύτερο σετ η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ξεκίνησε με love service game (1-0), όμως η Ραντουκάνου κάνοντας ένα ακόμη μπρέικ προηγήθηκε με 2-1. Αφού έκανε και το 3-1, είχε διπλό μπρέικ πόιντ στο 5ο game, αλλά η Μαρία το έσβησε και μείωσε σε 3-2.

Ωστόσο, η Βρετανίδα ήταν σε απίστευτη μέρα, το μομέντουμ ήταν υπέρ της και δεν μπορούσε να την σταματήσει τίποτα. Η 18χρονη πήγε στο 4-2, μετά είχε τριπλό μπρέικ πόιντ. Μπορεί η Σάκκαρη να το έσβησε, όπως και τα άλλα δύο και να μείωσε σε 4-3, όμως έχασε το σετ στο 6-4 και έμεινε εκτός.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου