ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γ’ Εθνική: «Παιχνίδια» πρωτιάς και παραμονής

γ-εθνική-παιχνίδια-πρωτιάς-και-πα-568306

Η πρώτη Κυριακή του Ιουνίου είναι η τελευταία για το πρωτάθλημα στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής και Κυριακή που θα κριθούν τα πάντα για την πρωτιά και τον υποβιβασμό, με τον Διαγόρα Στεφανοβικείου να είναι πρώτος και να θέλει να είναι πρωταθλητής, ενώ Θησέας Αγριάς, Δήμητρα Ευξεινούπολης και Γ.Σ. Αλμυρού να θέλουν να παραμείνουν στην κατηγορία.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Η 11η και τελευταία αγωνιστική, στο «μισό» και ιδιαίτερο φέτος πρωτάθλημα στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, την Κυριακή 6 Ιουνίου θα κρίνει τα πάντα για τις ομάδες της Μαγνησίας, που θέλει και του χρόνου να έχει την ίδια εκπροσώπηση ή και τριών μελλών σε περίπτωση ανόδου του Διαγόρα.

Βέβαια τα σενάρια είναι πολλά και ξεκινούν από το να είναι και του χρόνου 4 ομάδες της ΕΠΣΘ στην Γ’ Εθνική και φτάνουν μέχρι να είναι μόνο μία.

Για την παραμονή ζητούμενο για Θησέα, Δήμητρα και ΓΣΑ να είναι στις 6 Ιουνίου πάνω από την 9η θέση αφού οι ομάδες που θα είναι στις θέσεις 9 και 10 και ο Οπούντιος που δεν «κατεβαίνει» και παίρνει την 11η, υποβιβάζονται.

Στην Αταλάντη όπου αγωνίζεται ο Διαγόρας, στα Ψαχνά όπου ο Ηρακλής υποδέχεται τον αδιάφορο Αμβρυσσέα, στην Ευξεινούπολη όπου η Δήμητρα παίζει με τη Νέα Αρτάκη και στην Αγριά όπου παίζουν Θησέας-Αλμυρός το ενδιαφέρον θα είναι αμείωτο ώς το τέλος των αγώνων, που τα δίχτυα και τα τηλέφωνα θα… πάρουν φωτιά.

Το καλύτερο σενάριο που δεν είναι και μακρινό για μια καλή Κυριακή είναι η νίκη του Διαγόρα στην Αταλάντη και οι νίκες Δήμητρας και Αλμυρού που στέφουν πρωταθλητή από τη Μαγνησία και σώζουν τους υπόλοιπους.

Ομως αν δεν γίνει αυτό τα σενάρια είναι πολλά που μερικά είναι θετικά και αλλά αρνητικά.

Αν πάντως ο Διαγόρας κερδίσει είναι πρωταθλητής, αν μείνει σε ισοπαλία θα περιμένει το σκορ νίκης του Ηρακλή στα Ψαχνά, ενώ αν χάσει θα περιμένει το ακραίο σενάριο ήττας του Ηρακλή στα Ψαχνά.

Αν ο Θησέας κερδίσει παραμένει στην κατηγορία τερματίζοντας 5ος , αν έρθει ισόπαλος τερματίζει 6ος ή 7ος, αν όμως χάσει μπορεί και να υποβιβαστεί, αν κερδίσουν Δήμητρα και Αταλάντη.

Αν η Δήμητρα κερδίσει παραμένει στην κατηγορία, αν χάσει «χάνεται», ενώ με ισοπαλία «σώζεται» αν ηττηθούν Αταλάντη και Αλμυρός.

Αν ο ΓΣ Αλμυρού κερδίσει «σώζεται», η ισοπαλία δεν του φτάνει και η ήττα τον στέλνει στο τοπικό μας πρωτάθλημα.

Στο ιδιαίτερο αυτό φετινό πρωτάθλημα στην κυριακάτικη αγωνιστική ο Φωκικός κάνει το ρεπό του και όλοι εύχονται να τον προσπεράσουν, ενώ στα «παράξενα» πρέπει να σημειωθεί ότι ο ΑΟ Υπάτου η μοναδική ομάδα που θα τερματίσει αήττητη θα είναι τρίτη η 4η στη βαθμολογία.

Τα κριτήρια

H EE EΠΟ τροποποίησε τον ΚΑΠ, όσον αφορά στα κριτήρια ισοβαθμίας ομάδων στα πρωταθλήματα, που λόγω της πανδημίας, θα διεξαχθούν σε έναν γύρο.

Με βάση τη νέα απόφαση τα κριτήρια είναι τα εξής:

  1. Η διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.
  2. Η καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.
  3. Η καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

Για την πρωτιά

Με νίκη του Διαγόρα στην Αταλάντη η ομάδα του Στεφανοβικείου γράφει ιστορία ως πρωταθλήτρια του 4ου ομίλου.

Αν χάσει ο Διαγόρας και κερδίσει ο Ηρακλής Ψαχνών θα πανηγυρίσουν στην Εύβοια.

Αν ο Διαγόρας μείνει στην ισοπαλία, τα Ψαχνά κερδίσουν και η Αρτάκη δεν κερδίσει τα πανηγύρια θα γίνουν στο Στεφανοβίκειο.

Ισοβαθμίες

ΣΤΟΥΣ 19 ΒΑΘΜΟΥΣ στην κορυφή μπορεί να ισοβαθμήσουν σε ένα σχετικά ακραίο σενάριο ο Διαγόρας και η Νέα Αρτάκη. Αυτό μπορεί να γίνει με ήττα του Διαγόρα, ήττα ή ισοπαλία του Ηρακλή Ψαχνών και νίκη της Αρτάκης (σήμερα ο Διαγόρας είναι 17-5 στα γκολ και η Αρτάκη στα 14-8).

ΣΤΟΥΣ 20 ΒΑΘΜΟΥΣ στην κορυφή μπορεί να ισοβαθμήσουν ο Διαγόρας και ο Ηρακλής Ψαχνών. Αυτό μπορεί να γίνει με ισοπαλία του Διαγόρα και νίκη των Ψαχνών (σήμερα ο Διαγόρας είναι 17-5 στα γκολ και τα Ψαχνά στα 13-8).

*Και στις δυο περιπτώσεις τα γκολ στο φινάλε μπορεί να παίξουν ρόλο… π.χ. στους 19 η Αρτάκη πρέπει να κερδίσει με 0-4 και ο Διαγόρας να χάσει 3-0, ενώ στους 20 αν η ισοπαλία στην Αταλάντη είναι στο 1-1 , στα Ψαχνά το σκορ πρέπει να είναι 8-0.

Για την παραμονή

Εδώ τα «παιχνίδια» και τα σενάρια είναι περισσότερα …πέρα από το όποια ομάδα κερδίσει ανανεώνει την παρουσία της και στη νέα Γ’ Εθνική.

Πρώτα απ’ όλα Θησέας, Δήμητρα και ΓΣΑ εύχονται νίκη του Διαγόρα, ενώ Θησέας και ΓΣΑ που παίζουν μεταξύ τους, θα μπορούσαν να μην παίξουν ματς ζωής ή θανάτου αν είχαν κερδίσει στην Αταλάντη ….που στην έδρα της δεν πήρε άλλους βαθμούς.

Επίσης η ομάδα της Αγριάς είναι η μόνη που έχασε από τον Οπούντιο που οι άλλοι τον κέρδισαν χωρίς αγώνα.

Τώρα στη μάχη για αποφυγή του υποβιβασμού «είδαν» την Αταλάντη την περασμένη αγωνιστική να πετυχαίνει «διπλό» και όσα γκολ χρειαζόταν.

Ο Φωκικός που είχε πάρει νίκη στην Αταλάντη έχει ολοκληρώσει τους αγώνες του, καθώς έχει ρεπό στην Κυριακάτικη τελευταία αγωνιστική, οπότε μένει στους 11 βαθμούς και ολοι θέλουν να τον προσπεράσουν.

Ομως Θησέας, Φωκικός, Αταλάντη, Δήμητρα και ΓΣ Αλμυρού μπορεί να έχουν και ισοβαθμίες…

Μόνο ο Θησέας αρκείται και στην ισοπαλία, καθώς θα φτάσει τους 12 βαθμούς και θα αφήσει πίσω της τον Φωκικό με 11 και τον Αλμυρό με 10 βαθμούς αντίστοιχα, ασχέτως και του αποτελέσματος του αγώνα ανάμεσα σε Αταλάντη και Διαγόρα.

Οι ισοβαθμίες

ΣΤΟΥΣ 11 ΒΑΘΜΟΥΣ μπορεί να ισοβαθμήσουν Θησέας, Φωκικός, Δήμητρα και Αταλάντη. Αυτό μπορεί να γίνει με ήττα Θησέα και ισοπαλίες σε Αταλάντη και Ευξεινούπολη και τα γκολ στα τελευταία ματς θα παίξουν το ρόλο τους με πιο «ευνοημένους» σήμερα Θησέα και Αταλάντη

ΣΤΟΥΣ 10 ΒΑΘΜΟΥΣ μπορεί να ισοβαθμήσουν Δήμητρα, Αλμυρός και Αταλάντη. Αυτό μπορεί να γίνει με ήττες για Δήμητρα και Αταλάντη και ισοπαλία του Αλμυρού και εδώ θα μετράμε γκολ αφού μπορεί να έχουμε πτώση δυο ομάδων της Μαγνησίας!

Το φινάλε

Η 11η και τελευταία αγωνιστική την Κυριακή 6/6 στις 17:00 έχει ως εξής:

Δήμητρα Ευξεινούπολης-Νέα Αρτάκη

Αταλάντη-Διαγόρας Στεφανοβικείου

Ηρακλής Ψαχνών-Αμβρυσσέας Διστόμου

Θησέας Αγριάς-ΓΣ Αλμυρού

ΑΟ Υπάτου-Οπούντιος Μαρτίνου 3-0 α.α.

Ρεπό: Φωκικός

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ 4Ο ΟΜΙΛΟ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ

Στα μπαράζ

Αν πάρει την πρωτιά στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής ο Διαγόρας εξασφαλίζει και τη συμμετοχή του στα playoffs με τους πρωταθλητές των 1ου, 2ου, 3ου και 5ου ομίλου όπου τα δύο εισιτήρια οδηγούν στην άνοδο στην παραπάνω κατηγορία.

Οι αντίπαλοι είναι λίγο πολύ γνωστοί.

Ορφέας Ξάνθης (1ος όμιλος)*

Ποσειδών Νέας Μηχανιώνας (2ος όμιλος)

Αναγέννηση Καρδίτσας (3ος όμιλος)

Αχέρων Καναλακίου (5ος όμιλος)

*Στον 1ο όμιλο ο Ηρακλής μετά την ήττα του Ορφέα Ξάνθης από τον Νέστο Χρυσούπολης μείωσε τη διαφορά στους δύο βαθμούς από την κορυφή και ψάχνει ένα μεγάλο θαύμα την τελευταία αγωνιστική για να κατακτήσει την πρώτη θέση. Θα πρέπει να περάσει νικηφόρα από την έδρα της ΑΕ Αμπελοκήπων και την ίδια ώρα ο Ορφέας Ξάνθης να μην καταφέρει να υπερκεράσει το εμπόδιο της υποβιβασμένης Αναγέννησης Θαλασσιάς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου