ΒΟΛΕΪ

«Αριστες συνθήκες στον Βόλο» (photos)

αριστες-συνθήκες-στον-βόλο-photos-494074

Από τις 12 Ιουλίου βρίσκεται στον Βόλο η Εθνική βόλεϊ γυναικών, καθώς προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Οι υποχρεώσεις της ομάδας του Γκιγκιέρμο Ναράνχο ξεκινούν στο πλαίσιο του Β’ ομίλου στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας στις 18 Αυγούστου

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Μάλιστα, από την περασμένη Τετάρτη ως την Παρασκευή δόθηκαν τρία φιλικά στο κλειστό της Αγριάς με το Αζερμπαϊτζάν, ενώ στις 4-6 Αυγούστου στην Πορταριά, όπου η ομάδα ανεβαίνει αύριο Δευτέρα, θα δοθούν άλλα τρία τεστ με τη Σλοβενία. Η πρόβα τζενεράλε πριν το ταξίδι για τη Φιλιππούπολη θα είναι με αντίπαλο την Ουκρανία (10-12 Αυγούστου) και πάλι στην Πορταριά.

Να σημειωθεί ότι τα φιλικά αυτά τα παρακολούθησαν και θα συνεχίσουν να τα παρακολουθούν θεατές, εφόσον έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικό τεστ 48 ωρών. Τα δύο πρώτα ματς ήταν νικηφόρα με 3-0, 3-1 σετ αντίστοιχα και το τρίτο ισόπαλο με 2-2, χωρίς να παιχτεί πέμπτο σετ για την ανάδειξη νικητή.

Πανηγυρισμός σε κερδισμένο πόντο

Ναράνχο: «Εχουμε ό,τι χρειαζόμαστε»

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ βρέθηκε στο κλειστό της Αγριάς, έχοντας την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον Ισπανό Ομοσπονδιακό Προπονητή, Γκιγιέρμο Ναράνχο, ο οποίος τόνισε:

«Θεωρώ ότι έχουμε μία πολύ καλή προετοιμασία εδώ, έχουμε άριστες συνθήκες και πολλές ευκολίες, όπως κλιματισμό στο κλειστό. Διαθέτουμε το ίδιο ταραφλέξ με το Ευρωπαϊκό, ώστε να έχουμε παρόμοιες συνθήκες. Εχουμε επίσης σωστό πρόγραμμα με βάρη στο γυμναστήριο του κ. Δημήτρη Σαμαρά. Πιστεύω ότι είμαστε αρκετά καλά εδώ και επικεντρωνόμαστε στη δουλειά μας, έχοντας αυτό που χρειαζόμαστε.

Η σφαιρική εικόνα από τα μέχρι στιγμής φιλικά είναι καλή. Δοκιμάζουμε ένα καινούργιο σύστημα, που χρειάζεται περισσότερες φυσικές δυνάμεις. Είναι πολύ σημαντικό ότι κερδίζουμε στα φιλικά, καθώς βάζουμε πολλές παίκτριες που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής».

Δεν παραλείψαμε να ρωτήσουμε τον κ. Ναράνχο και για την παρουσία στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, για πρώτη φορά για εκείνη, της Βολιώτισσας Μαρίας Τσιτσιγιάννη:

«Το ότι την καλέσαμε στο Ηράκλειο ήταν, επειδή είδαμε κάτι καλό σ’ αυτήν. Θέλαμε να δουλέψουμε μαζί της, να μάθει τα συστήματά μας και τον τρόπο που προπονούμαστε κι έτσι να διαμορφώσουμε μία καλύτερη άποψη, γιατί είναι διαφορετικό από το να τη δούμε μόνο σε αγώνες της ομάδας της. Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την παρουσία της στο πρώτο στάδιο προετοιμασίας και σκοπός είναι στο μέλλον να καλούμε όλες τις παίκτριες που κάνουν καλή δουλειά με τις ομάδες τους, να τις δίνουμε την ευκαιρία να μπουν στο κλίμα της Εθνικής και να δουν πώς δουλεύουμε. Ετσι κι εμείς διαπιστώνουμε τις δυνατότητές τους. Είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουμε να την παρακολουθούμε με την ομάδα της».

Σε ό,τι αφορά τον στόχο στο Πανευρωπαϊκό ανέφερε: «Πιστεύω ότι είμαστε σ’ ένα πολύ δύσκολο, ίσως τον δυσκολότερο, γιατί εκτός από τους επικεφαλής των ομίλων και οι υπόλοιπες ομάδες είναι πολύ δυνατές και ανταγωνιστικές, όπως η Βουλγαρία και η Πολωνία. Ακόμη και η Ισπανία, που τη νικήσαμε στα προκριματικά, έχει δύο νέες παίκτριες, που την έχουν βελτιώσει πάρα πολύ. Θα έχουμε πολύ ισχυρό ανταγωνισμό και πρέπει να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε, γιατί περνάμε καινούργια πράγματα στο σύστημά μας. Τα φιλικά ματς τις επόμενες τρεις βδομάδες είναι πολύ σημαντικά για μας. Στο Πανευρωπαϊκό τα τρία τελευταία ματς με Ισπανία, Τσεχία, Γερμανία τα δίνουμε στη σειρά, δηλαδή ένα κάθε μέρα, ενώ μετά τα δύο πρώτα με Βουλγαρία και Πολωνία κάνουμε ρεπό».

Λαμπρούση: Ο Βόλος

μας υποδέχθηκε με

τον καλύτερο τρόπο

Δηλώσεις παραχώρησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και η Τζίνα Λαμπρούση, που έπειτα από επτά χρόνια στον Ολυμπιακό, πήρε πέρσι μεταγραφή για τη γαλλική Μιλούζ και κατέκτησε το νταμπλ μαζί της, ανανεώνοντας και για την επόμενη σεζόν.

Η 28χρονη παίκτρια, που έχει καταγωγή από την Πρέβεζα, δήλωσε: «Επιτέλους μετά από καιρό επιστρέφουμε όλες μαζί, γιατί λόγω των συνθηκών με τον κορονοϊό και τις διακοπές των πρωταθλημάτων ήταν λίγο δύσκολο να βρεθούμε. Μετά από ενάμιση σχεδόν χρόνο ανταμώνουμε και ξεκινάμε μία προετοιμασία στον Βόλο, όπου είχαμε έρθει και παλαιότερα. Ο Βόλος μας υποδέχθηκε με τον καλύτερο τρόπο, οι συνθήκες είναι ιδανικές και το γήπεδο μας βοηθά πάρα πολύ, για να κάνουμε προπόνηση, είναι άρτιο, αλλά και στο γυμναστήριο μας έχουν παράσχει όλα όσα χρειαζόμαστε.

Κάνουμε μία προπόνηση οργανωτικά σωστή, θεωρώ ότι και το staff κάνει μία πολύ καλή δουλειά και αναμένουμε να ανεβούμε στην Πορταριά, όπου κι εκεί, επειδή είχαμε έρθει πριν δύο χρόνια, οι συνθήκες ήταν ιδανικές».

Για την εικόνα της ομάδας στα φιλικά:

«Θεωρώ ότι η ομάδα αυτή δεν έχασε ποτέ το μεράκι που είχε για δουλειά και πιστεύω ότι με δεδομένο κάποιες κοπέλες παίζουν στο εξωτερικό και κάποιες άλλες έχουν βελτιωθεί ατομικά, μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να πάμε για το καλύτερο. Είχαμε πολύ καλές εμφανίσεις στα φιλικά και ευελπιστούμε και στα υπόλοιπα να έχουμε μία πολύ καλή εμφάνιση και να εμφανιστούμε έτοιμες για το Πανευρωπαϊκό».

Για το τι μπορεί να περιμένουν οι Ελληνες φίλοι του βόλεϊ από εκείνη και τις συμπαίκτριές της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα:

«Αρχικά θέλουμε πάρα πολύ να νιώθουμε την υποστήριξη των Ελλήνων φιλάθλων, γιατί έμαθα ότι τα παιχνίδια θα τα δείξει η ΕΡΤ, οπότε θέλουμε να νιώθουμε τον παλμό τους και θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο, για να τους κάνουμε περήφανους. Σίγουρα, θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω και να περάσουμε στους οκτώ, γιατί μετά ανοίγει η πόρτα για κάποιες άλλες διοργανώσεις πιο υψηλού επιπέδου διοργανώσεις, όπως το Παγκόσμιο».

Οι 17 παίκτριες

Συνολικά στον Βόλο βρίσκονται οι 17 παρακάτω αθλήτριες, αλλά για το Ευρωπαϊκό θα κοπούν τρεις:

Πασαδόροι: Στέλλα Χριστοδούλου, Όλγα Βεργίδου, Παναγιώτα Ξανθοπούλου.

Ακραίες: Ευφροσύνη Αλεξάκου, Κωνσταντίνα Βλαχάκη, Σοφία Κοσμά, Όλγα Στράντζαλη, Ευαγγελία Χαντάβα.

Κεντρικές: Κατερίνα Γιώτα, Μελίνα Εμμανουηλίδου, Άννα Καλαντάτζε, Γεωργία Λαμπρούση, Ιωάννα Πολυνοπούλου.

Διαγώνιες: Ανθή Βασιλαντωνάκη, Μάρθα Ανθούλη.

Λίμπερο: Μαριαλένα Αρτακιανού, Παναγιώτα Ρόγκα.

Η 17χρονη με ύψος 2.02

Χωρίς να λείπουν από όλες τις βολεϊμπολίστριες οι δυνατότητες, αυτή που εντυπωσιάζει με μία πρώτη ματιά στον αγωνιστικό χώρο είναι η Θεσσαλονικιά Μάρθα Ανθούλη, που κλείνει σε δύο βδομάδες τα 17 και βλέπει τον κόσμο από τα 2.02. Πρόκειται για ένα μεγάλο ταλέντο, που όλοι λένε ότι θα αφήσει εποχή και είναι φανερό ότι λόγω σωματικών προσόντων, τα οποία αξιοποιεί σωστά, είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί από τις αντίπαλες ομάδες και θα αποτελέσει ένα από τα όπλα του Γκιγιέρμο Ναράνχο στην τελική φάση του Πανευρωπαϊκού. Το κορίτσι-θαύμα του Αρη, που κλέβει την παράσταση στο ελληνικό βόλεϊ, έχει προκαλέσει τον θαυμασμό πολλών ξένων ειδικών με το άθλημα.

Στο φιλέ είναι ο φόβος και ο τρόμος των αντιπάλων της, καθώς το άνοιγμα των χεριών της αγγίζει τα 2 μέτρα και 13 εκατοστά. Μόνο τα πόδια της έχουν ύψος 1 μέτρα και 30 εκατοστά, ενώ φοράει 49,5 νούμερο παπούτσι.

Το «θηρίο» των 2.02, Μάθα Ανθούλη, ετοιμάζεται για σερβίς

Οδηγίες σε τάιμ άουτ για τις Ελληνίδες παίκτριες

Οι παίκτριες από τον πάγκο ενισχύουν όσες αγωνίζονται

Η Κωνσταντίνα Βλαχάκη

Η ύψους 1.97 Ανθή Βασιλαντωνάκη

Η Εύα Χαντάβα

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου