ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες – Πινγκ Πόνγκ: Θρίαμβος Γκιώνη και πρόκριση στον 3ο γύρο

ολυμπιακοί-αγώνες-πινγκ-πόνγκ-θρία-505288

Στον τρίτο γύρο του μονού ανδρών στο τουρνουά πινγκ πονγκ των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 προκρίθηκε ο Παναγιώτης Γκιώνης, επικρατώντας με 4-1 στα γκέιμ του Αιγύπτιου Αχμέντ Σαλέχ (Νο.31 του ταμπλό), έπειτα από 39 λεπτά αγώνα.

Μετά το 4-0 επί του Σέρβου Ζολτ Πέτο στον πρώτο γύρο, Ο 41χρονος Έλληνας πρωταθλητής έκανε ακόμη ένα εξαιρετικό παιχνίδι, ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος κι «αντέδρασε» υποδειγματικά μετά τη μείωση του σκορ από τον Σαλέχ στο τρίτο γκέιμ (2-1), φτάνοντας εντέλει σε μία καθαρή νίκη.

Τα γκέιμ: 13-11, 11-7, 9-11, 11-3, 11-6

Το παιχνίδι είχε χαρακτήρα ντέρμπι μόνο στο πρώτο γκέιμ, με τους δύο αθλητές να πηγαίνουν μαζί πόντο-πόντο και τον Γκιώνη (μολονότι «έχασε» το σερβίς του στο υπέρ του 7-5) να κάνει εντέλει το 1-0 (13-11), με δύο τρομερά χτυπήματα από το 11-11.

Στο δεύτερο γκέιμ ο 41χρονος πρωταθλητής ήταν ακόμη πιο αποφασιστικός, πήρε ένα μικρό προβάδισμα από νωρίς και το διατήρησε μέχρι τέλους, τελειώνοντας το γκέιμ σε 7 λεπτά (11-7).

Στο… όριο κύλησε και το τρίτο γκέιμ, με τον Σαλέχ να προηγείται με 4-2 και 9-7, τον Γκιώνη να ισοφαρίζει και τις δύο φορές σε 6-6 και 9-9, αλλά να μην εκμεταλλεύεται το σερβίς του, χάνοντας εντέλει με 11-9.

Στο επόμενο γκέιμ, ο Γκιώνης έδειξε πολύ μεγάλη ψυχραιμία, πήρε ισχυρό προβάδισμα απ’ το ξεκίνημα και το «εξαργύρωσε» με μία άνετη επικράτηση με 11-3, κόντρα σε έναν Σαλέχ που είχε αρχίσει να απογοητεύεται από την τρομερή ισορροπία που έβγαζε στο παιχνίδι του ο Έλληνας πρωταθλητής.

Αντίστοιχα αποφασιστικός και ποιοτικός στα χτυπήματά του ήταν ο Γκιώνης και στο 5ο γκέιμ, το οποίο «τελείωσε» μέσα σε 7 λεπτά με 11-6, παίρνοντας με συνολικό σκορ 4-1, την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Στον τρίτο γύρο, ο Παναγιώτης Γκιώνης (που έχει χάσει μόλις ένα γκέιμ στα δύο πρώτα παιχνίδια του στο Ολυμπιακό τουρνουά) θα αντιμετωπίσει τον Νοτιοκορεάτη Γιούνγκσικ Ζέουνγκ (Νο.10 του ταμπλό).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου