ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φρένο στους «πειρατές» της διαδικτυακής μετάδοσης αθλητικών εκδηλώσεων

φρένο-στους-πειρατές-της-διαδικτυα-591950

Οι ευρωβουλευτές θέλουν να σταματήσει η παράνομη μετάδοση αθλητικών εκδηλώσεων προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας των διοργανωτών.

Στο σχέδιο έκθεσης που θα τεθεί σε ψηφοφορία την Τετάρτη 19 Μαΐου στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τονίζεται ότι η υφιστάμενη νομοθεσία είναι ανεπαρκής και χρειάζεται επικαιροποίηση ώστε να λαμβάνεται υπόψη η σύντομης διάρκειας οικονομική αξία των ζωντανών μεταδόσεων αθλητικών εκδηλώσεων και να επιτρέπεται η απόσυρση των παράνομων ζωντανών αθλητικών μεταδόσεων σε πραγματικό χρόνο. Ο αθλητισμός δεν υπόκειται επί του παρόντος στην προστασία δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και η νομοθεσία της ΕΕ δεν προβλέπει ειδικά δικαιώματα για τους διοργανωτές εκδηλώσεων, για τους οποίους τα δικαιώματα αναμετάδοσης αποτελούν βασική πηγή εισοδήματος.

Οι ευρωβουλευτές θέλουν να αφαιρούνται ή να απενεργοποιούνται οι παράνομες αθλητικές εκπομπές αμέσως ή το πολύ 30 λεπτά μετά από αίτημα των κατόχων των δικαιωμάτων ή από πιστοποιημένη «αξιόπιστη πηγή επισήμανσης παράνομου περιεχομένου». Τα μέτρα θα πρέπει να είναι αναλογικά, να αποφεύγουν την αυθαίρετη ή υπερβολική παρεμπόδιση του νόμιμου περιεχομένου και να καθιστούν το νόμιμο περιεχόμενο πιο ορατό και πιο εύκολα διαθέσιμο στους καταναλωτές.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου