ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η τηλεοπτική “εξαφάνιση” του Πετρούνια, η απάντηση της ΕΡΤ & το ξέσπασμα του “άρχοντα των κρίκων”

ολυμπιακοί-αγώνες-η-τηλεοπτική-εξαφ-506057

Ο Λευτέρης Πετρούνιας μπορεί να πήρε την υψηλότερη βαθμολογία στον προκριματικό των κρίκων, όμως η προσπάθειά του δεν μεταδόθηκε ποτέ.

Η ΕΡΤ είχε ζωντανή σύνδεση με τον προκριματικό της Ενόργανης Γυμναστικής, περιμένοντας την προσπάθεια του Έλληνα πρωταθλητή. Από τις οθόνες πέρασαν οι προσπάθειες άλλων αθλητών, όμως εκείνη του Πετρούνια δεν προβλήθηκε ποτέ ζωντανά.

Μετά την προσπάθειά του, η δημοσιογράφος της ΕΡΤ περίμενε πως η εκτέλεση του Πετρούνια θα προβληθεί έστω και σε μαγνητοσκόπηση, όμως αυτό δεν συνέβη ποτέ μέχρι το τέλος της σύνδεσης με τον προκριματικό των κρίκων.

Να σημειώσουμε ότι η προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια βαθμολογήθηκε με 15.333 και είναι η υψηλότερη από όσους συμμετείχαν στον προκριματικό και του δίνει την πρόκριση στον τελικό των κρίκων παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αγώνες.

Η βαθμολογία του είναι τέτοια που είναι εξαιρετικά δύσκολο να τον περάσει ένας, όχι οκτώ.

Οργή Πετρούνια κατά της ΕΡΤ: «Ατόπημα και άδικο»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Σίγουρα το πρόγραμμα που έκανα ήταν πολύ καλό, αλλά μπορεί να πάει ακόμα παραπάνω ο βαθμός. Πλέον μπήκαμε στον τελικό οι οκτώ, οι οποίοι είναι όλοι πολύ καλοί, εκεί θα ανταγωνιστούμε και οι κριτές θα δουν ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των αθλητών για να νικήσει ο καλύτερος. Πάντως θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερη η διαφορά που είχα στους βαθμούς με τους άλλους.»

Για τον τελικό του ερχόμενου Σαββάτου ο Πετρούνιας τόνισε:

«Πιστεύω ότι μπορεί να φτάσω ακόμα πιο ψηλά σε επίπεδο βαθμών. Σκοπεύω να παρουσιάσω ακόμα καλύτερο πρόγραμμα για να φτάσω στην κατάκτηση του μεταλλίου. Περιμένετε και θα δείτε…»

Αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι η ΕΡΤ δεν μετέδωσε ζωντανά την προσπάθεια του.

«Νιώθω απογοητευμένος και με θλίβει ιδιαίτερα το γεγονός ότι κάποιοι Ελληνες, λίγοι ή πολλοί δεν ξέρω, ξύπνησαν πρωϊ για να δουν στην τηλεόραση Πετρούνια και δεν είδαν Πετρούνια. Δεν είμαι ποδοσφαιριστής, δεν είμαι μπασκετμπολίστας, δεν είμαι σε άθλημα που κάθε Σαββατοκύριακο με βλέπουν στις τηλεοράσεις τους και θεωρώ ότι είναι ατόπημα και άδικο.»

Δυσαρέσκεια της ΕΟΕ για την ΕΡΤ: «Κάθε Έλληνας έχει δικαίωμα να δει τον Πετρούνια»

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της και τα παράπονα της για την ΕΡΤ και το γεγονός ότι δεν έδειξε ποτέ τη σπουδαία εμφάνιση και πρόκριση του Λευτέρη Πετρούνια στον προκριματικό του Τόκιο.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση που εξέδωσε, σχολίασε την απουσία ζωντανής μετάδοσης στην προσπάθεια του Έλληνα πρωταθλητή στα προκριματικά, τονίζοντας τις διακρίσεις που έχει φέρει ο «άρχοντας των κρίκων» και πως έχει δοξάσει αμέτρητες φορές τη χώρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για το γεγονός ότι προς γενική κατάπληξη, δεν μεταδόθηκε από την ΕΡΤ η προσπάθεια του Ολυμπιονίκη μας Λευτέρη Πετρούνια στον προκριματικό της γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει δοξάσει επανειλημμένως τη χώρα μας και ο κάθε Ελληνας έχει το δικαίωμα να παρακολουθήσει την προσπάθεια του, ειδικά όταν αυτή γίνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι ανάλογα φαινόμενα δεν θα επαναληφθούν μέχρι το τέλος των Αγώνων»

ΕΡΤ: “Δεν έχουμε την παραμικρή ευθύνη για τη μη ζωντανή μετάδοση της προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια”

Η ΕΡΤ με ανάρτησή της στο Twitter τόνισε πως δεν φέρει ευθύνη για τη μη μετάδοση της προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια στα προκριματικά των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας με βαθμολογία 15.333 εξασφάλισε ουσιαστικά την πρόκρισή του στους τελικούς των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες (2/8). Ωστόσο, η προσπάθεια του Έλληνα αθλητή δεν μεταδόθηκε ποτέ.

Η ΕΡΤ με ανάρτησή της στο Twitter πήρε θέση για το γεγονός αναφέροντας πως δεν φέρει ευθύνη και ήδη έγινε διάβημα προς το Τόκιο

“Σχετικά με την μη live μετάδοση της επιτυχημένης προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια: Η ΕΡΤ δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για τη σκηνοθεσία των Ολυμπιακών Αγώνων. Μεταδίδει τις πηγές και τις εικόνες που επιλέγουν οι Ιάπωνες σκηνοθέτες.

Έγινε αμέσως διάβημα στο Τόκιο και το βίντεο του πρωταθλητή μας θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένο αμέσως μόλις αποσταλεί στην ΕΡΤ” ανέφερε συγκεκριμένα η ΕΡΤ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου