ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σημαντικά έργα για τον Βόλο προανήγγειλε ο Αυγενάκης

σημαντικά-έργα-για-τον-βόλο-προανήγγε-602831

Στον Βόλο βρέθηκε χθες ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ολοκληρώνοντας την τριήμερή του επίσκεψη στη Θεσσαλία και μετά από την Καρδίτσα και τη Λάρισα, είχε συνάντηση χθες σε Πανθεσσαλικό και ΕΑΚ Βόλου, με τον Δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τους βουλευτές Μαγνησίας, Χρήστο Μπουκώρο, Θανάση Λιούπη και Κωνσταντίνο Μαραβέγια.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο Λευτέρης Αυγενάκης προανήγγειλε την οριστική παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου, στα «χέρια» του δήμου Βόλου, την αναβάθμιση του ΕΑΚ Βόλου και τη συμβολή της κυβέρνησης στην περάτωση του ποδηλατοδρομίου.

Οσον αφορά το ΕΑΚ, ένα στάδιο για χρόνια αναξιοποίητο, θα τοποθετηθεί υβριδικός χλοοτάπητας, εμβαδού 9.000 τ.μ., αλλά και 1.250 νέα πλαστικά καθίσματα.

Μάλιστα η προγραμματική σύμβαση υπογράφηκε στις αρχές του 2021 και αναμένεται πλέον η δημοπράτηση του έργου. Δηλώσεις σχετικά με την χθεσινή συνάντηση των φορέων και παραγόντων έκαναν οι:

Αχιλλέας Μπέος (Δήμαρχος Βόλου): «Παρόντος του αρμόδιου υφυπουργού εγώ δεν έχω να πω τίποτα, απλά να τον καλωσορίσουμε στην πόλη του Βόλου. Εκανε μια επίσκεψη και τον ενημερώσαμε για τα έργα εν εξελίξει όσον αφορά τους αγωνιστικούς χώρους, που τον αφορούνε, δεσμεύθηκε ότι όλα θα γίνουν στην ώρα τους, οι εκταμιεύσεις, οι αναφορές, οι μελέτες που έχουν κατατεθεί στο γραφείο του, είμαστε σε καλό δρόμο και σε συνεργασία για τη συνέχεια. Τόσο με το υφυπουργείο αθλητισμού, όσο και με την Περιφέρεια και τον Κώστα Αγοραστό, που ούτως ή άλλως έχουμε μια καλή συνεργασία».

Κώστας Αγοραστός (Περιφερειάρχης Θεσσαλίας): «Θέλω να ευχαριστήσω τον υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, γιατί στηρίζει έμπρακτα τον αθλητισμό, δίνει χρήματα στον αθλητισμό και στους δήμους για να συντηρήσουν τα γήπεδα που για καιρό ήταν ασυντήρητα, όπως είναι και εδώ το ΕΑΚ Βόλου, που θα αντικατασταθεί ο χλοοτάπητας. Επίσης ενημέρωσα τον υφυπουργό για το ποδηλατοδρόμιο, ένα μοναδικό έργο που θα γίνει στον Βόλο για τη χώρα μας, δίπλα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο σε χώρο που μας παραχώρησε ο δήμαρχος Βόλου αμέσως. Είμαστε έτοιμοι με τις μελέτες και περιμένουμε να πάρουμε την έγκριση από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα και τα όργανα της ποδηλασίας. Επίσης τον ενημέρωσα και θέλω να τον ευχαριστήσω πολύ για τη χρηματοδότηση αυτή τη στιγμή των αθλητικών εγκαταστάσεων και των γηπέδων που δεν υπήρχαν στο παρελθόν. Το πρώτο εργαλείο λέγεται Γ.Γ. Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και το δεύτερο εργαλείο, λέγεται Αντώνης Τρίτσης, που είναι από το υπουργείο εσωτερικών.

Ευχόμαστε να δούμε γρήγορα τα έργα ολοκληρωμένα».

Λευτέρης Αυγενάκης (Υφυπουργός αθλητισμού): «Τρίτη μέρα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και μετά την Καρδίτσα και τη Λάρισα βρισκόμαστε στο Βόλο. Εδώ η συνάντηση με το δήμαρχο και τα δημοτικά στελέχη και με την παρουσία του κ. Αγοραστού είχε δύο ενότητες. Η πρώτη είχε πως η Κυβέρνηση είναι συνεπής στις δεσμεύσεις, προχώρησε με βήμα ταχύ στην παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου, που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, ωστόσο με απόλυτη σοβαρότητα και υπευθυνότητα ο κ. Βλαστός από πλευράς ΕΤΑΔ χειρίζεται λεπτομέρειες ο ίδιος με τους συνεργάτες του και πολύ σύντομα το Πανθεσσαλικό θα είναι στη διάθεση της κοινωνίας του νομού και του δήμου. Το δεύτερο αφορά την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και ιδιαιτέρως του χλοοτάπητα που αφορά το δικό μας κομμάτι στο ΕΑΚ Βόλου. Ενα έργο 565.000 ευρώ, δημοπρατείται τις επόμενες ημέρες, οσονούπω θα έχουμε και τεχνικό δελτίο για ακόμη ένα έργο μικρής έντασης, αλλά σημαντικό, από πλευράς δήμου για να ενισχύσουμε από τη δική μας μεριά την προσπάθεια που γίνεται συνολικά για αναβάθμιση των υφιστάμενων ή δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στο δήμο και στο νομό. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέλφους βουλευτές, που με τη δική τους συμμετοχή, αναδεικνύονται πολλά ζητήματα τοπικής φύσεως.

Η παρουσία μου εδώ ως μέλος της κυβέρνησης είναι για να ενημερώσουμε για την εξέλιξη αυτή που αφορά τη συμμετοχή σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται, στο δήμο και στον νομό. Η προσπάθεια και η συνεργασία θα συνεχιστεί γιατί όλη η Ελλάδα είχε ξεχαστεί για πολλά χρόνια σε επίπεδο υποδομών. Η εποχή του 2004 έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Εργοταξιακή σκόνη έχει πολλά χρόνια να σηκωθεί ακόμη και στο Ολυμπιακό Στάδιο. Κάτι αντίστοιχο υπάρχει σε όλη την επικράτεια. Σε συνδυασμό με τα μητρώα των αθλητικών σωματείων θεωρώ πως δίνεται ένα καταπληκτικό εργαλείο και για τους δήμους για το ποια είναι τα νόμιμα αθλητικά σωματεία».

Για το ποδηλατοδρόμιο: «Ενα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο αγκαλιάζει η κυβέρνηση διότι το θεωρούμε σημαντικό για την χώρα, όχι μόνο για τον Βόλο. Η συνεργασία είναι καθημερινή γι’ αυτό το λόγο και είμαι αισιόδοξος για το σύντομο, της ωρίμανσης αυτού του ιδιαίτερου από πάσης φύσεως κατασκευαστικού έργου. Ενα ποδηλατοδρόμιο, που δεν θα έχει δεύτερο όλη η Ελλάδα μιας και το μοναδικό που λειτουργεί αυτή τη στιγμή στο ΟΑΚΑ είναι με πολλά προβλήματα συντήρησης.

Ενα σύγχρονο ποδηλατοδρόμιο και λόγω των διακριθέντων αθλητών από την περιοχή σας, αξίζει στον τόπο αυτό. Επιτρέψτε μου να κάνω μια αναφορά στον καλό μου φίλο Χρήστο Βολικάκη, να είναι δυνατός και να μας φέρει κι άλλες διακρίσεις, εδώ από την έδρα του, το σπίτι του, τον τόπο που τον γέννησε, τον Βόλο και το σωματείο που τον ανέδειξε όπως και τον αδερφό του και πολλά άλλα παιδιά».

Χρήστος Μπουκώρος (Βουλευτής Μαγνησίας): «Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίηση μου για τις σημερινές εξελίξεις, γνωρίζετε ότι οι τοπικοί βουλευτές άσχετο με το ποιος είναι ο φορέας υλοποίησης στο οποιοδήποτε έργο, είναι οι ιμάντες μεταφοράς των αιτημάτων της τοπικής κοινωνίας στην κεντρική εξουσία, ως εκ τούτου η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) ανακοίνωση για παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου στον δήμο Βόλο, δικαιώνει το αίτημα της τοπικής κοινωνίας και επίσης η εξαγγελία από τον υφ. Αθλητισμού για τα έργα στο ΕΑΚ, που επίσης πρέπει να αξιοποιηθεί, αποδεικνύουν πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τον Βόλο και για ζητήματα που είχαν βαλτώσει επί πολλά χρόνια, ενεργοποιείται και φέρνει αποτέλεσμα, κάνοντας έργα και φέρνοντας εκείνες τις αποφάσεις, που θα οδηγήσουν στην αξιοποίηση των αθλητικών υποδομών και εγκαταστάσεων του δήμου Βόλου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και κυρίως της νεολαίας μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου