ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εκανε πράγματα πρώτη φορά φέτος

εκανε-πράγματα-πρώτη-φορά-φέτος-553096

Ο Ολυμπιακός Βόλου κερδίζοντας για τρίτο ματς σερί, ενώ απομένουν άλλα τρία

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Αρκετά πράγματα για πρώτη φορά έκανε ο Ολυμπιακός Βόλου στη νίκη επί του Θεσπρωτού, ενώ απομένουν τρία ματς ώς τη λήξη του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός που περίμενε τα μοριακά τεστ για την ομάδα της Καλαμαριάς αφού ο αγώνας είχε οριστεί από την Παρασκευή για αύριο Τετάρτη και χθες ορίστηκε και διαιτητής ενώ στη 17η αγωνιστική (Κυριακή 20/6) θα παίξει στην Καβάλα με την πρωτοπόρο ομάδα που κι αυτή είχε κερδίσει φέτος στον Βόλο και στη 18η αγωνιστική (Κυριακή 27/6) η χρονιά κλείνει με το Ολυμπιακός-Πιερικός, ενώ γενικότερα μετά τα ευχάριστα περί αναδιάρθρωσης θέλει να τερματίσει όσο ψηλότερα γίνεται.

Το περασμένο Σάββατο ο Ολυμπιακός σημείωσε την πρώτη νίκη σε επίπεδο Φούτμπολ Λιγκ απέναντι στη ομάδα της Ηγουμενίτσας, καθώς μέχρι προχθές σε τρία παιχνίδια οι «ερυθρόλευκοι» μετρούσαν δύο ήττες εκτός έδρας και μία ισοπαλία εντός (στον Αλμυρό).

Ακόμη για πρώτη φορά φέτος ο Ολυμπιακός σημείωσε τέσσερα γκολ και πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα κατάφερε να αντιδράσει, μετά από γκολ που δέχθηκε και να γυρίσει ένα παιχνίδι.

Αυτή ήταν η όγδοη νίκη του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα και για πρώτη φορά τρίτη συνεχόμενη.

Ο Ολυμπιακός είχε ώς το Σάββατο καταφέρει τρεις φορές στο φετινό πρωτάθλημα να πετύχει δυο σερί νίκες αφού 1η και 2η αγωνιστική κέρδισε την Τρίγλια 1-0 (3΄πεν. Παπαδημητρίου) και στην Κοζάνη 1-3 (70’Τρομπούκης – 50’, 74΄Παπαδημητρίου, 61’Βουκελάτος), το σερί διεκόπη από ήττα έδρας από την Βέροια 0-1 (12’ Λουκίνας), επανήλθε στις νίκες κερδίζοντας συνεχόμενα Καλαμαριά 1-0 (47’ Παπαδημητρίου) και στην Αριδαία 0-1 (68’ Παπαδημητρίου), βρέθηκε τότε στην κορυφή αλλά η επόμενη επιτυχία άργησε πολύ με τους ερυθρόλευκους να υποχωρούν για πολύ καιρό στην 5η θέση.

Από την 6η ώς τη 10η αγωνιστική δεν σταύρωσε νίκη αφού έχασε στον Βόλο από Πανσερραϊκό 0-1 (54’ Πράντο), στην Ηγουμενίτσα 1-0 (64΄Κοντοές),από την Καβάλα 1-3 (14’ Παπαδημητρίου-28’ Κόκκορης, 62’ Αδαμάκης, 68’ Στίκας),είχε ισοπαλία εκτός με Πιερικό 1-1 (13΄Χ.Παπαδόπουλος-67΄Φιλίποβιτς), ηττήθηκε στην Τρίγλια 2-0 (40’Τότσκα, 57’Ποζατζίδης Θ.) και επανήλθε στις νίκες ένα μήνα μετά κερδίζοντας την ΑΕΠ Κοζάνης 3-0 (61’Γιαννίτσης, 76’Παπαδημητρίου, 81’Μπουτζίκος).

Μετά πάντως την ήττα στη Βέροια 3-0 (48’Καραγιάννης, 77’, 83’ Λουκίνας) και την αναβολή του αγώνα με την Καλαμαριά ο Ολυμπιακός πέτυχε το τρίτο 2 στα 2 κερδίζοντας τον Αλμωπό 2-0 (13’ Γιαννίτσης, 53 Νικλητσιώτης) και στις Σέρρες τον Πανσερραϊκό 0-1 (36΄Τσαγκαλίδης), ενώ τώρα ήρθε και το 3 στα 3 που του έλειπε.

Η αγωνιστική που πέρασε

Με δύο αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση της Football League, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην αποφυγή του υποβιβασμού, ειδικά στο Βόρειο όμιλο, που στην κορυφή η Βέροια νίκησε την Καβάλα μετά από 16 χρόνια και αφού η Καβάλα ήταν αήττητη σε πέντε παιχνίδια μεταξύ τους, και ελπίζει για την πρώτη θέση.

Τα κρούσματα κορονοϊού δεν επέτρεψαν στον αγώνα Απόλλωνα Πόντου – Τρίγλιας να διεξαχθεί, έτσι η ομάδα της Καλαμαριάς έχει ήδη δύο παιχνίδια λιγότερα από το Θεσπρωτό, που έχασε από τον Ολυμπιακό. Τώρα ο Θεσπρωτός έχει δύο παιχνίδια στην Ηγουμενίτσα, που αν τα κερδίσει εξασφαλίζει την παραμονή του. Ο Ολυμπιακός Βόλου με τη νίκη του διεκδικεί ακόμη και την τρίτη θέση από τον Πανσερραϊκό.

Μεγάλης σημασίας νίκη πέτυχε ο Αλμωπός Αριδαίας στην εκπνοή του αγώνα με τον Πανσερραϊκό, χάρη σε γκολ του έμπειρου Γιάννη Γκέσιου. Ο Αλμωπός εξασφαλίζει την παραμονή του αν νικήσει στην Ηγουμενίτσα το Θεσπρωτό, ότι και αν κάνει στην Αριδαία στην τελευταία αγωνιστική με την Καβάλα. Αν φέρει ισοπαλία ή χάσει στην Ηγουμενίτσα, θα χρειάζεται οπωσδήποτε νίκη στο τελευταίο παιχνίδι. Μάλιστα με ήττα στην Ηγουμενίτσα, η νίκη επί της Καβάλας μπορεί να μην είναι αρκετή.

Ορισμός για αύριο

Τους διαιτητές για το εξ αναβολής παιχνίδι μεταξύ του Απόλλωνα Πόντου και του Ολυμπιακού Βόλου ανακοίνωσε χθες η ΚΕΔ/ΕΠΟ, χωρίς να περιμένει τα μοριακά τεστ της ομάδας της Καλαμαριάς.

Μάλιστα όρισε τον ίδιο διαιτητή που είχε οριστεί και για τις 23/5 όταν δεν έγινε για πρώτη φορά το ματς. Δηλαδή τον Λάμπρο Μπεκιάρη από την ΕΠΣ Καρδίτσας (Διαιτητής: Μπεκιάρης (Καρδίτσας), Βοηθοί: Βογιατζής (Καρδίτσας), Μαλανδρής (Χαλκιδικής), 4ος: Μελτζανίδης (Ημαθίας).

Ο Μπεκιάρης πέρσι ήταν διαιτητής στο ματς Νίκη Βόλου – Ιωνικός 1-2, φέτος στο Αλμωπός Αριδαίας – Απόλλων Καλαμαριάς 4-1, ενώ τον Ολυμπιακό σφύριξε στο παρελθόν στη Γ΄Εθνική (13/10/18: Ολυμπιακός-Πιερικός 5-1, 5/11/17: Ολυμπιακός-Θήβα 0-0 και 22/1/17: Ολυμπιακός-Ρήγας Φεραίος 2-1).

Ο Καρδιτσιώτης διαιτητής έχει σφυρίξει 33 ματς Γ΄ Εθνικής, 11 στην Football League και 5 ΣΛ 2 και τελευταία και το μαγνησιώτικο ντέρμπι Θησέα-ΓΣΑ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου