ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΟΚ: Τέλος ο Γκαρσία, επέστρεψε ο Λουτσέσκου

παοκ-τέλος-ο-γκαρσία-επέστρεψε-ο-λουτσ-579385

Ο Πάμπλο Γκαρσία αποτελεί παρελθόν από τον ΠΑΟΚ. Ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου, Ιβάν Σαββίδης, ενημέρωσε τον Ουρουγουανό ότι δεν θα συνεχίσει στην ομάδα την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, καθώς η ομάδα θα πορευτεί εκ νέου με τον Ράζβαν Λουτσέσκου.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ασπρόμαυρης ΠΑΕ και οι στενοί συνεργάτες του Γκαρσία. Αφού ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ τούς ευχαρίστησε για το Κύπελλο και για την δουλειά που έκαναν όλο αυτό το διάστημα, τους είπε ότι θα πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν μαζί, να εκπαιδευτεί ο Γκαρσία και να πάρει όλα τα διπλώματα, παραμένοντας στον οργανισμό.

Η τηλεδιάσκεψη που είχε ο Πάμπλο Γκαρσία με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδη, στο Μακεδονία Παλάς ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 16:15 και ο Ουρουγουανός τεχνικός ενημερώθηκε ότι δεν θα συνεχίσει ως προπονητής της πρώτης ομάδας.

Ο Ιβάν Σαββίδης του πρότεινε να συνεχίσει να δουλεύει στην ομάδα, αναλαμβάνοντας την Κ19 του συλλόγου, αλλά και εν λευκώ τη Β’ ομάδα που είναι στο πλάνο να οργανωθεί για να συμμετάσχει στις χαμηλότερες κατηγορίες, δουλεύοντας παράλληλα ώστε να τελειώσει τις σπουδές για να πάρει το ανώτατο δίπλωμα προπονητικής.

Σαββίδης: «Επιστρέφει στον ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου»

Τη συμφωνία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με τον Ράζβαν Λουτσέσκου επιβεβαίωσε μέσω δήλωσής του ο πρόεδρος του «Δικεφάλου του Βορρά», Ιβάν Σαββίδης, εξηγώντας παράλληλα και τους λόγους που τον οδήγησαν να προχωρήσει στην αλλαγή του Πάμπλο Γκαρσία.

Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ τόνισε ότι έχει προτείνει στον Ουρουγουανό να παραμείνει «στην ασπρόμαυρη οικογένεια από οποιαδήποτε θέση» συμπληρώνοντας πως «οποιαδήποτε απόφασή του θα με βρει συμπαραστάτη και θα τον στηρίξω στον δρόμο που θα επιλέξει».

Σε ό,τι αφορά στον νέο προπονητή της ομάδας, Ράζβαν Λουτσέσκου, υπογράμμισε ότι περιμένει από αυτόν νέες νίκες και τρόπαια, αλλά και να «υπερασπιστεί και να θωρακίσει τον ΠΑΟΚ με την προσωπικότητα και την εμπειρία του».

Η δήλωση του Ιβάν Σαββίδη: «Το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο έντονα συναισθήματα και δική μου δέσμευση όταν ανέλαβα τον ΠΑΟΚ ήταν να φέρουμε επιτυχίες στο Σύλλογο και χαρά στους φιλάθλους.

Το ποδόσφαιρο διοικείται με καθημερινές δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να παίρνονται με καθαρό μυαλό κι αυτή τη φορά χωρίς συναίσθημα.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλα τα δεδομένα, σήμερα ο σύλλογος πήρε μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις. Αυτή αφορά τον Πάμπλο Γκαρσία.

Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για το γεγονός ότι δεν φοβήθηκε, πήρε το ρίσκο κι ανέλαβε την ευθύνη για το Σύλλογο σε μια κρίσιμη για μας στιγμή, τον οδήγησε στη νίκη στο Κύπελλο σ’ έναν από τους πιο κρίσιμους αγώνες και στην πράξη έδειξε τι σημαίνει το DNA του ΠΑΟΚ.

Εμείς πρέπει να θέσουμε στον εαυτό μας νέους στόχους. Ο Σύλλογος έχει ως στόχο την απόλυτη αυτάρκεια, ο Πάμπλο Γκαρσία την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και της αυτοβελτίωσης, ως προπονητής του πιο υψηλού επιπέδου. Παρά την αλλαγή του προπονητικού επιτελείου του ΠΑΟΚ, εγώ πρότεινα στον Πάμπλο Γκαρσία να παραμείνει στη δική μας ασπρόμαυρη οικογένεια από οποιαδήποτε θέση. Οποιαδήποτε απόφασή του θα με βρει συμπαραστάτη και θα τον στηρίξω στον δρόμο που θα επιλέξει.

Από τον Ράζβαν Λουτσέσκου, τον αρχιτέκτονα της μεγαλύτερης ως σήμερα επιτυχίας του Συλλόγου, που επιστρέφει στην οικογένεια του ΠΑΟΚ, περιμένουμε νέες νίκες και τρόπαια. Ο Ράζβαν πρέπει να υπερασπιστεί και να θωρακίσει τον ΠΑΟΚ με την προσωπικότητα και την εμπειρία του. Ο στόχος του ΠΑΟΚ είναι να γίνει κομμάτι της ευρωπαϊκής ελίτ και να ριζώσει γερά σ’ αυτό το περίπλοκο περιβάλλον. Μας περιμένει δύσκολος, ανηφορικός δρόμος, αλλά εμείς δε σκοπεύουμε να σταματήσουμε.

Ο ένας αιώνας ιστορίας του ΠΑΟΚ θα μας βρει πιο δυνατούς, με νέους τίτλους, τους οποίους θα φέρουμε στο Σύλλογο στο νέο του σπίτι.

Με εκτίμηση,

Ιβάν Σαββίδης».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου