ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πάνος και Κάσσος στη «φαρέτρα» της

πάνος-και-κάσσος-στη-φαρέτρα-της-500372

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η ενίσχυση της Νίκης Βόλου, καθώς η κυανόλευκη ΠΑΕ ανακοίνωσε χθες μετά τους Παύλο Κυριακίδη, Βλάντιμιρ Μπάγιτς, Χρήστο Γρομητσάρη και Χρήστο Τζιώρα άλλες δύο προσθήκες. Ο λόγος για τον 32χρονο δεξιό μπακ, Ξενοφώντα Πάνο, αλλά και τον 30χρονο ακραίο δεξιό χαφ, Πασχάλη Κάσσο.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Νίκη για τον Πάνο, που φιλοδοξεί με τη Νίκη να ξεπεράσει τις 200 συμμετοχές στη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία, έχει ως εξής:

«Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Ξενοφώντα Πάνο.

Ο Πάνος κατάγεται από τα Ιωάννινα κι αγωνίζεται ως δεξιός οπισθοφύλακας.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με ιδιαίτερα πλούσιο βιογραφικό. Συγκεκριμένα, πραγματοποίησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ΑΕΚ και, στη συνέχεια, αγωνίστηκε σε Νέα Ιωνία, ΟΦΗ, Παναχαϊκή, Θρασύβουλο, Πανιώνιο, Απόλλωνα Σμύρνης, Α.Ο. Τρίκαλα και Χανιά, καταγράφοντας, συνολικά, 24 συμμετοχές στην πρώτη εθνική κατηγορία, 184 στη δεύτερη και 32 στην τρίτη, με δέκα τέρματα, όλα σε αγώνες της Β’ Εθνικής. Την περασμένη σεζόν, ήταν ποδοσφαιριστής της Παναχαϊκής, αγωνιζόμενος σε 19 αναμετρήσεις της Superleague 2.

Καλωσορίζουμε τον Ξενοφώντα στην ομάδα μας και του ευχόμαστε μία επιτυχημένη σεζόν, γεμάτη υγεία!»

Το πλήρες βιογραφικό του

Γεννημένος στις 25 Αυγούστου 1989 ο Ξενοφών Πάνος ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την ΑΕΚ, από την οποία παραχωρήθηκε στη συνέχεια για δύο σεζόν στη Δ’ Εθνική στη Νέα Ιωνία. Το πρώτο μισό της σεζόν 2009-10 ήταν στον ΟΦΗ στη Football League, παίζοντας λίγο, ενώ στο δεύτερο μισό πήγε στην Παναχαϊκή και πήρε πολύ περισσότερο χρόνο (17 ματς). Εμεινε και την επόμενη χρονιά στους κοκκινόμαυρους (17 συμμετοχές), ενώ στην ίδια ομάδα δεν αγωνίστηκε καθόλου το 2011-12.

Οι 38 συμμετοχές και τα πέντε γκολ με τη φανέλα του Θρασύβουλου στη συνέχεια (2012-13) έφεραν τη μεταγραφή του στον Πανιώνιο, με τον οποίον μέτρησε από το 2013 έως και το 2015 σε πρωτάθλημα και Κύπελλο 33 συμμετοχές.

Ο Απόλλων Σμύρνης (56 συμμετοχές στη Football League, 6 στο Κύπελλο) για δύο αγωνιστικές χρονιές ήταν ο επόμενος σταθμός του, για να ακολουθήσουν, επίσης για δύο σεζόν, τα Τρίκαλα (67 ματς και τρία γκολ και στις δύο διοργανώσεις).

Το 2019-20 είχε 13 εμφανίσεις και 3 τέρματα στα Χανιά και πέρσι στην Παναχαϊκή 19 παιχνίδια, τα 16 ως βασικός.

Η Νίκη έχει ήδη αποκτήσει έναν παίκτη που μπορεί να αγωνιστεί στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Παύλο Κυριακίδη, ενώ έχει κλείσει τον δεξιό μπακ Γιάννη Κυρίτση από τον Διαγόρα.

150άρης στη δεύτερη κατηγορία ο Κάσσος

Ο 30χρονος Πασχάλης Κάσσος έγινε γνωστός με τη φανέλα της Δόξας Δράμας και από το 2012 έως το 2014 κατέγραψε μ’ αυτήν, προερχόμενος από την Προσοτσάνη, 46 συμμετοχές και επτά γκολ, ενώ συνέχισε στον Ηρακλή σε Α’ και Β’ Εθνική με 33 ματς και 4 τέρματα για τις δύο επόμενες σεζόν.

Ο Απόλλων και ο Αρης στη Σούπερ Λιγκ 2 ήταν οι νέοι σταθμοί της καριέρας του από το 2016 έως το 2018 (43 ματς και 6 γκολ συνολικά αυτή τη διετία), για να τον αποκτήσει η ΑΕΛ το 2018-19, αλλά με τους βυσσινί στη μεγάλη κατηγορία ο Δραμινός ποδοσφαιριστής δεν κατόρθωσε να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι κι έτσι έμεινε μόνο για ένα εξάμηνο, για να ακολουθήσουν ο Κισσαμικός και τα Χανιά, με τα οποία τα δύο τελευταία χρόνια κατέγραψε 31 συμμετοχές και τέσσερα γκολ. Οι 150 συμμετοχές και τα 24 γκολ του Πασχάλη Κάσσου στη Σούπερ Λιγκ 2 αποτελούν διαπιστευτήρια ότι η Νίκη απέκτησε μία αξιόπιστη λύση για την κατηγορία.

H ανακοίνωση για τον Κάσσο έχει ως εξής:

«Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Πασχάλη Κάσσο.

Ο Κάσσος κατάγεται από τη Δράμα κι αγωνίζεται στη μεσοεπιθετική γραμμή, ως εξτρέμ.

Εχει αγωνιστεί σε Προσοτσάνη, Δόξα Δράμας, Ηρακλή, Απόλλωνα Αθηνών, Άρη και ΑΕΛ, ενώ τελευταίος του ποδοσφαιρικός σταθμός ήταν τα Χανιά, με τα οποία, σε επίπεδο δεύτερης τη τάξει εθνικής κατηγορίας, τα τελευταία 2,5 αγωνιστικά έτη, πραγματοποίησε 47 συμμετοχές, σκοράροντας οκτώ φορές. Συνολικά, έχει καταγράψει δύο συμμετοχές στην Α’ Εθνική και 150 στη Β’, ενώ έχει πετύχει και 24 τέρματα, όλα στη δεύτερη κατηγορία.

Καλωσορίζουμε τον Πασχάλη στην κυανόλευκη οικογένειά μας και του ευχόμαστε υγεία κι επιτυχίες!»

Ανανέωσε ο Αλιατίδης

Στους Ροχάνο, Λούκας Γκαρσία, Μέτσε, από τους παίκτες του περσινού ρόστερ που ανανέωσαν, προστέθηκε και ο Αλιατίδης, ενώ έπονται και οι Αργύρης, Τζοβάρας. Η ανακοίνωση για τον Μανώλη Αλιατίδη, που θα παίξει για τρίτη διαδοχική σεζόν στη Νίκη, έχοντας ικανοποιήσει με τις εμφανίσεις του, έχει ως εξής: «Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Μανώλη Αλιατίδη, ο οποίος θα αγωνιστεί στην ομάδα μας, για τρίτη διαδοχική χρονιά.

Ο Αλιατίδης, τις τελευταίες δύο αγωνιστικές σεζόν, κατέγραψε 33 συμμετοχές, με τη φανέλα της Νίκης. Την περασμένη χρονιά, αγωνίστηκε σε 11 παιχνίδια της ομάδας μας, στη Football League.

Ευχόμαστε στον Μανώλη μία χρονιά, γεμάτη υγεία κι επιτυχίες!»

Θέλει και Βασιλείου

Νέο βάσιμο μεταγραφικό σενάριο προέκυψε για τη Νίκη και αφορά τον παίκτη του Ασπρόπυργου, Θωμά Βασιλείου.

Ο ποδοσφαιριστής, που κλείνει σήμερα τα 27 του, αγωνίζεται στην επίθεση, αλλά δεν είναι ο κλασικός επιθετικός, αφού έχει ύψος 1.72, και τον γνωρίζει ο Αλέκος Βοσνιάδης από την κοινή τους θητεία στα Χανιά την προπέρσινη σεζόν. Π

ρόκειται για έναν παίκτη, που έχει 21 συμμετοχές στη Σούπερ Λιγκ με τη φανέλα του Ατρόμητου κι άλλες πέντε με την ίδια ομάδα στο Κύπελλο από το 2016 έως το πρώτο εξάμηνο της σεζόν 2017-18, έχοντας προηγουμένως αγωνιστεί με μεγάλη επιτυχία στη Γ’ Εθνική σε Ιωνικό, Ηλυσιακό και Τρίγλια Ραφήνας.

Μετά τον Ατρόμητο έπαιξε στο εξωτερικό σε Β’ Τσεχίας με την Ολύμπια Πράγας και Γ’ Ιταλίας με τη Ριέτι, για να έρθει στον ΝΠΣ Βόλος για το δεύτερο εξάμηνο της σεζόν 2018-19, αλλά αγωνίστηκε ελάχιστα. Η σεζόν 2019-20 μοιράστηκε ανάμεσα σε Ασπρόπυργο και Χανιά και φέτος επέστρεψε στην ομάδα της Αττικής, όπου είχε λόγω και κάποιων τραυματισμών εννιά συμμετοχές. Πάντως στο 3-2 επί της Νίκης στον Ασπρόπυργο είχε πολύ καλή απόδοση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου