ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Από σήμερα στον Βόλο…

από-σήμερα-στον-βόλο-511734

Σήμερα έρχονται στον Βόλο ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου, μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, και ο προπονητής της ομάδας, Αλέκος Βοσνιάδης. Η άφιξή τους αναμένεται να φέρει εξελίξεις τόσο όσον αφορά την παραμονή παικτών από το περσινό ρόστερ όσο και τον ερχομό νέων, που θα είναι και η πλειονότητα, αφού επίκειται σημαντική ανανέωση.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ασφαλώς, οι δύο άντρες όσο και ο αντιπρόεδρος Βασίλης Βενέτης, δεν περίμεναν τη σημερινή μέρα, προκειμένου να ξεκινήσουν τον σχεδιασμό, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα βρίσκονται σε συνεχή τηλεφωνική επαφή και προχωρούν θέματα της ομάδας. Ωστόσο, με την 2α Αυγούστου, όταν και θα γίνει η «πρώτη» της ομάδας, να πλησιάζει, άπαντες θέλουν να «τρέξουν» ακόμη περισσότερο και με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς όλα τα ζητήματα στελέχωσης του ρόστερ και η φυσική παρουσία του διοικητικού ηγέτη, αλλά και του τεχνικού των κυανολεύκων στον Βόλο βοηθά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Αρχικά, οι δυο τους θα μιλήσουν με τους παίκτες που θέλουν να κρατήσουν από τη σεζόν που τελείωσε, με τους Λούκας Γκαρσία και Ροχάνο να παραμένουν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ενώ ακόμη δεν έχει αποφασιστεί τι θα γίνει με τον Μπόσιο, παρά το θετικό κλίμα που υπάρχει.

Σίγουρα, θα γίνουν συζητήσεις με τον Αργεντινό χαφ, όπως και με Ελληνες ποδοσφαιριστές, με την απόφαση που έχει ληφθεί να είναι πως θα παραμείνουν γύρω στους εννιά παίκτες συνολικά από το δυναμικό. Ασφαλώς, έχει ήδη γίνει μία προεργασία σ’ αυτόν τον τομέα, αλλά μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να έχουμε οριστικοποίηση των ανανεώσεων. Πάντως, πάνω από τρεις ξένους από πέρσι η Νίκη πολύ δύσκολα θα κρατήσει. Προβληματίζει, ωστόσο, σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό ότι κανείς δεν ξέρει ακόμη πόσους ξένους θα επιτρέπεται να έχει κάθε ομάδα.

Αυτόματα τα παραπάνω σημαίνουν ότι στόχος είναι η απόκτηση περί τους 15 ποδοσφαιριστές, με τη διοίκηση της ΠΑΕ να διατείνεται πως, ενώ γίνονται συνεχώς επαφές, κανένας δεν έχει υπογράψει ακόμη, άσχετα αν με κάποιους η Νίκη είναι αρκετά κοντά στη συνεργασία.

Δεν της αρέσουν οι … πλειστηριασμοί

Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε πως υπήρχαν περιπτώσεις παικτών, όπως ο Γκανέζος Χάμοντ, που είχαν σχεδόν συμφωνήσει με τη Νίκη, αλλά οι μάνατζερ τους θέλησαν να ανεβάσουν την τιμή τους την τελευταία στιγμή, με τους κυανόλευκους να αρνούνται να μπουν σε πλειστηριασμό και να υποκύψουν στον έμμεσο εκβιασμό, με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές να καταλήξουν αλλού.

Στη βολιώτικη ομάδα γνωρίζουν ότι έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα, καθώς έχει εγκριθεί η αδειοδότησή της ΠΑΕ, επομένως δεν έχουν κανένα ηλικιακό περιορισμό στις μεταγραφές και κινούνται ελεύθερα. Αυτό μεταφράζεται από τους διοικούντες ότι οι παίκτες άνω των 25 κάποια στιγμή κι όχι πολύ αργά από τώρα, θα βάλουν νερό στο κρασί τους και θα είναι πιο διαλλακτικοί στις οικονομικές τους απαιτήσεις, ενώ αυτή τη στιγμή κάποιοι ζητούν μεγάλα ποσά, ίσως και μεγαλύτερα της αξίας του. Γι’ αυτό και εκτιμάται ότι θα υπάρχουν κάποια κενά στο ρόστερ στην αρχή της προετοιμασίας και επομένως αυτό θα κλείσει τον Δεκαπενταύγουστο, αφού άποψη της διοίκησης είναι ότι αρκετά καλά ονόματα θα είναι ελεύθερα ως τότε, με δεδομένο ότι δε θα μπορούν να συμφωνήσουν με πολλές ομάδες που θα έχουν περιορισμούς στις μεταγραφές.

Στο τέλος της εβδομάδας που διανύουμε και στις αρχές της επόμενης αναμένεται να ξεκινήσουν οι αφίξεις ποδοσφαιριστών, τους οποίους η Νίκη ενδιαφέρεται να αποκτήσει, και που θα συζητήσουν με τους Αλέξη Παπακωνσταντίνου και Αλέκο Βοσνιάδη.

Δεδομένη είναι η απόκτηση των δίδυμων αδερφών Κυρίτση, του Θάνου και του Γιάννη, που έχουν γεννηθεί στις 2-11-2000 και αγωνίζονται ως αμυντικός χαφ και δεξί μπακ χαφ αντίστοιχα. Αμφότεροι, είχαν μία εξαιρετική χρονιά με τον πρωταθλητή του τέταρτου ομίλου της Γ’ Εθνικής, Διαγόρα Στεφανοβικείου.

Τα ονόματα που έχουν ακουστεί μέχρι στιγμής είναι πάρα πολλά κι ένα απ’ αυτά ήταν και του Γιάννη Πασσά, του 31χρονου ακραίου επιθετικού, που τελείωσε τη σεζόν στη Βέροια. Με τον παίκτη μίλησε αρχικά ο Αλέκος Βοσνιάδης, αλλά στη συνέχεια το ενδιαφέρον κάπως ατόνησε. Από την άλλη διαψεύδεται το σενάριο για τον Στέργιο Δημόπουλο, τόσο από τη διοίκηση, όσο και τον υψηλόσωμο Καρδιτσιώτη στόπερ, με τον οποίον επικοινώνησε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ. Σε ό,τι αφορά τον Χρήστο Γρομητσάρη, για τον οποίον πρώτος αναφέρθηκε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, όσο και τον συμπαίκτη του στα Χανιά Βαγγέλη Ανδρέου, υπήρξε δεδομένα ενδιαφέρον.

Η πρώτη συγκέντρωση της Νίκης, όπως τονίστηκε, είναι προγραμματισμένο να γίνει στις 2 Αυγούστου, άγνωστο ακόμα πού, ενώ στην Πορταριά οι κυανόλευκοι θα ανέβουν στις 7 του ίδιου μήνα. Για το μεσοδιάστημα δεν έχει αποφασιστεί πού θα γίνουν οι προπονήσεις και μία από τις λύσεις που εξετάζεται, είναι και το γήπεδο του Μαγνησιακού.

Αποχαιρέτησε ο Ζαλαώρας

Τέλος, να τονιστεί ότι παρελθόν αποτελεί από το τεχνικό επιτελείο ο Γιάννης Ζαλαώρας, ο οποίος ήθελε πάντως να συνεχίσει στη Νίκη και προσπαθούσε να ανατρέψει το εις βάρος του δυσμενές κλίμα. Θυμίζουμε ότι ο 47χρονος προπονητής τερματοφυλάκων αποτελούσε κόκκινο πανί για μερίδα των οπαδών της Νίκης, που τον κατηγορούσαν ότι τους είχε κάνει άσχημη χειρονομία ως μέλος του τεχνικού τιμ του Ολυμπιακού Βόλου σε ντέρμπι με τη Νίκη. Ο ίδιος με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε την αποχώρησή του, επισημαίνοντας τα εξής:

«Με μεγάλη μου λύπη ανακοινώνω την απόφασή μου να μην είμαι στο προπονητικό τιμ της Νίκης Βόλου την προσεχή αγωνιστική περίοδο. Οι λόγοι είναι προσωπικοί αλλά και για το καλό της ομάδας που μου χάρισε απίστευτες στιγμές στο παρελθόν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να ανταποδώσω την αγάπη του κόσμου της Νίκης Βόλου που για ακόμη μία φορά με αγκάλιασε, με ελάχιστες εξαιρέσεις… Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στη διοίκηση της ομάδας για την άψογη συνεργασία μας όπως και στον επικεφαλής του τεχνικού τιμ, Αλέκο Βοσνιάδη.

Εις το επανιδείν…

Γιάννης Ζαλαώρας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου