ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εμφατική νίκη «οξυγόνο» για Θησέα κέρδισε με 3-1 τον Ηρακλή Ψαχνών

εμφατική-νίκη-οξυγόνο-για-θησέα-κέρ-582604

Στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, ο Θησέας Αγριάς πανηγύρισε σπουδαία εντός έδρας νίκη με αντίπαλο τον Ηρακλή Ψαχνών (3-1) και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες για την παραμονή στην κατηγορία, μία αγωνιστική πριν το φινάλε του φετινού ιδιαίτερου πρωταθλήματος, που ολοκληρώνεται με τα παιχνίδια του α’ γύρου.

Ρεπορτάζ: ΗΛΙΑΣ ΣΧΟΡΤΣΑΝΙΤΗΣ

Οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Ακτσιαλή επέδειξαν περίσσιο πάθος και υψηλό αγωνιστικό φρόνημα έναντι της έμπειρης και ποιοτικής ομάδας της Εύβοιας, που δεν κατάφερε να αποσπάσει το επιθυμητό αποτέλεσμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης, ενώ δεν εκμεταλλεύτηκε και το ρεπό του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Διαγόρα (19 βαθμοί) και όλα θα παιχθούν στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 6/6.

Ο αγώνας

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι πράσινοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Βλάχου από τον Μπατζέλη μόλις στο 6’ και ο διαιτητής της αναμέτρησης Παπακωνσταντίνου από τον σύνδεσμο Φθιώτιδας έδειξε την «άσπρη βούλα». Ο Κοτζαθανάσης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντουμάνη και έβαλε μπροστά στο σκορ (1-0) την ομάδα της Αγριάς.

Καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στο 18’, όταν ο Βλάχος επιχείρησε σουτ από τα πλάγια εντός περιοχής, αλλά ο Ντουμάνης απομάκρυνε με τα πόδια σε κόρνερ.

Ο Ηρακλής Ψαχνών έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια στο 24’ με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Σταματάκος, αλλά ο μέσος των φιλοξενούμενων δεν νίκησε από τα έντεκα βήματα τον έμπειρο Κουτσιρίμπα, που έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.

Στη συνέχεια ακολούθησε σουτ του Βεζυρτζόγλου, που κατέληξε ψηλά άουτ στο 32’ και ο Θησέας πέτυχε το 2-0 στο 41’ με δυνατή καρφωτή κεφαλιά του Βλάχου που βρέθηκε αφύλακτος στην «καρδιά» της άμυνας, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κοτζαθανάση. Παράλληλα οι γηπεδούχοι είχαν νέα ευκαιρία να «κλειδώσουν» το ματς στο αμέσως επόμενο λεπτό (42’), αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων Ντουμάνης απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Δεληγιαννίδη από το ημικύκλιο της μικρής περιοχής.

Στο β’ μέρος κυριάρχησαν οι δυνατές αγωνιστικές μονομαχίες με τους πράσινους να θέλουν να διαχειριστούν το υπέρ τους 2-0, αλλά οι φιλοξενούμενοι μείωσαν το σκορ σε (2-1) με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βεζυρτζόγλου στο 66’. Το πέναλτι κέρδισε ο ίδιος σε ανατροπή του από τον Γκάγκα.

Πολλά σκληρά φάουλ και διακοπές, ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού στη συνέχεια, για να φθάσουμε στο 93’, όταν από παράλληλη σέντρα του Λίτσου, ο Δεληγιαννίδης πλάσαρε εύστοχα από κοντά τον Ντουμάνη και έγραψε μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς το 3-1.

Πλέον ο Θησέας έφθασε τους 11 βαθμούς και το φινάλε του πρωταθλήματος επιφυλάσσει έντονες συγκινήσεις με την αναμέτρηση Θησέας – ΓΣ Αλμυρού στο γήπεδο της Αγριάς, όπου οι πράσινοι θέλουν να πετύχουν νίκη παραμονής, κάτι που θα ζητήσουν και οι φιλοξενούμενοι.

ΘΗΣΕΑΣ: Κουτσιρίμπας, Ιακωβίδης, Βαν Ντε Γουίχε, Γκάγκας, Ρακής, Χατζησταμάτης, Σ. Βουρδάκης (77’ Λίτσος), Τσιανάκας (62’ Κ. Οικονόμου), Βλάχος (77’ Μπόρας), Κοτζαθανάσης (77’ Ζάχος), Σιώμος (3’ λ. τρ. Δεληγιαννίδης)

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ: Ντουμάνης, Ζουλιώτης, Μπαλαμπάνης (80’ Σκριβάνος), Μπατζέλης, Γεωργίου (60’ Τότσκα), Ρεπετσάς, Σταματάκος, Ντελέκος (70’ Αυλωνίτης), Σπυράκης, Βεζυρτζόγλου, Μήτρου (59’ Καραντάκης).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου