ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρωταθλητής ο Διαγόρας με ισοπαλία στην Αταλάντη

πρωταθλητής-ο-διαγόρας-με-ισοπαλία-στ-563084

Την πιο ιστορική μέρα έζησε χθες ο σύλλογος του Διαγόρα Στεφανοβικείου, ο οποίος ήρθε ισόπαλος 3-3 στην Αταλάντη στην τελευταία αγωνιστική και στέφθηκε επίσημα πρωταθλητής 4ου ομίλου στην Γ’ Εθνική, κερδίζοντας έτσι τη συμμετοχή του στο «ειδικό πρωτάθλημα» ανόδου για τη νέα Super League 2!

Ρεπορτάζ: ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Τα γκολ για τους Στεφανοβικιώτες σε αυτή τη δραματική εν τέλει αναμέτρηση σημείωσαν οι Ζενούνης (8’ πεν.), Μπλέντι (13’) και Γ. Κυρίτσης (39’), με την Αταλάντη που κέρδισε με την ισοπαλία την παραμονή της, να μειώνει προσωρινά στο 36ο λεπτό σε 1-2 με τον Τσακανίκα. Ο Α. Μαλισσόβας στο 68’ σημείωσε το 2-3 με τον Μακρόπουλο να ισοφαρίζει λίγο πριν το τέλος.

Στη δεύτερη σεζόν τους στην Γ’ Εθνική οι Στεφανοβικιώτες του Στέλιου Αρσένου στέφονται πρωταθλητές με παίκτες-τεχνικό-επιτελείο και διοίκηση να πανηγυρίζουν έξαλλα με το τελευταίο σφύριγμα, όπως και οι φίλαθλοι-εκδρομείς που βρίσκονταν έξω από το γήπεδο!

Ο Διαγόρας ισοβάθμησε στην κορυφή με τον Ηρακλή Ψαχνών (4-1 τον Αμβρυσσέα) στους 20 βαθμούς αλλά υπερτερεί στην διαφορά τερμάτων, με +12 (20-8) έναντι +8 (17-9).

Απίστευτο κι όμως αληθινό

Παίρνοντας από νωρίς «κεφάλι» στο σκορ, ο Διαγόρας έδειξε ότι θέλει να ορίσει τη μοίρα του και να μην αφήσει μία τεράστια ευκαιρία να πάει χαμένη.

Μόλις στο 8ο λεπτό ο Γ. Κυρίτσης ανατράπηκε στην περιοχή με τον Ζενούνη να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να ανοίγει το σκορ. Μάλιστα, πέντε λεπτά μετά ο Μπλέντι διεύρυνε με ωραίο πλασέ το προβάδισμα, ύστερα από επίσης έξοχη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Γιαουπλάρι. Οι γηπεδούχοι, που μάχονταν για την παραμονή, μείωσαν στο 36’ με τον Τσακανίκα. Ο Αποστολίδης απέκρουσε την πρώτη κεφαλιά σε φάουλ με τον Τσακανίκα σε δεύτερο χρόνο να σκοράρει με νέα κεφαλιά. Ομως, σχεδόν μετά (39’) ο Γιάννης Κυρίτσης έδωσε ξανά αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του, εκμεταλλευόμενος με άψογο κοντρόλ και πλασέ το «σπάσιμο» του Μπλέντι από αριστερά.

Στο δεύτερο μέρος ο Διαγόρας δεν μπήκε το ίδιο καλά και πιέστηκε με την Αταλάντη να βρίσκει στο 68’ το γκολ που την ξαναέβαλε στο παιχνίδι με τον Α. Μαλισσόβα, ο οποίος με ωραίο «διαγώνιο» σουτ νίκησε τον Αποστολίδη. Το κίνητρο για την παραμονή ήταν εκεί και στο 90o λεπτό ο Μακρόπουλος με σουτ μέσα από την περιοχή κράτησε την ομάδα του στην κατηγορία, με τον Διαγόρα να περιμένει απλώς να πανηγυρίσει ένα ιστορικό επίτευγμα, αφού και η ισοπαλία του… έκανε!

Τόσο στο ξεκίνημα, πριν τη διακοπή, όσο και στη συνέχιση του πρωταθλήματος, ο Διαγόρας αποδείχθηκε ιδιαίτερα σταθερός, όντας πλέον σε αυτό το «μισό» πρωτάθλημα ολόκληρος πρωταθλητής.

Πλέον, ακολουθεί το «ειδικό πρωτάθλημα» ανόδου με αντιπάλους τους πρωταθλητές του 1ου, 2ου, 3ου και 5ου ομίλου σε έναν γύρο και με εισιτήριο για τους πρώτους δύο. Ανεξαρτήτως τι θα συμβεί εκεί οι μελανόλευκοι είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι της χρονιάς.

ΑΤΑΛΑΝΤΗ: Ανδρούτσος, Τσακανίκας, Α. Μαλισσόβας, Πάπος, Μαρκόπουλος, Λυτάκης, Τζιβελέκης (77’ Μαλέρδος), Κ. Μαλισσόβας, Σακκάς, Δουβάρας, Κατσούλας (77’ Μπαρτουλιάνος).

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Αποστολίδης, Γιαουπλάρι, Ναουμίδης, Σπαθής, Καραμπούζης, Καραμανλής (72’ Παπαγεωργίου, Ζενούνης (46’ Αλεξίου), Θ. Κυρίτσης, Γ. Κυρίτσης, Μπλέντι (46’ Κουβελάς), Αναστασίου (72’ Σιόβας).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου