ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός Βόλου: Τους διέψευσε και στην Καβάλα

ολυμπιακός-βόλου-τους-διέψευσε-και-στ-544790

Παίζοντας για τη φανέλα, αλλά και την ιστορία της ομάδας, οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου πήραν ακόμη ένα μεγάλο διπλό μετά από εκείνο στις Σέρρες απέναντι στον Πανσερραϊκό, κερδίζοντας και την Καβάλα στο «Ανθή Καραγιάννη» την περασμένη Κυριακή με 2-1.

Για τη 17η αγωνιστική του Βορείου Ομίλου οι ερυθρόλευκοι έκαναν τη δουλειά μέσα σε πέντε λεπτά, όταν και προηγήθηκαν με τον Τζούριτς στο 22’ και απάντησαν στο 1-1 της Καβάλας, που σημειώθηκε στο 25ο λεπτό, με νέο ερυθρόλευκο τέρμα από τον Κατσούκη στο 27’, που ήταν αρκετό για να σφραγίσει το μεγάλο διπλό, που σήμανε την πτώση της Καβαλιώτικης ομάδας από την κορυφή της βαθμολογίας και την εδραίωση των ερυθρόλευκων στην 4η θέση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα του Βασίλη Βούζα, που είχε ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 19’. Συγκεκριμένα από εκτέλεση φάουλ

του Κόλα η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή με τους αμυνόμενους να απομακρύνουν. Ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν ήταν το ίδιο τυχεροί και τρία λεπτά μετά ο Κατσούκης, που ήταν από τους διακριθέντες του Ολυμπιακού Βόλου, έκλεψε την μπάλα από τον Ορφανίδη και αφού πάτησε περιοχή, έστρωσε για τον Τζούριτς, που δεν δυσκολεύθηκε να πετύχει το πρώτο του τέρμα με τα ερυθρόλευκα.

Μπορεί η Καβάλα να απάντησε άμεσα, ισοφαρίζοντας με κεφαλιά από τον Βαλαβανόπουλο στο 25’ έπειτα από σέντρα του Γιαλαμούδη, που νίκησε τον Λαδά για το 1-1, η συνέχεια όμως είχε και πάλι ερυθρόλευκο χρώμα. Ο Κατσούκης ντύθηκε σκόρερ από δημιουργός και στο 27’ έπειτα από σέντρα σουτ του Σκοπελίτη από τα δεξιά η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι, με τον νεαρό μέσο να παίρνει το ριμπάουντ για να πετύχει το πρώτο του τέρμα με τα ερυθρόλευκα.

Το 1-2 παρέμεινε μέχρι τέλους, με την ομάδα του Βόλου να κρατά το προβάδισμα, παρά την πίεση που άσκησε η Καβάλα, σε ένα παιχνίδι, που το αποτέλεσμα του, την γκρέμισε από την κορυφή του Βορείου Ομίλου.

ΚΑΒΑΛΑ (Ανυφαντάκης): Σταθάκης, Στίκας, Τενεκές (73’ Μελισσόπουλος), Παντεκκίδης, Γιαλαμούδης, Κέρθι, Γεωργακόπουλος (59’ Βακιρτζής), Κολλάς (59’ Αδαμάκης), Ορφανίδης, Κοκκόρης (83’ Δεληγιαννίδης), Βαλαβανόπουλος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Βούζας): Λαδάς, Μπουτζίκος, Χολέβας, Φιλίποβιτς, Γκιοατά (80’ Νικλητσιώτης), Κόλα, Κατσούκης (88’ Πέλκας), Τσαγκαλίδης, Σκοπελίτης, Βουκελάτος (88’ Ερέρα), Τζούριτς (74’ Βασιλούδης).

Κυριακή το φινάλε

Το φινάλε του πρωταθλήματος θα βρει πλέον τον Ολυμπιακό Βόλου να υποδέχεται την ερχόμενη Κυριακή 27 Ιουνίου στις 17:00 τον Πιερικό για την 18η και τελευταία αγωνιστική.

Η ακτινογραφία της 17ης αγωνιστικής

Ανατροπή στην κορυφή του Βορείου ομίλου της Football League έφερε η προτελευταία αγωνιστική, ωστόσο το μεγάλο ενδιαφέρον είναι στη μάχη για την αποφυγή της ένατης θέσης και στους δύο ομίλους, που θα κριθεί στο νήμα.

Για το Βόρειο όμιλο αναμένεται και το παιχνίδι Απόλλωνα Πόντου – Τρίγλιας σήμερα Τετάρτη, που δεν έχει διεξαχθεί, ώστε να γνωρίζουμε με ποιες βαθμολογικές συνθήκες θα φτάσουν οι ομάδες στο τέλος.

Η Βέροια πέρασε στην κορυφή

Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν ο… υπαίτιος της ανατροπής στην κορυφή του Βορείου ομίλου, νικώντας την πρωτοπόρο Καβάλα στην έδρα της, κάτι που ως τώρα είχε κάνει μόνο ο Απόλλων Πόντου. Η Καβάλα έπεσε από την κορυφή με τις δύο διαδοχικές ήττες της, με Βέροια και Ολυμπιακό Βόλου, όσες είχε στα 15 πρώτα παιχνίδια της. Και τα τρία γκολ μπήκαν στα μισά του πρώτου ημιχρόνου, σε διάστημα πέντε λεπτών.

Έτσι η Βέροια πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας, νικώντας με 2-1 τον Πιερικό. Ο Γιάννης Πασάς σκόραρε για τρίτο παιχνίδι στη σειρά, όχι όμως ο πρώτος σκόρερ Γιάννης Λουκίνας, ούτε ο Στέλιος Πόζογλου, που συμπλήρωσε 100 αγώνες πρωταθλήματος στην καριέρα του.

Ο Πιερικός είναι πέμπτος και θα ανέβει μια θέση, αν νικήσει στο τελευταίο παιχνίδι του τον Ολυμπιακό Βόλου. Το παιχνίδι αυτό ήταν σημαντικό αριθμητικά και για δυο ακόμα παίκτες, ένα παίκτη του Πιερικού και ένα της Βέροιας. Ο Λευτέρης Ιντζόγλου έφτασε τους 400 αγώνες στην επαγγελματική του καριέρα. Ο Μιχάλης Μπουκουβάλας συμπλήρωσε 300 αγώνες πρωταθλήματος στην καριέρα του.

Το ντέρμπι της μάχης της παραμονής στην κατηγορία κρίθηκε λίγο πριν το τέλος του. Μια κεφαλιά του 20χρονου Γιώργου Γώγου στο 87’ έδωσε τη νίκη στο Θεσπρωτό σε βάρος του Αλμωπού και έφερε την ομάδα της Ηγουμενίτσας πιο κοντά στο στόχο της. Αντίθετα ο Αλμωπός είναι σε δύσκολη θέση, καθώς δεν έχει πλέον την τύχη στα χέρια του. Ακόμα και νίκη μπορεί να μην του αρκέσει.

Ο Απόλλων Πόντου δεν κατάφερε να συνεχίσει τα καλά αποτελέσματα, αφού έχασε στις Σέρρες με 2-0 από τον Πανσερραϊκό. Οι γηπεδούχοι επανέκαμψαν μετά από τρεις ήττες και πλέον είναι αγκαλιά με την τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Ανάγκη για βαθμούς είχε και η Τριγλία, αλλά βρήκε αντίσταση στο πρώτο ημίχρονο από την ΑΕ Ποντίων ΠΕ Κοζάνης. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως έφτασε σε άνετη νίκη, έχοντας δύο ακόμα παιχνίδια για να εξασφαλίζει την παραμονή της.

Αποτελέσματα (17η)

Βέροια-Πιερικός 2-1

(7’ Πασάς, 24’ Καραγιάννης – 73’ Δεμηρτζόγλου)

Καβάλα-Ολυμπιακός Βόλου 1-2

(25’ Βαλαβανόπουλος – 22’ Τζούριτς, 27’ Κατσούκης)

Πανσερραϊκός-Απόλλων Πόντου 2-0

(20’ Γκούρτσας, 65’ Παπαβασιλείου)

Τρίγλια-ΑΕΠ Κοζάνης 3-0

(48’ Δόρης, 70’ Ζγκούρι, 74’ Ποζατζίδης)

Θεσπρωτός-Αλμωπός Αριδαίας 1-0

(87’ Γώγος)

Επόμενη (18η)

ΑΕΠ Κοζάνης-Απόλλων Πόντου

ΠΟ Τρίγλιας-Βέροια

Αλμωπός Αριδαίας-Καβάλα

Ολυμπιακός Βόλου-Πιερικός

Θεσπρωτός-Πανσερραϊκός

Βαθμολογία

  1. Βέροια 37
  2. Καβάλα 34
  3. Πανσερραϊκός 31
  4. Ολυμπιακός Βόλου 28
  5. Πιερικός 25
  6. Τρίγλια 19
  7. Θεσπρωτός 19
  8. Αλμωπός Αριδαίας 17
  9. Απόλλων Πόντου 17
  10. ΑΕΠ Κοζάνης 6
  • Η διοργανώτρια όρισε για σήμερα την αναμέτρηση του Απόλλωνα Πόντου με τον ΠΟ Τρίγλιας, που είχε αναβληθεί λόγω covid-19, με την ΚΕΔ να ορίζει τους Δραγούση (Κιλκίς), Σάββα (Σερρών) και Μανασή (Τρικάλων), με τέταρτο τον Πουλικίδη από τη Δράμα. Το ματς έχει μεγάλη σημασία και για τις δύο ομάδες, με τον Απόλλωνα να βρίσκεται κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού και τους Χαλκιδικιώτες να θέλουν το τρίποντο για να αγωνιστούν τη νέα σεζόν στη Super League 2. Η αναμέτρηση που υπολογίζεται για την 16η αγωνιστική θα ξεκινήσει στις 17:00.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου