ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εισιτήρια 8άδας Champions League… για δύο

εισιτήρια-8άδας-champions-league-για-δύο-352825
Η Μίλαν με το προβάδισμα του 4-0 αντιμετωπίζει στο Λονδίνο την Άρσεναλ, ενώ παίζουν και Μπενφίκα και Ζενίτ
Οι πρώτες δύο ομάδες των προημιτελικών του Champions League θα γίνουν γνωστές σήμερα το βράδυ της Τρίτης. Με τον αέρα του 4-0 στο «Σαν Σίρο» η Μίλαν αντιμετωπίζει στο Λονδίνο την Άρσεναλ που θα κυνηγήσει ένα πρωτοφανές… θαύμα. Ανοικτοί λογαριασμοί μεταξύ στο άλλο σημερινό ματς Μπενφίκα και Ζενίτ, μετά το 3-2 στην Αγία Πετρούπολη.
Αρσεναλ-Μίλαν
Το σκορ του πρώτου αγώνα θεωρητικά δεν αφήνει πολλά περιθώρια αμφιβολίας για το ποιος θα προκριθεί. Ή μήπως όχι; Η Άρσεναλ καλείται να ανατρέψει ήττα με τέσσερα γκολ (4-0 στο «Σαν Σίρο»), κάτι που μόλις τρεις ομάδες έχουν καταφέρει στην ιστορία των Κυπέλλων Ευρώπης, αλλά ουδέποτε μετά από «καθαρό» σκορ στο πρώτο ματς: Η Ρεάλ Μαδρίτης ανέτρεψε με 4-0 το 5-1 κόντρα στην Γκλάντμπαχ στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου UEFA τη σεζόν 1985/86, η Λεϊσόες με 5-0 το 6-2 από τη Λα Σο ντε Φοντ στον πρώτο γύρο του Κυπελλούχων τη σεζόν 1961/62 και η Παρτιζάν με 4-0 το 6-2 από την ΚΠΡ στον δεύτερο γύρο του UEFA τη σεζόν 1984/85.
Οι «κανονιέρηδες» προέρχονται από δύο σπουδαίες νίκες στην Premiership απέναντι σε Τότεναμ (5-2) και Λίβερπουλ (1-2), παραμένουν τέταρτοι αλλά πλησίασαν στους τέσσερις βαθμούς την τρίτη Τότεναμ. Ο Αρσέν Βενγκέρ δεν υπολογίζει στους Σάντος, Μερτεζάκερ, Τζουρού Γουίλσιρ και Ράμσεϊ, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Αρτέτα και Γκιμπς. Η Μίλαν προέρχεται από θρίαμβο με 4-0 επί της Παλέρμο στη Σικελία και είναι πρωτοπόρος στη Serie A με τρεις βαθμούς διαφορά από τη Γιουβέντους, που όμως έχει ένα ματς λιγότερο. Εκτός πλάνων του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είναι ο τιμωρημένος Αμπροζίνι και ο τραυματίας Πάτο.
Σε 13 ματς απέναντι σε αγγλικές ομάδες ως γηπεδούχος, η Άρσεναλ έχει 7 νίκες και 2 ήττες, ενώ συνολικά στην Ευρώπη έχει μόνο μία ήττα στα τελευταία 42 της ματς στη διοργάνωση. Πάντως έχει καταφέρει να κερδίσει σε επαναληπτικό έχοντας ηττηθεί στο πρώτο ματς μόλις δύο φορές σε δέκα περιπτώσεις. Η Μίλαν επί ιταλικού εδάφους έχει 1 νίκη, 6 ισοπαλίες και 8 ήττες. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στους «16» τη σεζόν 2007/08, με τους «κανονιέρηδες» παρά το 0-0 στο Λονδίνο να παίρνουν την πρόκριση με 2-0 στο Μιλάνο. Οι «ροσονέρι» είχαν επικρατήσει της Άρσεναλ στον διπλό τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, με 2-0 στην Ιταλία και 0-0 στην Αγγλία.
Στο όριο των καρτών είναι οι Ροσίτσκι, Τζουρού και Σονγκ για την Άρσεναλ και ο Φαν Μπόμελ για τη Μίλαν. Δίχως αρκετά βασικά της στελέχη θα κληθεί πάντως σήμερα η Μίλαν να υπερασπιστεί το 4-0 στη ρεβάνς των «16» του Champions League απέναντι στην Άρσεναλ στο Λονδίνο. Πέραν του τιμωρημένου Αμπροζίνι, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι απέκλεισε από την αποστολή τους τραυματίες Πάτο, Μπόατενγκ, Νέστα, Ζέεντορφ και Μάξι Λόπεζ, όπως και tον ανέτοιμο Κασάνο.
Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Σλοβένος Νταμίρ Σκόμινα.
Μπενφίκα-Ζενίτ
Τα πάντα ανοικτά αφήνει το 3-2 της Αγίας Πετρούπολης εν όψει της ρεβάνς στη Λισαβόνα ανάμεσα σε Μπενφίκα και Ζενίτ.
Η Μπενφίκα προέρχεται από οδυνηρή εντός έδρας ήττα με 3-2 από την Πόρτο στο «Ντα Λους» την Παρασκευή και πλέον είναι δεύτερη στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Μεγάλος απών για τους «αετούς» θα είναι ο τιμωρημένος Αϊμάρ, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Γκαράι και Ντιαλό. Η Ζενίτ στην επανέναρξη του ρωσικού πρωταθλήματος ήρθε ισόπαλη 2-2 με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα και παραμένει πρώτη στο γκρουπ των οκτώ ομάδων που διεκδικούν τον τίτλο. Ο τραυματίας Ντάνι και ο Αρσάβιν που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής θα λείψουν από τους πρωταθλητές Ρωσίας, ενώ επανέρχονται σε σχέση με το πρώτο ματς οι Κρισίτο και Μαλαφέεφ.
Σε τέσσερις αγώνες ως γηπεδούχος απέναντι σε ρωσικές ομάδες η Μπενφίκα έχει 2 νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες. Οι «αετοί» έχουν 15 νίκες και μία ήττα στα τελευταία 19 ματς στην έδρα τους στα Κύπελλα Ευρώπης, ωστόσο έχουν καταφέρει να προκριθούν μόνο 9 φορές από τις 31 περιπτώσεις που έχασαν τον πρώτο αγώνα μακριά από το γήπεδό τους. Η Ζενίτ έχει μία ήττα και μία ισοπαλία επί πορτογαλικού εδάφους. Στις δώδεκα περιπτώσεις που η ρωσική ομάδα έχει νικήσει στο πρώτο παιχνίδι, έχει καταφέρει να πάρει την πρόκριση εννέα φορές.
Στο όριο των καρτών είναι οι Αρτούρ και Γκαράι για την Μπενφίκα και οι Ανιούκοφ, Άλβες, Κρισίτο και Χούμποτσαν. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Βρετανός Χάουαρντ Γουέμπ.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα:
Τετάρτη 7/3
ΑΠΟΕΛ-Λιόν (0-1)
Μπαρτσελόνα-Λεβερκούζεν (3-1)
Τρίτη 13/3
Ίντερ-Μαρσέιγ (0-1)
Μπάγερν Μονάχου-Βασιλεία (0-1)
Τετάρτη 14/3
Τσέλσι-Νάπολι (1-3)
Ρεάλ Μαδρίτης-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (1-1)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου