ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Roland Garros: Θρυλική πρόκριση της Σάκκαρη στην 8άδα

roland-garros-θρυλική-πρόκριση-της-σάκκαρη-στην-8-562962

Μία εξαιρετική Μαρία Σάκκαρη έκανε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας της και ξεπέρασε το εμπόδιο της Αμερικανίδας Σοφία Κένιν, νούμερο 5 στον κόσμο. Με τη νίκη της αυτή η Σάκκαρη προκρίθηκε για πρώτη φορά στην οχτάδα του Roland Garros αλλά κι ενός Grand Slam γενικότερα.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, η οποία είναι νούμερο 18 στην κατάταξη, δεν άφησε την αντίπαλό της να κάνει το παιχνίδι της. Επέβαλε τον ρυθμό της και πραγματικά δεν την άφησε να πάρει ανάσα.

Προκρίθηκε λοιπόν πανηγυρικά στην προημιτελική φάση του ιστορικού όπεν νικώντας με 2-0 σετ (6-1, 6-3). Θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια τη νικήτρια που θα προκύψει από το ζευγάρι της Σβιάτεκ με την Κόστιουκ.

Roland Garros: Θρυλική πρόκριση της Σάκκαρη - Διέλυσε την Κένιν και πέρασε στην 8άδα

Ονειρεμένο ξεκίνημα

Το ξεκίνημα της Σάκκαρη στο παιχνίδι ήταν πραγματικά ονειρεμένο, καθώς έκανε δύο σερί μπρέικ στην αντίπαλό της φτάνοντας με συνοπτικές διαδικασίες μέχρι το 4-0. Η Κένιν προσπάθησε να αντιδράσει αλλά δεν τα κατάφερε με τη Σάκκαρη να κλείσει το σετ πανηγυρικά στο 6-1 έπειτα μέσα σε μόλις 26 λεπτά.

Η Σάκκαρη συνέχισε με φόρα και έφτασε μέχρι και το ματς πόιντ στο 5-1 αλλά εκεί η Κένιν έκανε την ύστατη προσπάθεια για να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση.

Πήρε το σερβίς της (5-2), έκανε μπρέικ (5-3) αλλά η Μαρία δεν είχε σκοπό να χάσει και με νέο μπρέικ στην Κένι καθάρισε το σετ και το ματς και πήρε την ιστορική πρόκριση.

Μαρία Σάκκαρη

Οι πρώτες δηλώσεις της Μαρίας: Έπαιξα καλά όχι όμως στο level που μπορούσα

Μετά τον νικηφόρο της αγώνα η Μαρία Σάκκαρη προχώρησε σε δηλώσεις στις οποίες ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Έπαιξα καλά όχι όμως στο Level που μπορούσα. Ευτυχώς βρήκα τρόπο και έκλεισα το ματς. Παρά το άγχος μου και το στρες. Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί προκρίθηκα για πρώτη φορά στα προημιτελικά και θα απολαυσω τη στιγμή”.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου