ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Νίκη, παραμονή και ανώτερη κατηγορία

νίκη-παραμονή-και-ανώτερη-κατηγορία-548560

Τον πιο κρίσιμο αγώνα και μη θέλοντας να είναι ο επόμενος ακόμη πιο κρίσιμος δίνει σήμερα στις 5 μ.μ. (ERTSPORTS 5) η Νίκη Βόλου που στο πλαίσιο της 17ης και προτελευταίας αγωνιστικής του Πρωταθλήματος του Νοτίου ομίλου Football League αγωνίζεται στην Καλλιθέα με στόχοι μια νίκη ιδιαίτερης αξίας που την βγάζει από κάθε σενάριο υποβιβασμού χωρίς να περιμένει και την τελευταία αγωνιστική όπου έχει ένα ακόμη ματς εκτός έδρας στο Ρέθυμνο της Κρήτης με την Επισκοπή.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Η Νίκη έχοντας 4 σερί αγώνες αήττητη με 3 νίκες και μία ισοπαλία θέλει σήμερα κόντρα στα σενάρια την πιο σημαντική νίκη αφού έτσι «τελειώνει» τις ελπίδες όσων ομάδων θέλουν να την προσπεράσουν σφραγίζει την παραμονή της στην ιδιαίτερη φέτος και τελευταία Football League και παράλληλα κερδίζει και την συμμέτοχη της στη νέα ανώτερη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία.

Στα υπέρ της Νίκης ότι προέρχεται από την πιο μεγάλη νίκη της κατηγορίας (6-1 τον Ασπρόπυργο, τη μοναδική ομάδα που την κέρδισε εκτός Βόλου) ότι εκτός έδρας έχει αυτή την μια μόνο ήττα και έχει κερδίσει στην τελευταία της έξοδο.

Τα αποτελέσματα της Νίκης εκτός Μαγνησίας ήταν:

2η, 31/3: Ρόδος-Νίκη 1-1 (63’Δελαπόρτας-65’Μέτσε)

4η, 10/4: Αστέρας Βλαχιώτη-Νίκη 0-0

6η, 17/4: Καλαμάτα-Νίκη 0-0

7η, 19/5: Ασπρόπυργος-Νίκη 3-2(34’ Κυριαζής, 44’ Μαρούδας, 71’ Ζαχαρός-82’Ροχάνο, 91’Τζοβάρας)

10η, 9/5: Αιγάλεω-Νίκη 0-0

12η, 16/5: Ιάλυσος-Νίκη 1-1 (25’Μαστραντωνάκης-88’Λούκας Γκαρσία)

και 14η (30/5): Σαντορίνη-Νίκη 0-1 (58΄Ροχάνο), ενώ το προτελευταίο είναι σήμερα στην Καλλιθέα και το τελευταίο την άλλη Κυριακή στην Κρήτη με την Επισκοπή

Η Νίκη πριν από το σημερινό ματς, με 20 βαθμούς, για να μην «μπλέξει» σε περιπέτειες θα πρέπει να φτάσει τους 22 γιατί είναι οι περισσότεροι βαθμοί που μπορεί να φτάσει ο Αστέρας Βλαχιώτη, που από προχθές έχει + 3 βαθμούς στα χαρτιά από το ματς με την Καλλιθέα, το οποίο έχασε στο γήπεδο.

Αν όμως η Νίκη κερδίσει το απόγευμα στην Καλλιθέα φτάνει τους 23 βαθμούς και …απλά ο Αστέρας Βλαχιώτη δεν την φτάνει, αν και τα σενάρια είναι πολλά.

Πάντως τα πράγματα δεν είναι και εύκολα καθώς την μια θέση του υποβιβασμού (την άλλη πήρε ήδη ο Ασπρόπυργος) θέλουν να αποφύγουν αρκετές ομάδες.

Η Σαντορίνη που είναι στους 21 βαθμούς έχει δυο ματς εκτός με Ρόδο και Βλαχιώτη, το Αιγάλεω (19 β.) έχει στην έδρα του Καλαμάτα και Καλλιθέα, ενώ ο Βλαχιώτης τον οποίο όλοι «φοβούνται» πως θα κάνει άλλες δυο νίκες στη Ρόδο επί του Ιάλυσου και στη Λακωνία επί της Σαντορίνης κερδίζοντας και την ένσταση είναι τώρα στους 16 και μπορεί να φτάσει στους 22 βαθμούς.

Στο σενάριο υποβιβασμού μπαίνει θεωρητικά και η Καλλιθέα που πλέον με -6 έφτασε τους 21 και αν χάσει σήμερα από τη Νίκη θα θέλει νίκη στο φινάλε στο Αιγάλεω.

Ενα σενάριο που θέλει στην σημερινή προτελευταία αγωνιστική νίκες Καλλιθέας, Σαντορίνης, Αιγάλεω και Αστέρα Βλαχιώτη, διαμορφώνει την βαθμολογία σε Καλλιθέα 24, Ιάλυσος 24, Σαντορίνη 24, Αιγάλεω 22, Νίκη 20, Βλαχιώτης 19 και είναι ότι χειρότερο για την Βολιώτικη ομάδα. (που θα θέλει μόνο νίκη στο φινάλε).

Το επιθυμητό σενάριο είναι με νίκη της Νίκης σήμερα, ενώ η βολιώτικη ομάδα σώζεται από σήμερα ακόμη και με ήττα αν κερδίσει ή δεν χάσει ο Ιάλυσος.

Ενα άλλο σενάριο με νίκη της Νίκης σήμερα και νίκη της Καλαμάτας στο Αιγάλεω βάζει τα πιο δύσκολα για Καλλιθέα και Αιγάλεω.

Μετά τα σημερινά ματς τα σενάρια ίσως είναι λιγότερα ίσως να μην χρειάζονται και η Νίκη Βόλου αυτό που κοιτάζει είναι το δικό της παιχνίδι και η δική της νίκη.

Με τη σημερινή νίκη θα «σβήσει» και τα λάθη της στην διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος, αφού σίγουρα το ότι βρίσκεται σήμερα σε αυτή τη θέση και στην αγωνία οφείλεται κυρίως στο ότι χάθηκαν 15 βαθμοί έδρας.

Η Νίκη στα δυο τελευταία της παιχνίδια μπορεί να έχει απουσίες λόγω καρτών αλλά αγωνιστικά έχει ως ομάδα τη δυνατότητα να πετύχει την παραμονή που είναι και άνοδος σε νέα κατηγορία όπου και ως ΠΑΕ έχει τα κριτήρια να συμμετάσχει σε σχέση με άλλες.

Σήμερα σε ένα παιχνίδι με ανεβασμένο το βαθμό δυσκολίας καθώς και η αντίπαλος θέλει εξασφάλιση ο προπονητής Αλέκος Βοσνιάδης δεν θα έχει στη διάθεσή του τον πρώτο σκόρερ της ομάδας Αντόνιο Ροχάνο αλλά και τον Σωτήρη Μπαλάφα που επίσης συμπλήρωσε το όριο καρτών. Επίσης τραυματίας παραμένει ο Αλιατίδης. Ο Θωμάς Τσιμπούκας, που επίσης συμπλήρωσε κάρτες δηλώθηκε να απουσιάσει στο τελευταίο ματς στην Κρήτη εναντίον της Επισκοπής, όπου για τον ίδιο λόγο θα λείψουν Μέτσε και Μπόσιο.

Η αποστολή της Νίκης που ταξίδεψε από χθες για την Αθήνα, αποτελείται από τους εξής 20 ποδοσφαιριστές: Τάσος Καραγκιόζης, Πέτρος Καλουτσικίδης, Ηλίας Πολίμος, Άγγελος Αργύρης, Θωμάς Τσιμπούκας, Αλέξανδρος Μπιτσάκος, Νέτι Μέτσε, Λούκας Μπόσιο, Αλεχάνδρο Κρουθ, Λούκας Γκαρσία, Γιώργος Tζοβάρας

Κωνσταντίνος Περιστερίδης, Αποστόλης Τσιώλης, Αχιλλέας Σαλαμούρας, Σέρχιο Γκονζάλες, Τζόρνταν Ντομίνγκεθ, Χουάν Ματέα, Δημητρης Ζιάκας, Γιώργος Κωστίκος και Νίκος Πετράκης.

Η Καλλιθέα

Η Καλλιθέα προέρχεται από το -6 και από ήττα στο 90’ (1-0) στην Καλαμάτα ενώ ως γηπεδούχος που στην προϊστορία από τη Νίκη έχει μια ήττα 0-2 πριν 23 χρόνια με δυο γκολ του Γιώργου Τριχιά στο φετινό πρωτάθλημα έχει μια ήττα έδρας χάνοντας 2-3 από την Ρόδο, ενώ η άλλη απώλεια έδρας ήταν μια ισοπαλία (1-1) με την Σαντορίνη στην 2η αγωνιστική.

Πάντως έχει 6 νίκες κερδίζοντας Καλαμάτα (2-1), Ασπρόπυργο (1-0), Αιγάλεω (1-0), Επισκοπή (2-0), Ιάλυσο Ρόδου (2-1) και Αστέρα Βλαχιώτη (1-0).

Στην προϊστορία των δυο αντιπάλων καταγράφονται οι αγώνες:

7/9/97: Νίκη Βόλου – Καλλιθέα 1-3 (65’ πεν. Παφλιάς – 1’, 90’ Παπαδημητρίου, 37’ Κιούρκος)

1/2/98: Καλλιθέα – Νίκη 0-2 (38’, 70’ Γ.Τριχιάς)

27/9/98: Καλλιθέα – Νίκη 2-0 (88’ πεν. Κιούρκος, 90’ Κριαράς)

28/2/99: Νίκη Βόλου – Καλλιθέα 2-0 (42’ Αντεμάρ, 47’Τσουκαλάς)

7/1/07: Νίκη Βόλου – Καλλιθέα 1-0 (52’Ρουμελιώτης)

20/5/07: Καλλιθέα – Νίκη 4-0 (39’ Γέλιτς, 40’ Βοσκαρίδης, 61’ Καζαντζής, 90’ Αλεξανδρόπουλος)

21/11/12: Καλλιθέα – Νίκη 1-0 (82’Π.Ατματσίδης)

31/3/13: Νίκη Βόλου – Καλλιθέα 3-1 (21’ πεν. Πουρτουλίδης, 58’ Λαλίν, 73’ Φλίγκος, 37’ Χατζόπουλος)

29/4/21 (ΦΛ):Νίκη-Καλλιθέα 1-0 (3’Ροχάνο)

Βεργέτης διαιτητής

Ο Χρήστος Βεργέτης από την Αρκαδία θα διευθύνει την αναμέτρηση Καλλιθέα – Νίκη Βόλου στις 5:00 το απόγευμα, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Football League. Το ματς θα μεταδοθεί απευθείας από το EΡΤSPORTS 5.

Ο Βεργέτης φέτος ήταν διαιτητής στο διπλό (0-1) του Ολυμπιακού Β. στις Σέρρες και στην μοναδική ήττα έδρας της Καλλιθέας από την Ρόδο (2-3).

Βοηθοί του Χ. Βεργέτη θα είναι οι Δημήτρης Φίλος (Βοιωτίας) και Δημήτρης Βεργέτης (Αργολίδας), ενώ τέταρτος διαιτητής ορίσθηκε ο Πέτρος Λεμπέσης από την Ένωση Πειραιά.

Στο ματς Αιγάλεω – Καλαμάτα διαιτητής ορίστηκε ο Βολιώτης Δημήτρης Θεοχάρης με βοηθό τον Αλ. Αναστασίου επίσης της ΕΠΣ Θεσσαλίας.

Αναλυτικά όλοι οι αγώνες και οι ορισμοί στο Νότιο όμιλο:

17:00 Καλλιθέα – Νίκη Βόλου

Διαιτητής: Βεργέτης (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Φίλος (Βοιωτίας), Βεργέτης (Αργολίδας)

4ος: Λεμπέσης (Πειραία)

17:00 Ιάλυσος – Αστέρας Βλαχιώτη

Διαιτητής: Tσαμούρης (Πειραιά)

Βοηθοί: Χρηστάκος (Πειραιά), Κορώνας (Πειραιά)

4ος: Aλάμπεης (Αθηνών)

17:00 Ρόδος – Σαντορίνη

Διαιτητής: Γιουματζίδης (Πέλλας)

Βοηθοί: Τοροσιάδης (Μακεδονίας), Γουρνιάς (Ανατ. Αττικής)

4ος: Βλάχος (Ανατ. Αττικής)

17:00 Αιγάλεω – Καλαμάτα

Διαιτητής: Θεοχάρης (Θεσσαλίας)

Βοηθοί: Αναστασίου (Θεσσαλίας), Ψύλλος (Λέσβου)

4ος: Αντωνίου (Ανατ. Αττικής)

17:00 Ασπρόπυργος-Επισκοπή

Διαιτητής: Τζαμουτζαντώνης (Χίου)

Βοηθοί: Νικολάου, Δέτση (Αθηνών)

4ος: Μπαϊρακτάρης (Αθηνών)

Εκλογές 3/7 στην Ερασιτεχνική Νίκη

Το ΔΣ του Ερασιτέχνη της Νίκης Βόλου αποφάσισε τη διεξαγωγή αρχαιρεσιών το Σάββατο 3/7/2021 στο «Παντελής Μαγουλάς» για την ανάδειξη του νέου Προεδρείου και Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, για τα επόμενα δύο χρόνια.Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, θα υπάρχει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο χωρισμένο σε τρία τμήματα, στο οποίο θα ψηφίζεται ο Πρόεδρος, τα μέλη του ΔΣ και τα μέλη της εξελεγκτικής επιτροπής.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο Νόμος, θα οριστεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου δικηγόρος, παρουσία του οποίου θα διεξαχθούν οι εκλογές. Η Γενική Συνέλευση, θα πραγματοποιηθεί την ημέρα των εκλογών πριν ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία στον ίδιο χώρο με μοναδικό θέμα την εκλογή της εφορευτικής επιτροπής.

Στις εκλογές δικαίωμα συμμετοχής, έχουν όσα μέλη του συλλόγου είναι οικονομικώς τακτοποιημένα μέχρι 31/6/2021 και όσα πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει το καταστατικό του συλλόγου. Κατά τη διάρκεια τόσο της Γενικής Συνέλευσης, όσο και της εκλογικής διαδικασίας θα τηρηθούν αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα για προστασία από τον covid-19.

Υποψηφιότητες θα κατατίθενται μόνο πρωτότυπες στα γραφεία του συλλόγου με καταληκτική ημερομηνίας στις 30/6/2021 και ώρα 15:00. Οι υποψηφιότητες θα εγκριθούν από έκτακτο Δ.Σ. που θα συνεδριάσει στις 30/6/2021.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου