ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παραμονή για Θησέα Αγριάς, υποβιβασμός για ΓΣ Αλμυρού

παραμονή-για-θησέα-αγριάς-υποβιβασμό-563072

Σε ματς για καρδιακούς στην Αγριά ο γηπεδούχος Θησέας με γκολ στο 81’ του Βλάχου ισοφάρισε αυτό του Πλαβού στο 2’ για τον ΓΣ Αλμυρού και με το τελικό 1-1 οι «πράσινοι» του Γιάννη Ακτσιαλή παρέμειναν στη Γ’ Εθνική, αντίθετα η ομάδα του Θάνου Θεοδώρου ήπιε το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού. Μοιραίος για τους ηττημένους ήταν ο πολύπειρος Παναγιώτης Κοντοβάς, που στο 36’ έχασε πέναλτι και απέτυχε να κάνει το 0-2 για τον Γυμναστικό σε ένα κομβικό σημείο.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Η διάταξη των ομάδων

Ο Θησέας ξεκίνησε με τον Κουτσιρίμπα κάτω από τα δοκάρια, ενώ πλάγιοι μπακ ήταν οι Ιακωβίδης και Ερρίκος Βαν ντε Γουΐχε και στόπερ οι Γκάγκας και Ρακής. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής τοποθετήθηκαν οι Χατζησταμάτης, Οικονόμου και Κοτζαθανάσης, ενώ στην επίθεση Δεληγιαννίδης (αριστερά) και Λίτσος (δεξιά) κινούνταν στις πτέρυγες και ο Βλάχος στην κορυφή.

Για τον Αλμυρό πέραν του τερματοφύλακα Χαλάτση, στην άμυνα ήταν με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά οι Δημουλάς, Μιχόπουλος, Πλαβός και Πρ. Κουτσούκης. Θεοδωρόπουλος και Λάμπος αποτέλεσαν τα δίδυμο των ανασταλτικών χαφ, μπροστά τους έπαιζαν οι Βαγενάς, Κοντοβάς (άκρα) και Αλαμάνης (άξονα) και κλασικός προωθημένος ο Αραπίτσας.

Οι φάσεις του αγώνα

Ο Αλμυρός πήρε πολύ νωρίς το προβάδισμα στο σκορ, αφού ο Πλαβός στο 2’ με κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής μετά από κόρνερ του Κουτσούκη από τα δεξιά έστειλε την μπάλα πρώτα στο εσωτερικό μέρος του δεξιού δοκαριού και μετά στα δίχτυα για το 0-1.

Στο 12’ ο δημιουργός του γκολ των φιλοξενούμενων πήρε το ριμπάουντ από δικό του φάουλ πάνω στο τείχος και σούταρε με το δεξί λίγο άουτ, ενώ στο 24’ ο Βαγενάς κι ενώ η μπάλα είχε πάρει κατεύθυνση προς την εστία μετά από σουτ του Κοτζαθανάση έδιωξε σωτήρια με τα πόδια σε κόρνερ στα όρια της μικρής περιοχής.

Στο 36’ χάθηκε τεράστια ευκαιρία για τον ΓΣ Αλμυρού να κάνει το 0-2, αφού ο Κουτσιρίμπας απέκρουσε πέναλτι του Κοντοβά. Την έσχατη των ποινών καταλόγισε ο διαιτητής Μπεκιάρης για ανατροπή του Ρακή στον Αραπίτσα, απόφαση που αμφισβήτησαν έντονα οι γηπεδούχοι.

Ο Θησέας απείλησε στο 44’ με τον Τσιανάκα, που πλάσαρε από κοντά μετά από αδυναμία του Χαλάτση να μπλοκάρει σε σέντρα, αλλά η μπάλα πήγε λίγο άουτ σε μία πολύ σημαντική στιγμή στον αγώνα.

Το δεύτερος μέρος άργησε περίπου πέντε λεπτά σε σχέση με το κανονικό να ξεκινήσει, αφού κλήθηκε η αστυνομία και άδειασε η κερκίδα από τον κόσμο που δεν είχε δικαίωμα να είναι στο γήπεδο. Σ’ αυτό το διάστημα αυξήθηκε η πίεση του Θησέα και οι φιλοξενούμενοι κοιτούσαν να διαχειριστούν το υπέρ τους αποτέλεσμα.

Κι ενώ ο Θησέας είχε άκαρπη υπεροχή, παίζοντας με πολύ άγχος, στο 81’ βρήκε το πολυπόθητο γκολ. Ο Οικονόμου πρόλαβε με το κεφάλι τον Χαλάτση, που έκανε άστοχη έξοδο μακριά από την εστία του και σε κενό τέρμα από πλάγια θέση ο Βλάχος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε το έναυσμα για έξαλλα πανηγύρια (1-1).

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στις καθυστερήσεις, που διήρκεσαν συνολικά επτά λεπτά, με φάουλ του Μυργιώτη, το οποίο μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Κεφαλάς, ενώ η τελευταία φάση του αγώνα ήταν η κεφαλιά του Λίτσου, που πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι μετά από σέντρα του Τσιανάκα.

ΘΗΣΕΑΣ: Κουτσιρίμπας (64’ λ.τρ. Κεφαλάς), Ιακωβίδης, Βαν Ντε Γουΐχε (28’ Τσιανάκας), Γκάγκας, Ρακής, Χατζησταμάτης, Κοτζαθανάσης, Οικονόμου, Δεληγιαννίδης (64’ Δουλάς), Λίτσος, Βλάχος

Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ: Χαλάτσης, Δημουλάς (82’ Κατσαβριάς), Μιχόπουλος, Πλαβός, Πρ. Κουτσούκης (82’ Κουκουτής), Λάμπος, Θεοδωρόπουλος, Κοντοβάς (59’ Παπαεμμανουηλίδης), Βαγενάς (59’ Μυργιώτης), Αλαμάνης, Αραπίτσας

H ενδεκάδα του Θησέα

Η ενδεκάδα του Αλμυρού

Οι αρχηγοί Κοντοβάς και Οικονόμου με το διαιτητικό τρίο

Ο Πλαβός μ’ αυτήν την κεφαλιά κάνει το 0-1

Ο πανηγυρισμός του Πλαβού μετά το γκολ που σημείωσε

O Βλάχος μαζί με τον Οικονόμου μετά το 1-1 που κράτησε τον Θησέα στην κατηγορία

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου