ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εντυπωσιακή παρουσία του ΣΔΥΒ σε Καραμάνειο Δρόμο και Μύτικα

εντυπωσιακή-παρουσία-του-σδυβ-σε-καρα-503226

Οι πολύ όμορφες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που προσφέρει ο Αναπτυξιακός-Πολιτιστικός Σύλλογος «Η ΔΡΑΚΕΙΑ» ξεκίνησαν και πάλι μετά τη διακοπή λόγω των περιοριστικών μέτρων, με τον «2ο Καραμάνειο Δρόμο Υγείας», που έγινε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης 21 Ιουλίου με ασφάλεια και με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που ορίζει η ΓΓΑ.

Μετά το πρώτο μέρος, τον αγώνα των 3 χιλιομέτρων, η συνέχεια δόθηκε με την εκδήλωση στην πλατεία της Δράκειας. Ξεχωριστή ήταν η παρουσία του Καθηγητή Πνευμονολογίας κ. Κωνσταντίνου Γουργουλιάνη, ο οποίος με την ομιλία «Φυματίωση τότε… κορονοϊός σήμερα», παρουσίασε το θέμα που απασχολεί την ανθρωπότητα εδώ και ενάμιση χρόνο, στη σωστή του διάσταση.

Ο ΣΔΥΒ τον ευχαρίστησε ιδιαίτερα για τη συμπαράσταση στον σύλλογο σε όλο αυτό το διάστημα. Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον είχαν οι ομιλίες της κ. Αννίτα Πρασσά, Ιστορικού – Προϊσταμένης των ΓΑΚ Ν. Μαγνησίας, και της κ. Αγγελικής Θάνου, συγγραφέα.

Στην πλατεία υπήρχε έκθεση φωτογραφικού αρχείου για το Σανατόριο του Καραμάνη, με την υποστήριξη των ΓΑΚ Ν. Μαγνησίας.

Η πολύ καλή προβολή που έκαναν ο σύλλογος της Δράκειας, όπως και ο ΣΔΥ Βόλου, συνέβαλαν στο να έχει ο αγώνας συμμετοχές εκτός από τη Μαγνησία και από την Αθήνα, από το Αγρίνιο, αλλά και από το εξωτερικό: τις ΗΠΑ, τη Σουηδία, το Βέλγιο, από αθλητές που ήταν στην πόλη μας αυτές τις ημέρες.

Ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε η συμμετοχή της 4μελούς οικογένειας Νάγκλε από τη Σουηδία στον αγώνα. Αυτές τις ημέρες βρίσκονται στη Μαγνησία, έχοντας συγγένεια με αθλητές του ΣΔΥ Βόλου και τιμής ένεκεν έτρεξαν στον 2ο Καραμάνειο με το όνομα του ΣΔΥΒ. Χαρακτήρισαν την ημέρα ως την καλύτερη των διακοπών τους και θα τρέχουν στη Σουηδία με τη φανέλα του ΣΔΥ Βόλου.

Από αγωνιστικής πλευράς, 3ος στη γενική κατάταξη τερμάτισε από τον ΣΔΥ Βόλου ο Κώστας Παλάντζας, με τους δύο πρώτους να είναι ο Ηλίας Νικολάου του ΣΔΥ Αγρινίου και ο Διονύσης Αρβανιτάκης (Run and Fun/Αθήνα). Νικήτρια στέφθηκε η Σεβαστή Καποτά από την Αθήνα, 2η η Ανθή Μπαρμπουνάκη, 3η από το Αγρίνιο η Ανδρονίκη Κατσιάδα, ενώ η 4η θέση πήγε στον ΣΔΥΒ, με τη Βούλα Μακεδόνα να τερματίζει σε 21’30.

Αναλυτικότερα η παρουσία του ΣΔΥ Βόλου στον αγώνα:

3 Κώστας Παλάντζας 13:50

6 Λάζαρος Βούλγαρης 14:52

8 Στάθης Καραδημητρίου 15:24

13 Βασίλης Ζαφειρίου 19:20

17 Νικολός Βογιαζίδης 20:59

19 Γιώργος Αλμπανούδης 21:18

20 (4η) Βούλα Μακεδόνα 21:30

28 (7η) Λουίζα Βογιαζίδη Νάγκλε 28:16

29 Ηλίας Nagle 28:16

30 Ιωάννης Νάγκλε 28:16

31 Νίκολας Νάγκλε 28:16

33 Αποστόλης Χατζηκυριάκος 30:50

37 (9η) Βούλα Οικονομίδου 42:30

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου συγχαίρει και ευχαριστεί τη διοργάνωση, τον Αναπτυξιακό-Πολιτιστικό Σύλλογο «Η ΔΡΑΚΕΙΑ», τις Αθανασία και Αναστασία Λύτρα και όλους τους συντελεστές, τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας και τον Βασίλη Ηλιόπουλο για τη φύλαξη και τη συνδρομή στη διαδρομή, τους ομιλητές και τον κ. Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη.

Στην κορυφή της Ελλάδας

Διήμερη πορεία στον Ολυμπο έκαναν μέλη του ΣΔΥ Βόλου, με διανυκτέρευση στο Καταφύγιο Αποστολίδη και ανάβαση στον Μύτικα, το υψηλότερο σημείο της Ελλάδας στα 2.917 μέτρα. Την πρώτη ημέρα έγινε πέρασμα από την Πετρόστρουγκα και τον Προφήτη Ηλία. Τη 2η ημέρα και μετά την ανάβαση, η επιστροφή από τον Μύτικα έγινε από το Κοφτό.

Οκτώ ήταν οι συμμετέχοντες που έκαναν την καταπληκτική και τόσο απαιτητική διαδρομή:

Μάριος Αντωνιάδης

Γιάννης Βλιώρας

Δημήτρης Βλιώρας

Σπύρος Ευαγγελόπουλος

Θανάσης Κοντογιάννης

Αντώνης Κόπανος

Νίκος Πορταρίτης

Νίκος Τσώλης.

Οι υπόλοιπες δράσεις

Ο Χρήστος Μπάντης συνέχισε τις πεζοπορικές διαδρομές σε βουνό και θάλασσα με την πορεία 19,2 χιλιομέτρων Κισσός – Μούρεσι – Νταμούχαρη – Αγιος Κωνσταντίνος – Αη Γιάννης – Κισσός.

Ανήμερα της γιορτής του Προφήτη Ηλία έγινε την Τρίτη 20 Ιουλίου συμβολική ομαδική προπόνηση προς τιμή του Προφήτη, από το εκκλησάκι στην Κερασιά Κοζάνης. Από τον ΣΔΥ Βόλου έδωσε το παρών ο Μάκης Κοσμίδης.

Στην Αιδηψό πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας Μάστερς 2021 και ο Γιάννης Κλόκας συνέχισε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις, πετυχαίνοντας νέα μεγάλη βελτίωση σε σύγκριση με πέρυσι. Κατέλαβε τη 13η θέση.

Ολο το προσεχές πρόγραμμα και όλα τα νέα του συλλόγου δημοσιεύονται από τον ΣΔΥΒ στο σάιτ του συλλόγου στο μόνιμο λινκ https://voloshalfmarathon.gr/sdyv/ που ανανεώνεται καθημερινά, προκειμένου τα μέλη του ΣΔΥ Βόλου να κάνουν καλύτερα τον προγραμματισμό τους.

Συγχαρητήρια σε Χαυτούρα

Στη θέση του προέδρου της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας εξελέγη ο γιατρός, μέλος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, Νίκος Χαυτούρας. Ο ΣΔΥΒ του εύχεται να προσφέρει στον τομέα της Υγείας το καλύτερο έργο, μέσα από τη μεγάλη θέση ευθύνης που ανέλαβε!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου