ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Συναγερμός για αθλητές της ελληνικής αποστολής που ήρθαν σε επαφή με κρούσμα

ολυμπιακοί-αγώνες-συναγερμός-για-αθλ-507868

Συναγερμός σήμανε στην Ελληνική Ολυμπιακή Αποστολή και τους αθλητές και αθλήτριες που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Τόκιο.

Τρία μέλη της ελληνικής αποστολής ήρθαν πιθανότατα σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από την Αθήνα στην Ιαπωνία. Αυτό σημαίνει ότι και τα τρία άτομα βρίσκονται σε αυξημένη επιτήρηση και σε υποχρεωτική καραντίνα μίας εβδομάδας, όπως προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Ιαπωνίας και της Οργανωτικής Επιτροπής “Τόκιο 2020”.

Σημειώνεται ότι τα τρία μέλη της αποστολής δεν εμφανίζουν συμπτώματα και όλα τα τεστ στα οποία έχουν υποβληθεί, είναι αρνητικά.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση για το συγκεκριμένο θέμα, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής:

“H Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοινώνει ότι βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων της Ιαπωνικής Κυβέρνησης και της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκιο 2020», ενημερώθηκε ότι τρία μέλη της ελληνικής αποστολής βρίσκονται σε αυξημένη επιτήρηση λόγω πιθανής επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από την Αθήνα στην Ιαπωνία. Και τα τρία μέλη της αποστολής δεν εμφανίζουν συμπτώματα και όλα τα τεστ στα οποία έχουν υποβληθεί είναι αρνητικά.

Το Αρχηγείο είναι σε στενή επαφή με την Οργανωτική Επιτροπή αλλά και με τα μέλη της ελληνικής αποστολής προκειμένου να μην υπάρχουν περαιτέρω προβλήματα”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου