ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Europa League: Η σταχτοπούτα Βιγιαρεάλ κόντρα στο φαβορί Γιουνάιτεντ

europa-league-η-σταχτοπούτα-βιγιαρεάλ-κόντρα-στο-579414

Η πρωτάρα σε τελικούς Βιγιαρεάλ του Έμερι συγκρούεται στον τελικό του Europa League με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σόλσκιερ, που θέλει να πάρει ξανά το τρόπαιο μετά τον θρίαμβο του 2017.

Αυτή την κούπα ποια χέρια θα τη σηκώσουν στον ουρανό του Γκντανσκ το βράδυ της Τετάρτης (26/5, 22:00, COSMOTE SPORT 2 HD) ισπανικά ή αγγλικά χέρια; Βιγιαρεάλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετρούν αμφότερες αντίστροφα για τον μεγάλο τελικό του Europa League, με το κίτρινο υποβρύχιο να λαχταρά το πρώτο μεγάλο τρόπαιο στην ιστορία της και τους κόκκινους διαβόλους να θέλουν να προσθέσουν ένα σπουδαίο αγωνιστικό λάφυρο στην τροπαιοθήκη τους για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια.

Οι Ουνάι Έμερι και Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ έχουν καταστρώσει ήδη τα πλάνα τους για τη μεγάλη μάχη, σε μία αναμέτρηση που θα παρακολουθήσουν από τις εξέδρες του “Γκντανσκ Στέιντιουμ” κοντά στους 10.000 θεατές (από 2.000 εισιτήρια έχει πάρει η κάθε ομάδα) και εκατοντάδες εκατομμύρια μέσω των τηλεοπτικών τους δεκτών.

Έτοιμη για την πρώτη της κούπα

Ραντεβού με την ιστορία έχει στην Πολωνία η Βιγιαρεάλ καθώς μετά από τέσσερις χαμένους ημιτελικούς “έσπασε το ρόδι” απέναντι στην Άρσεναλ (νίκη με 2-1 στο “Μαδριγάλ” και λευκή ισοπαλία στο “Έμιρεϊτς”) και πήρε το εισιτήριο για τον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας της. Για την ακρίβεια αυτή είναι η πρώτη της συμμετοχή σε τελικό συνολικά, με την ομάδα που εδρεύει στην επαρχία της Βαλένθια να έχει αναγεννηθεί τα 25 χρόνια και να φιλοδοξεί να κάνει ακόμα μεγαλύτερο το όνομά της.

Πέρα φυσικά από το τεράστιο γόητρο που διακυβεύβεται, το κίτρινο υποβρύχιο του Ουνάι Έμερι παίζει και για τον προβιβασμό της στην Ευρώπη αφού αν κατακτήσει το τρόπαιο θα πάρει εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League και δεν θα παίξει στο Europa Conference League μέσω της 7ης θέσης που κατέκτησε στη βαθμολογία της φετινής La Liga.

Αήττητη έφτασε μέχρι τον Γκντανσκ η Βιγιαρεάλ έχοντας απολογισμό 11 νίκες και 2 ισοπαλίες από τις 22 Οκτωβρίου που μπήκε στο χορό του φετινού Europa League, με τον σπεσιαλίστα σε τελικoύς Ουνάι Έμερι (έχει αγωνιστεί σε τέσσερις συνολικά και έχει κατακτήσει τρεις σερί, με την Σεβίλλη από το 2014 μέχρι το 2016) να τονίζει:

“Είμαστε υπερήφανοι αλλά θέλουμε και το κάτι παραπάνω. Θέλουμε να χαρούμε αυτό τον τελικό αλλά σκεφτόμαστε και το τρόπαιο. Η Γιουνάιτεντ πριν λίγο καιρό ήταν το μεγάλο φαβορί. Τώρα είμαστε μαζί της στον τελικό και είμαστε και εμείς υποψήφιοι για τον τίτλο”. Όσον αφορά στα αγωνιστικά του πλάνα, μοναδικό πρόβλημα είναι η απουσία του ικανού εξτρέμ Τσουκουέζε (τραυματίας).

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η Βιγιαρεάλ είναι αήττητη στα 23 τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια της απέναντι σε μη ισπανική ομάδα ενώ στις οκτώ συνολικά φορές που έχει φτάσει ισπανική ομάδα σε τελικό Europa League, στις επτά το κατέκτησε, με το ρεκόρ των Ισπανών να είναι 2 στα 2 απέναντι σε αγγλικές ομάδες στον τελικό.

Θέλει να δικαιώσει τον τίτλο του φαβορί

Τον περασμένο χειμώνα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γνώρισε έναν οδυνηρό αποκλεισμό στους ομίλους του Champions League με την ήττα της με 3-2 από την Λειψία την τελευταία αγωνιστική, αποτέλεσμα που έφερε τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στην πόρτα της εξόδου. Τελικά ο Νορβηγός όχι μόνο μπόρεσε να κρατήσει τη θέση του στον πάγκο αλλά τα πήγε εξαιρετικά στη συνέχεια, οδηγώντας τους κόκκινους διαβόλους στη 2η θέση της Premier League και στον τελικό του Europa League.

Μίλαν και Ρόμα ήταν δύο από τα θύματά της στα νοκ-άουτ ματς της διοργάνωσης, με την Γιουνάιτεντ να έχει φτάσει πέρυσι μέχρι τα ημιτελικά (αποκλεισμός από τη μετέπειτα κάτοχο του τροπαίου Σεβίλλη) και να φιλοδοξεί τέλος να σηκώσει το τρόπαιο, τέσσερα χρόνια μετά την επιτυχία της στον τελικό του 2017 απέναντι στον Άγιαξ, στην Σουηδία.

“Στην Νορβηγία λέμε πως το ταξίδι προς το στόχο είναι αυτό που μετράει, γνωρίζω ωστόσο πως είμαστε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ένας οργανισμός που τρέφεται από τίτλους και μία τετραετία χωρίς αυτούς είναι μεγάλος διάστημα. Εκείνο που θέλω να διαβεβαίωσω όλους είναι πως επιστρέφουμε”, τόνισε από την πλευρά του ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, που δεν υπολογίζει τον Μαρσιάλ (τραυματίας, έμεινε εκτός αποστολής) και κατά 99% τον Μαγκουάιρ (προέρχεται από τραυματισμό, έχει χάσει τα τέσσερα τελευταία ματς, θα είναι μίνι θαύμα αν πάρει χρόνο συμμετοχής).

Εντυπωσιακό το γεγονός πως η Γιουνάιτεντ έχει σκοράρει στα 16 τελευταία νοκ-άουτ παιχνίδια στο Europa League που έχει δώσει μακριά από την έδρα της, με τους κόκκινους διαβόλους να θέλουν να γίνουν η 4η ομάδα που θα έχει κατακτήσει το τρόπαιο τουλάχιστον δύο φορές.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ασένχο, Γκασπάρ, Αλμπιόλ, Τόρες, Πεδράθα, Παρέχο, Καπουέ, Τριγκέρος, Μορένο, Αλκάθερ, Γκόμεθ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Μπισάκα, Μπαγί, Λίντελοφ, Σο, Φρεντ, ΜακΤόμινεϊ, Ράσφορντ, Φερνάντες, Πογκμπά, Καβάνι

Διαιτητής: Κλεμάν Τουρπέν (Γαλλία)

Πηγή: Sport24.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου