ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ντέρμπι στην Ευξεινούπολη

ντέρμπι-στην-ευξεινούπολη-592722

Με κατάθεση ψυχής για τη νίκη ρίχνονται σήμερα στη μάχη οι ομάδες της Μαγνησίας για την 9η αγωνιστική στο πρωτάθλημα του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Ρεπορτάζ: ΗΛΙΑΣ ΣΧΟΡΤΣΑΝΙΤΗΣ

Απομένουν τρεις αγωνιστικές «στροφές» και η αδρεναλίνη παραμένει στα ύψη, τόσο για την πρωτιά, που με προϋποθέσεις οδηγεί στην άνοδο στην παραπάνω κατηγορία, όσο και για την αποφυγή του υποβιβασμού στο τοπικό πρωτάθλημα. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Διαγόρας (16 βαθμοί), που απέκτησε «συγκάτοικο» στην κορυφή (Ηρακλή Ψαχνών), αντιμετωπίζει στην Άμφισσα τον Φωκικό με στόχο την νίκη και να παραμείνει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Από την άλλη στο «κυνήγι» της σωτηρίας παραμένει ο Θησέας (7 βαθμοί) που κοντράρει στην Αταλάντη την τοπική ομώνυμη ομάδα (6 βαθμοί), που μάχεται κι αυτή για την παραμονή της στη Γ’ Εθνική.

Τέλος, η «μητέρα» των μαχών θα γίνει στην Ευξεινούπολη με το γειτονικό ντέρμπι Δήμητρα-ΓΣ Αλμυρού να ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής. Τόσο οι πράσινοι «σταχυοφόροι», όσο και οι κυανόλευκοι επιζητούν διακαώς το «τρίποντο», που θα τους δώσει βαθιά βαθμολογική «ανάσα».

Φωκικός-Διαγόρας

Η ασπρόμαυρη ομάδα του Στεφανοβικείου αφήνει πίσω την ήττα (1-0) που γνώρισε στο Δίστομο από τον Αμβρυσσέα και με απόλυτη αυτοσυγκέντρωση θα αγωνιστεί για τους τρεις βαθμούς της νίκης στον σημερινό εκτός έδρας αγώνα με τον Φωκικό. Η ομάδα της Άμφισσας (11 βαθμοί) προέρχεται από ξεκούραστη νίκη στα χαρτιά (0-3 α.α. με τον Οπούντιο Μαρτίνου) και δεν θα αποτελέσει εύκολη λεία για τον Διαγόρα.

Ο τεχνικός των ασπρόμαυρων, Στέλιος Αρσένος, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών και θα παρατάξει τη καλύτερη δυνατή ενδεκάδα κόντρα στην δυνατή ομάδα του Φωκικού. Μονόδρομος θεωρείται η νίκη, σύμφωνα τα λεγόμενα του έμπειρου αμυντικού Χρήστου Σπαθή, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Σίγουρα η ήττα στο Δίστομο μας πόνεσε και δεν φανήκαμε αντάξιοι στις απαιτήσεις του αγώνα, με αποτέλεσμα να γνωρίσουμε μοιραία την ήττα. Ήδη αφήσαμε στο παρελθόν αυτό το άσχημο αποτέλεσμα και προετοιμαστήκαμε κατάλληλα για τις δύσκολες απαιτήσεις στο σημερινό εκτός έδρας ματς με τον Φωκικό. Η νίκη είναι μονόδρομος και θέλουμε να πετύχουμε το απόλυτο στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, ενώ ενδιάμεσα θα κάνουμε το ρεπό μας. Δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες απώλειες βαθμών, ώστε να μην χάσουμε την πρώτη θέση και θα δώσουμε τον καλύτερο μας αγωνιστικό εαυτό μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή. Όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα είναι ετοιμοπόλεμο και με κατάθεση ψυχής μέσα στον αγωνιστικό χώρο, στο τέλος θα χαμογελάσουμε».

Στην αποστολή του Διαγόρα βρίσκονται οι: Μάνος Αποστολίδης, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Βασίλης Λάιος, Χρήστος Σπαθής, Φίλιππος Καραμπούζης, Λευτέρης Γιαουπλάρι, Γιώργος Ναουμίδης, Γιάννης Κυρίτσης, Θάνος Κυρίτσης, Θανάσης Παπαγεωργίου, Μούτσα Μπλέντι, Λάζαρος Καραμανλής, Κώστας Ζενούνης, Γιώργος Αλεξίου, Αλέξανδρος Κουβελάς, Αλέξανδρος Αναστασίου, Κωνσταντίνος Σιόβας, Γιώργος Σκύφτας, Κωνσταντίνος Κόφφας, Βασίλης Αναστασίου.

Αταλάντη-Θησέας

Κομβική είναι η σημερινή εκτός έδρας αναμέτρηση του Θησέα με αντίπαλο την Αταλάντη. Οι πράσινοι έκαναν το ρεπό τους την περασμένη αγωνιστική και είχαν την δυνατότητα να προετοιμαστούν εντατικά κόντρα στην ομάδα της Φθιώτιδας, που μάχεται κι αυτή για την σωτηρία της στη Γ’ Εθνική.

Στην ομάδα της Αγριάς επικρατεί αισιοδοξία και πίστη για τους τρεις βαθμούς της νίκης. Όμως οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Ακτσιαλή πρέπει να επιδείξουν τη δέουσα προσοχή και σοβαρή αγωνιστική πειθαρχία, ώστε να φθάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι πράσινοι γνωρίζουν ότι το παραμικρό λάθος κοστίζει και πρέπει να είναι επικεντρωμένοι αποκλειστικά και μόνο στο σημερινό κρίσιμο παιχνίδι με την Αταλάντη. Το τεχνικό επιτελείο του Θησέα δεν αντιμετωπίζει απουσίες και όλοι οι παίκτες υπολογίζονται στα σημερινά πλάνα της τεχνικής ηγεσίας.

Ο έμπειρος στόπερ του Θησέα, Σπύρος Γκάγκας, χαρακτήρισε την σημερινή αναμέτρηση με την Αταλάντη, ως τελικό για την δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος. Αναλυτικά όσα δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους στο φετινό ιδιαίτερο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Για εμάς είναι τελικός και θα δώσουμε τα πάντα για να επιστρέψουμε πίσω στη βάση μας με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Με καθαρό μυαλό και σωστή σκέψη, αλλά εφαρμόζοντας πιστά τις οδηγίες του προπονητή μας μέσα στο γήπεδο, πιστεύω να περάσουμε αλώβητοι από την Αταλάντη. Φυσικά δεν φοβόμαστε τον αντίπαλο και θα βγάλουμε πάθος σε όλη την διάρκεια του αγώνα, αλλά και να επιβάλλουμε τον δικό μας αγωνιστικό ρυθμό».

Στην αποστολή του Θησέα βρίσκονται οι: Χάρης Καρακασίδης, Αποστόλης Κεφαλάς, Αργύρης Κουτσιρίμπας, Ερρίκος Βαν Ντε Γουίχε, Σπύρος Γκάγκας, Βασίλης Δεληγιαννίδης, Αρκάδιος Δημητριάδης, Μάνος Ιακωβίδης, Θανάσης Μπόρας, Σταύρος Νιαώτης, Ηλίας Ρακής, Γιάννης Σιγαλάκος, Μάκης Δουλάς, Δημήτρης Ζάχος, Νίκος Κοτζαθανάσης, Κώστας Οικονόμου, Αλέξανδρος Τσιανάκας, Αποστόλης Χατζησταμάτης, Σταύρος Βουρδάκης, Ντίνος Βουρδάκης, Αλέξανδρος Σιώμος, Ηλίας Βλάχος, Δημήτρης Αντωνούλης, Αντώνης Καραγεωργίου, Άγγελος Μάρκου.

Δήμητρα-ΓΣ Αλμυρού

Η «μητέρα» των μαχών θα γίνει στην Ευξεινούπολη με το γειτονικό ντέρμπι ανάμεσα στην Δήμητρα (6 βαθμοί) και τον ΓΣ Αλμυρού (7 βαθμοί) να ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής για τον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Η Δήμητρα κατέβαλλε φιλότιμη προσπάθεια στα Ψαχνά κόντρα στον τοπικό Ηρακλή, αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα (1-0), χάνοντας μάλιστα και πέναλτι με μοιραίο παίκτη τον Στεφανή που δεν νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα από τα 11 βήματα.

Οι άνθρωποι της ομάδας της Ευξεινούπολης χαρακτηρίζουν το σημερινό τοπικό ντέρμπι ως ματς «κλειδί» και ο νικητής θα κάνει αποφασιστικό βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, απών θα είναι ο Στεργίου που υπέστη κάταγμα και δεν θα προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος.

Ο προπονητής της Δήμητρας, Μιχάλης Ανρωνάς, δήλωσε μεταξύ άλλων στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Είναι ένα τοπικό ντέρμπι κόντρα σε μία ομάδα που έχει τον ίδιο στόχο με εμάς στο πρωτάθλημα. Ελπίζω να διεξαχθεί ένα πολύ καλό παιχνίδι, χωρίς εντάσεις και πάνω απ’ όλα να το ευχαριστηθούν οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων. Η ομάδα που θα δείξει περισσότερο πάθος και δύναμη μέσα στο γήπεδο, θα κάνει ουσιαστικό βήμα για την σωτηρία της στην Γ’ Εθνική».

Την αποστολή της Δήμητρας αποτελούν οι: Άγγελος Σταυράκης, Σπύρος Μπάρδας, Γεώργιος Τίτας, Σάββας Φαράντος, Χρήστος Στεργιόπουλος, Σταμάτης Καρράς, Δημήτρης Στεφανής, Στέλιος Τσιάτσιος, Αριστείδης Στεργίου, Γεώργιος Λάζογλου, Πέτρος Θωμαϊδης, Γεώργιος Δημητρίου, Νίκος Βούλγαρης, Θανάσης Μπιρμπίλης, Μάριος Φουρκιώτης, Χρήστος Κλουκουτάρας, Απόστολος Μπένος, Κωνσταντίνος Κρανάς, Κριστιάνο Μεντί, Αντριάν Σαβόλι, Χρήστος Γουργιώτης, Βαγγέλης Τετριμίδας, Στέλιος Τιμπλαλέξης, Σεραφείμ Τανός, Βασίλης Νικογιάννης, Γιάννης Καραγιώργος, Βασίλης Τσιάτσιος.

Στην αντίπερα όχθη ο ΓΣ Αλμυρού «κόλλησε» στο 0-0 με αντίπαλο την Νέα Αρτάκη και έχασε την ευκαιρία να απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο πάνω από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Οι κυανόλευκοι αντιλαμβάνονται την σημασία του σημερινού τοπικού ντέρμπι, καθώς παρουσιάζει μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον για την μάχη της παραμονής. Σίγουρα αν οι Αλμυριώτες σημείωναν νίκη με την Νέα Αρτάκη, θα πήγαιναν με ανεβασμένη ψυχολογία στην Ευξεινούπολη. Παρ’ όλα αυτά όλα παραμένουν ρευστά το φινάλε θα κρύβει αρκετές συγκινήσεις. Ο έμπειρος τεχνικός του ΓΣ Αλμυρού, Θάνος Θεοδώρου, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών και θα έχει έναν ευχάριστο «πονοκέφαλο», ώστε να παρατάξει το καλύτερο δυνατό σχήμα στο σημερινό κρίσιμο ιδιαίτερο ντέρμπι με την Δήμητρα. Ο ίδιος τόνισε να πραγματοποιηθεί ένα καλό παιχνίδι πάντα μέσα σε αθλητικά πλαίσια. Αναλυτικά όσα δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Στο ματς με την Νέα Αρτάκη δημιουργήσαμε λίγες κλασικές ευκαιρίες για γκολ, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Η ομάδα της Εύβοιας ήταν ο καλύτερος αντίπαλος που αντιμετωπίσαμε στην έδρα μας και κρατάμε την απόδοση μας από αυτό το ματς. Όσον αφορά στο σημερινό ιδιαίτερο ντέρμπι με την Δήμητρα, ελπίζω αν το γκολ έρθει πιο νωρίς για την ομάδα μας, τότε τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα για εμάς. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα μας παρουσιαστούν και να αποβάλλουμε το άγχος στην τελική μας προσπάθεια. Για μένα το βασικό είναι να γίνει ένα καλό ματς παρά τις δυσκολίες στο γήπεδο της Ευξεινούπολης και να επικρατήσει νηφαλιότητα μέσα σε αθλητικά πλαίσια».

Στην αποστολή του ΓΣ Αλμυρού βρίσκονται οι: Σπύρος Χαλάτσης, Βαγγέλης Κοντογεωργάκης, Αργύρης Κυριάκος, Βαλάντης Κόκκας, Φώτης Πλαβός, Ραφαήλ Μιχόπουλος, Ηλίας Τιμπλαλέξης, Κριστιάνο Γκιόκα, Βαγγέλης Αγγελής, Θοδωρής Κοκουτής, Κώστας Παπαεμαλουηλίδης, Σάκης Νταρακλίτσης, Αποστόλης Λάμπος, Πρόδρομος Κουτσούκης, Γιάννης Κουτσούκης, Παναγιώτης Βούλγαρης, Γιώργος Θεοδωρόπουλος, Παναγιώτης Κοντοβάς, Άκης Βαγενάς, Στάθης Μακανίκας, Μάνθος Χειλάς, Θωμάς Μυργιώτης, Γιάννης Κέκιας, Κώστας Κασιούρας, Κώστας Αλαμάνης, Γιάννης Αραπίτσας, Βασίλης Δημουλάς, Περικλής Χρηστίδης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι ορισμοί των διαιτητών που ανακοινώθηκαν από την ΚΕΔ/ΕΠΟ για την 9η αγωνιστική στο πρωτάθλημα του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής:

Σήμερα, Κυριακή (16/5-17.00)

Φωκικός-Διαγόρας

Διαιτητής: Ματσούκας (Αιτ/νίας)

Βοηθοί: Τσιλίκας, Μπάκας (Αιτ/νίας)

Δήμητρα Ευξεινούπολης-ΓΣ Αλμυρού

Διαιτητής: Κολορίζος (Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Γάκος, Γακής (Φθιώτιδας)

Αταλάντη-Θησέας

Διαιτητής: Ξηρογιάννης (Βοιωτίας)

Βοηθοί: Σοφός, Βασιλείου (Βοιωτίας)

ΑΟ Υπάτου-Ηρακλής Ψαχνών

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)

Βοηθοί: Καφρίτσας (Αθηνών), Καρακελές (Πειραιά)

Νέα Αρτάκη-Οπούντιος Μαρτίνου 3-0 α.α.

Ρεπό: Αμβρυσσέας Διστόμου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου