ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Τα ρέστα της… με Ρόδο

τα-ρέστα-της-με-ρόδο-599860

Πάση θυσία να πανηγυρίσει θέλει η Νίκη Βόλου σήμερα σε ακόμη ένα παιχνίδι της Football League, υποδεχόμενη τη σκληροτράχηλη Ρόδο στις 15:00 στο γήπεδο της Νεάπολης, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του Νοτίου Ομίλου.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι κυανόλευκοι που παραμένουν με μόλις μία νίκη μετά από εννέα αγώνες, έχουν άμεση ανάγκη τους τρεις βαθμούς, κόντρα σε μία ομάδα που βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας και διεκδικεί δεύτερη συνεχόμενη άνοδο, υπό την καθοδήγηση του αγαπητού στο Νικιώτικο κοινό, Κώστα Βελιτζέλου. Βολιώτες και Ροδίτες, έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο -αυτό με τον Ασπρόπυργο- και σήμερα κοντράρονται ξανά μετά το 1-1 (63’ σουτ Δελαπόρτας – 65’ σουτ Μέτσε). στο Νησί των Ιπποτών, σε ένα αρκετά κομβικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Οι κυανόλευκοι παραμένουν επικίνδυνα χαμηλά και οι πολλές ισοπαλίες δεν τους βοηθούν ιδιαίτερα. Πολλές ισοπαλίες έχει και η Ρόδος, που της στερούν μια θέση πιο κοντά στην κορυφή.

Με 23 η αποστολή

Η προετοιμασία της Νίκης Βόλου, ενόψει της αναμέτρησης κόντρα στη Ρόδο, ολοκληρώθηκε χθες με πρωινή προπόνηση στο βοηθητικό γήπεδο του Πανθεσσαλικού Σταδίου. Την κυανόλευκη αποστολή στην οποία επιστρέφει ο Ντομίνγκεθ, αποτελούν οι εξής 23 ποδοσφαιριστές: Περιστερίδης, Καραγκιόζης, Πολίμος, Μπαλάφας, Αργύρης, Τσιμπούκας, Αλιατίδης, Καλουτσικίδης, Πέτσης, Θεοδωρόπουλος, Ματέα, Μπόσιο, Μπιτσάκος, Ντομίνγκεθ, Κωστίκος, Μέτσε, Σαλαμούρας, Γκαρσία, Κρουθ, Τσιώλης, Τζοβάρας, Ροχάνο, Γκονζάλες.

Δηλώσεις, στο πλαίσιο της σημερινής αναμέτρησης πραγματοποίησαν ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Στάικος Βεργέτης, κι ο ποδοσφαιριστής, Θωμάς Τσιμπούκας.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Βεργέτης: «Ολοκληρώσαμε την προετοιμασία μας, ενόψει της αναμέτρησης με τη Ρόδο, μία ομάδα, την οποία γνωρίζουμε, καθώς την αντιμετωπίσαμε και στον πρώτο γύρο. Αναλύσαμε τα πρόσφατα παιχνίδια της, προκειμένου να εξετάσουμε και τα νέα της δεδομένα. Τα παιδιά έχουν συνειδητοποιήσει ότι βρισκόμαστε χαμηλά στη βαθμολογία, παρά το γεγονός ότι, στις τελευταίες αναμετρήσεις, παίζουμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Συγκεντρωμένοι, οφείλουμε να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, προκειμένου να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, κρίνω πως είμαστε σωστά προετοιμασμένοι γι’ αυτό. Δουλεύουμε πολύ στα τελειώματα των φάσεων και στο γκολ, σε νοητικό και πρακτικό επίπεδο. Τα παιδιά δε θέλω και δεν πρέπει να φορτωθούν με περαιτέρω άγχος, διότι υπάρχει κίνδυνος το πρόβλημα να παραταθεί. Χρειάζεται πίστη και αυτοσυγκέντρωση, είναι όλοι τους καλοί ποδοσφαιριστές και είναι θέμα χρόνου να έρθουν τα γκολ».

Από τη μεριά του, ο Θωμάς Τσιμπούκας, ανέφερε τα εξής: «Τα παιχνίδια είναι πολλά και συνεχόμενα, Τετάρτη-Κυριακή. Στο προηγούμενο παιχνίδι, κόντρα στο Αιγάλεω, πάλι δεν είχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα κι αυτό κάπως μας απογοητεύει. Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι κρατήσαμε το μηδέν στην άμυνα, αλλά η ουσία είναι τα δικά μας γκολ κι οι νίκες. Από ’δω και πέρα, ο προσεχής αγώνας με τη Ρόδο θα είναι δύσκολος, γνωρίζουμε πως κάθε παιχνίδι θα είναι «τελικός», έτσι κι αλλιώς, από ’δω και πέρα, διότι «καιγόμαστε» για τους βαθμούς. Θα μπούμε, από την αρχή της αναμέτρησης, δυνατά, με στόχο τη νίκη. Θέλω να πω στον κόσμο μας πως έχουμε ανάγκη τη στήριξή του και να συνεχίσει να είναι δίπλα μας. Δεδομένα, η θέση μας στο βαθμολογικό πίνακα δεν είναι αυτή που θα ήθελε, αλλά θέλω να γνωρίζουν πως δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας, σε κάθε παιχνίδι, κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, μέχρι το τέλος. Ελπίζουμε και θέλουμε να φτάσουμε εκεί που πρέπει, στις πρώτες θέσεις».

Βελιτζέλος: «Αδικείται η Νίκη Βόλου από τη βαθμολογία»

Την προετοιμασία της για το σημερινό εκτός έδρας παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου ολοκλήρωσε και η Ρόδος. Μιλώντας στο «news12» ο πρώην κυανόλευκος τεχνικός Κώστας Βελιτζέλος τόνισε τα ακόλουθα: «Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα η οποία αδικείται βαθμολογικά. Στόχος μας είναι να πάμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και μέσα από αυτό να πάρουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε που είναι η νίκη».

Τα «ελάφια» του Κώστα Βελιτζέλου φιλοξενήθηκαν την περασμένη Κυριακή από την Επισκοπή, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες χωρίς σκορ (0-0), με το τελικό αποτέλεσμα να κρίνεται δίκαιο, αφού τόσο οι γηπεδούχοι, όσο και οι Ροδίτες είχαν τις ευκαιρίες για να σκοράρουν, χωρίς όμως να τις εκμεταλλευτούν.

Η αποστολή του Α.Σ. Ρόδος μετά από το παιχνίδι με την Επισκοπή δεν επέστρεψε στο νησί, αλλά ταξίδεψε για την Αθήνα, όπου θα προετοιμαζόταν στο γήπεδο της Αγίας Παρασκευής για την σημερινή αναμέτρηση και όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια στον Νότιο όμιλο

Ενώ στο Βόρειο όμιλο της Football League δύο είναι τα παιχνίδια που έχουν αναβληθεί λόγω κρουσμάτων COVID-19, στο Νότιο οι εκκρεμότητες γίνονται όλο και περισσότερες. Μετά από την 11η αγωνιστική μόνο η Καλαμάτα θα έχει δώσει όλα τα παιχνίδια της, ενώ θα εκκρεμούν οκτώ αγώνες.

Η Καλαμάτα κατάφερε να νικήσει στην εκπνοή του αγώνα τη Σαντορίνη 2020 και τώρα υποδέχεται τον Ασπρόπυργο. Μπορεί να νίκησε στον πρώτο γύρο 2-0 εκτός έδρας (29’ σουτ Αλεξόπουλος, 85’ κεφαλιά Μπακαγιόκο), ωστόσο κάθε παιχνίδι δείχνει δύσκολο. Άλλωστε ο Ασπρόπυργος από τότε βελτιώθηκε, πήρε τέσσερις βαθμούς στα δύο τελευταία παιχνίδια του, αλλά τα κρούσματα έγιναν αιτία να αναβληθούν τέσσερα παιχνίδια του. Στο μεταξύ στη διακοπή απομακρύνθηκε ο Κριστόφ Βαζέχα και ανέλαβε ο Ηλίας Φυντάνης, κάτι που σημαίνει ότι από τις 18 Απριλίου που ήταν το τελευταίο παιχνίδι μέχρι σήμερα θα έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα. Ο δεύτερος Ιάλυσος δεν έχει νίκη από τις 18 Απριλίου, παίζοντας τρεις αγώνες αφού αυτός με την Καλλιθέα αναβλήθηκε. Υποδέχεται το Αιγάλεω σε ένα δύσκολο παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι στον πρώτο γύρο η ομάδα του Βαγγέλη Χαντέ πέρασε νικηφόρα από την Αθήνα με 2-0 (50’ σουτ, 74’ σουτ Παπαδόπουλος). Το Αιγάλεω ξεκίνησε φουριόζο με νίκη στο Βόλο επί της Νίκης, ωστόσο έχει χάσει και τα τρία επόμενα εκτός έδρας παιχνίδια του, χωρίς μάλιστα να σκοράρει.

Σφυρίζει ο Πουλικίδης

Ο Κώστας Πουλικίδης από την Ένωση Δράμας ορίστηκε να διευθύνει το ματς Νίκη Βόλου – Ρόδος που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσεις στις 15:00, στο Δημοτικό Στάδιο Νεάπολης Βόλου. Βοηθοί του θα είναι οι Τσακίρης και Κουβαλάκης από την ίδια Ένωση ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Πολυχρόνης από την Πιερία. Ο 32χρονος ρέφερι έχει διευθύνει συνολικά 40 αγώνες εθνικών πρωταθλημάτων. Την προηγούμενη αγωνιστική σεζόν είχε σφυρίξει στο ματς Βέροια – Νίκη Βόλου όπου οι γηπεδούχοι είχαν κερδίσει με σκορ 3-0.

  • Το παιχνίδι της Νεάπολης θα καλυφθεί ζωντανά από την τηλεόραση της ΕΡΤ και συγκεκριμένα από τη ψηφιακή πλατφόρμα της ERTFLIX και το κανάλι ERTSPORTS 2.

Οι διαιτητές και το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής:

Νότιος όμιλος

Σήμερα

15:00 Νίκη Βόλου-Ρόδος

Διαιτητής: Πουλικίδης (Δράμας)

Βοηθοί: Τσακίρης, Κουβαλάκης (Δράμας)

4ος: Πολυχρόνης (Πιερίας)

17:00 Ιάλυσος-Αιγάλεω

Διαιτητής: Κακουλίδης (Θράκης)

Βοηθοί: Οικονόμου (Δυτ. Αττικής), Πριόνας (Εύβοιας)

4ος: Πουλόπουλος (Πειραιά)

17:00 Καλαμάτα-Ασπρόπυργος

Διαιτητής: Τσουκαλάς (Αθηνών)

Βοηθοί: Σταυρόγλου (Αθηνών), Κυρίος (Αρκαδίας)

4ος: Κόκκορης (Αρκαδίας)

(Αναβάλλονται λόγω covid-19)

  • Σαντορίνη-Καλλιθέα
  • Αστέρας Βλαχιώτη-Επισκοπή

Επόμενη (12η)

Κυριακή 16/5 – 17:00

16:00 Επισκοπή-Καλαμάτα

Ιάλυσος-Νίκη Βόλου

Αιγάλεω-Σαντορίνη

Καλλιθέα-Ασπρόπυργος

Δευτέρα 17/5/2021

17:00 Ρόδος-Αστέρας Βλαχιώτη.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Νότιος όμιλος

  1. Καλαμάτα 19
  2. Ιάλυσος 15
  3. Ρόδος 14
  4. Σαντορίνη 13
  5. Επισκοπή 13
  6. Καλλιθέα 12
  7. Αιγάλεω 10
  8. Νίκη Βόλου 9
  9. Αστέρας Βλαχιώτη 6
  10. Ασπρόπυργος 4

*Ρόδος, Επισκοπή, Ιάλυσος, Αστέρας Βλαχιώτη, Αιγάλεω και Νίκη Βόλου έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.

** Η Καλλιθέα έχει δύο παιχνίδια λιγότερα

*** Ο Ασπρόπυργος έχει τέσσερα παιχνίδια λιγότερα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου