ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Νίκη Βόλου: Διευκρινίσεις από Κατσουράνη

νίκη-βόλου-διευκρινίσεις-από-κατσουρ-544757

Μπορεί η Νίκη Βόλου να παραμένει στον «αέρα» αναφορικά με την παραμονή της στην κατηγορία, παίζοντας τα ρέστα της το ερχόμενο Σάββατο στο γήπεδο της Επισκοπής, όπου και θέλει έστω έναν βαθμό για την μετέπειτα άνοδο στη Super League 2, ωστόσο ένα νέο ζήτημα προέκυψε χθες, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα ο αθλητικός διευθυντής των κυανόλευκων «αυτοπροτάθηκε» στην ομάδα της Ξάνθης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του asports, ο Κώστας Κατσουράνης αυτοπροτάθηκε στη Ξάνθη, που και τη νέα περίοδο θα συμμετέχει στη Super League 2, αλλά ο 42χρονος αθλητικός διευθυντής των κυανόλευκων και η ίδια η ΠΑΕ θέλησε να διαψεύσει κατηγορηματικά τα παραπάνω.

Συγκεκριμένα ο Κώστας Κατσουράνης σχολίασε πως του έκαναν πρόταση από την Ξάνθη και δεν αυτοπροτάθηκε. Όπως διευκρίνισε σε νεότερη ανάρτηση ο αθλητικός ιστότοπος:

«Η κίνηση – προσέγγιση έγινε από τους Θρακιώτες προς τον πρώην διεθνή άσο.

Αυτό μας δήλωσε ο Κατσουράνης, αλλά μας το επιβεβαίωσε και η πλευρά Νίκης Βόλου!

Μου έκαναν πρόταση από την Ξάνθη, δεν αυτοπροτάθηκα ποτέ! Η ιστορία μου κι αν μπορώ να πετύχω πράγματα σε επίπεδο δεύτερης κατηγορίας είναι γνωστά από την παρουσία μου στην Παναχαϊκή. Το τηλέφωνο μου όποιος θέλει το έχει, δεν θα σεβόμουν τον εαυτό μου αν παρακαλούσα. Με προσέγγισαν και δεν τους προσέγγισα και αυτό πρέπει να ειπωθεί για να μην υπάρχουν παρερμηνείες. Και αυτή είναι η αλήθεια…», δήλωσε χαρακτηριστικά στο a-sports.gr ο αθλητικός διευθυντής της Νίκης Βόλου, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους.

Προς επιβεβαίωση της τοποθέτησης Κατσουράνη, πάντως, η πλευρά της «κυανόλευκης» ΠΑΕ της Μαγνησίας επίσης μας υπογράμμισε ότι ο πρώην διεθνής άσος δέχθηκε όντως πρόταση από τους Θρακιώτες.

Αυτό, λοιπόν, που συμπερασματικά προκύπτει είναι πως αφενός ο Κατσουράνης ενημέρωσε αμέσως τη Νίκη Βόλου για το ενδιαφέρον της πλευράς της Ξάνθης (άρα λειτούργησε σωστά ως επαγγελματίας που σέβεται την ομάδα που υπηρετεί) και αφετέρου προφανώς για τους δικούς τους λόγους οι διοικούντες την Ξάνθη θέλησαν να… περάσουν προς τα έξω ότι ο Κατσουράνης «αυτοπροτάθηκε».

Κι αυτό είναι και το λογικό γιατί αν Κατσουράνης έκανε κάτι στην «πλάτη» της Νίκης Βόλου, η ιστορική ομάδα δεν θα είχε κοινή γραμμή μαζί του. Αυτή δε η εξέλιξη – διευκρίνιση τόσο από τον ίδιο τον Κατσουράνη όσο και από τους «κυανόλευκους» της Μαγνησίας έρχεται να επιβεβαιώσει στην πράξη πως στην Ξάνθη η διοίκηση με το διοικητήριο της Θεσσαλονίκης προφανώς και είναι τουλάχιστον άπειρη στο να διαχειριστεί τις καταστάσεις. Από την άλλη βέβαια, είναι γνωστό ότι όσα χρήματα κι αν θέλει να επενδύσει ένας μεγαλομέτοχος, όπως εν προκειμένω ο Μπιλ Πάπας, που επιχειρηματικά το διαμέτρημα του είναι τεράστιο, όταν εξαιτίας της απόστασης δεν μπορεί να έχει άμεσα επαφή με την καθημερινότητα λάθη και αστοχίες θα γίνονται.

Κάτι, που φυσικά είναι κρίμα για την Ξάνθη, όταν έχει την τύχη μεν να έχει έναν ιδιοκτήτη με τέτοια οικονομική επιφάνεια, αλλά την ατυχία δε να είναι στην Αυστραλία και ελέω περιορισμών από τον κορονοϊό εκεί να μην μπορεί ακόμα να έρθει στην Ελλάδα ο ίδιος ώστε να ξεκαθαρίσει την όλη κατάσταση στην ομάδα του».

Ευχαριστεί την Καλλιθέα

Με τον βαθμό της ισοπαλίας στις αποσκευές της επέστρεψε η Νίκη Βόλου στη βάση της μετά το παιχνίδι με την Καλλιθέα το περασμένο Σάββατο, και θέλει τουλάχιστον έναν βαθμό ακόμη προκειμένου να εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία.

Οι «κυανόλευκοι» πάντως ευχαρίστησαν με ανακοίνωσή τους την Καλλιθέα για τη φιλοξενία, με την ανακοίνωση ν’ αναφέρει τα εξής: «Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ευχαριστεί την ΠΑΕ Καλλιθέα για τη φιλοξενία της στην αποστολή της ομάδας μας, στο πλαίσιο της μεταξύ μας αναμέτρησης, το απόγευμα του Σαββάτου, στο «Ελ Πάσο» και δεσμευόμαστε για ανάλογη συμπεριφορά, από την πλευρά μας, στο μέλλον».

Σάββατο στο Ρέθυμνο

Η Νίκη Βόλου πηγαίνει στην Κρήτη για να αντιμετωπίσει την Επισκοπή το ερχόμενο Σάββατο 26 Ιουνίου για την 18η και τελευταία αγωνιστική, θέλοντας έστω ένα βαθμό για τη μαθηματική της παραμονή.

Η 18η αγωνιστική:

Αιγάλεω-Καλλιθέα

Επισκοπή-Νίκη Βόλου

Αστέρας Βλαχιώτη-Σαντορίνη

Ένωση Ασπροπύργου-Ρόδος

Καλαμάτα-Ιάλυσος.

Η ακτινογραφία της 17ης αγωνιστικής

Το μεγάλο ενδιαφέρον και για τον Νότιο Όμιλο είναι στη μάχη για την αποφυγή της ένατης θέσης, που θα κριθεί στο νήμα.

Παρά την ήττα της από το Αιγάλεω, η Καλαμάτα πανηγύρισε και μαθηματικά την πρώτη θέση στο Νότιο Όμιλο, αφού την ίδια ώρα έχανε και η Ρόδος. Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου υπέστη την τρίτη μόλις ήττα της στη σεζόν.

Με τα δύο γκολ που δέχτηκε έφτασε τα επτά παθητικά, έχοντας την καλύτερη άμυνα με διαφορά.

Για το Αιγάλεω η νίκη ήταν αναγκαία, καθώς ο κίνδυνος να βρεθεί στην ένατη θέση ήταν ορατός, αν και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η αποστολή του. Τα γκολ της νίκης πέτυχε ο Γιώργος Μπαρμπαρούσης, που έφτασε τα έξι στη σεζόν.

Η Ρόδος, μοναδική ομάδα που θα μπορούσε να απειλήσει την Καλαμάτα, έχασε δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι στην έδρα της. Μετά τον Ιάλυσο ηττήθηκε και από τη Σαντορίνη 2020, αφού είχε να χάσει στο γήπεδό της από το 2018.

Η Σαντορίνη 2020 με αυτή τη νίκη εξασφάλισε την παραμονή της στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, αφού δεν μπορεί πλέον να βρεθεί ένατη. Ήταν η δεύτερη στη σειρά νίκη της εκτός έδρας, μετά τον Ασπρόπυργο, αλλά και η πρώτη φορά στη σεζόν, που η ομάδα του Νίκου Παντελή πέτυχε τρία γκολ. Και τα τρία γκολ μάλιστα πέτυχαν παίκτες που δεν είχαν σκοράρει φέτος.

Ιδιαίτερα κρίσιμο ήταν το παιχνίδι που έγινε στην Καλλιθέα, αφού οι δύο αντίπαλοι ήθελαν τη νίκη, για να μην βρεθούν κοντά στην ένατη θέση. Η Καλλιθέα, μετά τη μεγάλη βουτιά έξι βαθμών με το μηδενισμό της, και η Νίκη Βόλου ήλθαν ισόπαλες 0-0, ένα αποτέλεσμα που δεν τις στέλνει… διακοπές, αλλά πιο κοντά στην παραμονή στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Για τη Νίκη ήταν η ένατη ισοπαλία στη σεζόν και η έκτη σε οκτώ εκτός έδρας παιχνίδια!

Ο Αστέρας Βλαχιώτη συνεχίζει την αντεπίθεση σωτηρίας νικώντας για δεύτερη φορά εκτός έδρας, αφού είχε χάσει και τα επτά πρώτα παιχνίδια του. Μάλιστα έγινε και η πρώτη ομάδα εκτός νησιού, που νίκησε τον Ιάλυσο στην έδρα του, από το Νοέμβριο του 2019! Η ομάδα της Λακωνίας πάντως παραμένει ένατη, αλλά με ελπίδες ότι θα τα καταφέρει.

Στον Ασπρόπυργο η νίκη της Επισκοπής την έφερε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, αλλά η είδηση είναι ότι ο Θόδωρος Τσιριγώτης σκόραρε και πάλι και έφτασε τα εννέα γκολ, πέντε από αυτά στα τρία τελευταία παιχνίδια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου