ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Τώρα η πρώτη μάχη για Βολικάκη

τώρα-η-πρώτη-μάχη-για-βολικάκη-487856

Με απωθημένο ένα Ολυμπιακό μετάλλιο ο 33χρονος Βολιώτης πρωταθλητής ποδηλασίας ρίχνεται από σήμερα στις 9.30 το πρωί στη μάχη της Ιαπωνίας, θέλοντας να το πανηγυρίσει στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Μετά από τρεις προσπάθειες στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο 33χρονος Βολιώτης πρωταθλητής, θέλει στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου να λάμψει το δικό του άστρο και να μην πάνε χαμένοι οι κόποι των τελευταίων χρόνων.

«Στις 5 Αυγούστου ξεκινάω την δικιά μου μάχη και με την βοήθεια του Θεού ελπίζω να σας κάνω όλους περήφανους», ανέφερε ο ίδιος με ποστάρισμα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μην μπορώντας να κρύψει τη χαρά και την αγωνία του για τη σημερινή του προσπάθεια και μεταξύ άλλων τόνισε: «Αγκαλιάστε τους Ελληνες αθλητές γιατί αγωνίζονται καθημερινά και έχουν ξεπεράσει παρά πολλά εμπόδια και δυσκολίες για να φτάσουν ως εδώ, στις χαρές είναι όλοι κοντά σου, στα δύσκολα όμως καταλαβαίνεις ποιος είναι μαζί σου, όταν σβήσουν τα φώτα των Ολυμπιακών Αγώνων θα σας χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερο, τα φιλιά μου από το μακρινό Τόκιο».

Ο Βολικάκης ξεκινά στο όμνιουμ τις προσπάθειές του με το scratch, και ακολουθούν τα άλλα τρία αγωνίσματα (tempo, elimination, proints).

Εξάλλου σε συνέντευξη του ο Βολιώτης πρωταθλητής σχολίασε για τους αγώνες ποδηλασίας που έχουν ήδη ξεκινήσει: «Εχουν αρχίσει οι αγώνες στην πίστα και «σπάει» το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Οι χρόνοι είναι υψηλοί. Το ομαδικό ακόμα και ο 8ος χρόνος ήταν καλύτερος από το προηγούμενο ολυμπιακό ρεκόρ».

Αναφορικά με το ποδηλατοδρόμιο επεσήμανε: «Είναι ένα πολύ γρήγορο ποδηλατοδρόμιο. Δυστυχώς δεν έχω εικόνα από τους αντιπάλους μου. Κάποιους από αυτούς έχω να τους δω από το 2019 σε αγώνα. Η πανδημία έχει φέρει τα πάνω κάτω. Εγιναν λίγοι αγώνες. Ολοι οι αντίπαλοι μου όμως είναι ένας κι ένας. Εδώ βρίσκονται οι 20 καλύτεροι του κόσμου στο όμνιουμ. Τα πάντα θα φανούν μέσα στον αγώνα. Πάμε για το καλύτερο δυνατόν».

Αξίζει να σημειωθεί πως στους προηγούμενους τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Βολικάκης είχε αγωνιστεί στο κέιριν και πλέον θα πάρει μέρος στο όμνιουμ, το οποίο περιλαμβάνει

τέσσερα αγωνίσματα (scratch, tempo, elimination, proints), τα οποία θα διεξαχθούν μέσα σε λιγότερες από τρεις ώρες.

Ο Βολικάκης μάλιστα είναι ο μόνος ποδηλάτης στην ιστορία του αθλήματος που από το κέιριν πέρασε στο όμνιουμ και κατάφερε να πάρει Ολυμπιακή πρόκριση, με τον ίδιο να αναφέρει: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε άλλη μία ολυμπιακή διοργάνωση. Οι συναθλητές μου, στις συζητήσεις που έχουμε, μου λένε ότι αυτό αποτελεί επίτευγμα. Πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά αθλήματα. Από την ταχύτητα πέρασα στην αντοχή. Θα παίξει μεγάλο ρόλο πως θα αντιδράσει ο καθένας. Εάν σου βγει η πρώτη κούρσα, συνεχίζεις με άλλη ψυχολογική διάθεση. Θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για το καλύτερο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου