ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Θέαμα, ρεκόρ και… ανατροπές στο 39ο Ράλι Κένταυρος

θέαμα-ρεκόρ-και-ανατροπές-στο-39ο-ράλι-563050

Ακόμη ένα Ράλι Κένταυρος, το 39ο, πέρασε στην ιστορία, σε έναν αγώνα που έδειξε το σκληρό του πρόσωπο καθώς μέτρησε πάρα πολλές εγκαταλείψεις. Σημειώνεται πως στον φετινό αγώνα υπήρχε ρεκόρ συμμετοχών για την τελευταία δεκαετία, φθάνοντας τα 52 πληρώματα.

Το 39ο Ράλι Κένταυρος, υπό την αιγίδα της Λέσχης Αυτοκινήτου Βόλου, άνοιξε την αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι Ασφάλτου, καθώς και των θεσμών του Κυπέλλου Αγώνων Ράλι Ασφάλτου, όπως και του Επάθλου Ράλι Ασφάλτου Βορείου Ελλάδος.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας Γιώργος ΑναπολιοτάκηςΘανάσης Τσιούκας με Ford Fiesta R5 σημείωσαν τον ταχύτερο χρόνο στις 7 από τις 8 ειδικές του αγώνα και ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, πιάνοντας τους ανταγωνιστές τους, στον… ύπνο, για να διασφαλίσουν τη νίκη τους σχεδόν από την πρώτη μέρα.

Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσαν τον αγώνα «Τα παιδιά από την Πάτρα» Χρήστος Αυγερόπουλος – Στράτος Γιαβάσης με Skoda Fabia R5, ενώ τρίτοι τερμάτισαν οι πρωταθλητές F2 Δημήτρης και Μάνος Κτιστάκης με Peugeot 306, κατακτώντας παράλληλα και τη νίκη στην F2.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισαν οι Βασίλης Κανδηλιώτης – Παντελής Παπανδρέου με Mitsubishi Lancer EVO VI, στο καλύτερο αποτέλεσμα του οδηγού σε αγώνα πρωταθλήματος.

Την πεντάδα συμπλήρωσαν οι Γιάννης ΓαλάνηςΧρήστος Θεοφανίδης με Renault Clio Sport.

Για την ομάδα Ν, νικητές αναδείχθηκαν οι Φώτης ΣταματόπουλοςΒασίλης Δρίτσας με Mitsubishi Lancer EvoIX, στην παρθενική τους εμφάνιση με τετρακίνητο

Την παρθενική νίκη σε επίπεδο γενικής στους ελληνικούς αγώνες σημείωσε ο Βασίλης Κανδηλιώτης. Με τον Παντελή Παπανδρέου στο δεξί μπάκετ του Mitsubishi Lancer EvoVI σημείωσαν το ταχύτερο χρόνο σε όλες τις ειδικές της χθεσινής ημέρας για τους θεσμούς του Κυπέλλου Ασφάλτου και Επάθλου Ράλι Βορείου Ελλάδος και ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου!

Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσαν οι Μάνος ΡινάκηςΑλέξανδρος Ματαλιωτάκης με Peugeot 106 ενώ τρίτοι ήταν οι Αντώνης Αντωνίου – Χρήστος Σαρηγιαννίδης στη πρώτη εμφάνιση του οδηγού με το νέο του Mitsubishi Lancer EvoVIII.

Από πλευράς Βολιωτών, στην κατηγορία C5 οι Κων. Καρλιώτης – Βασίλης Ανάγνου του ΟΜΑΘ με Citroen Saxo VTS κινήθηκαν σε τρομερούς ρυθμούς αλλά ένα μικρό πρόβλημα τους στέρησε τη νίκη.

Στην κατηγορία C4 οι Σταμάτης Μιχαήλ – Διανέλλος Μπαλωτής με Peugeot 106 S 16, κινήθηκαν σε αρκετά καλούς ρυθμούς για την κατηγορία τους, εξασφαλίζοντας την 2η θέση.

Στην C6 οι Στάθης Δαμασιώτης – Αγγελος Χατζηαγγελάκης με Toyota Yaris οδήγησαν έξυπνα όλο το Σαββατοκύριακο και ανταμείφθηκαν με την τρίτη θέση στην κατηγορία τους και πρώτη στην Α5. Μετά τον αγώνα ακολούθησε η απονομή των επάθλων στον χώρο του ξενοδοχείου ΞΕΝΙΑ Πορταριάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου