ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Νίκη Βόλου: Για έναν καλύτερο β’ γύρο

νίκη-βόλου-για-έναν-καλύτερο-β-γύρο-605647

Καλύτερο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος της Football League θέλει και μπορεί η Νίκη Βόλου αφού την Κυριακή και από το Αιγάλεω ξεκινά με τα παιχνίδια της 10ης αγωνιστικής ο β΄γύρος του Νοτίου ομίλου… με τη βολιώτικη ομάδα να στοχεύει στο κάτι παραπάνω από τις πολλές ισοπαλίες που είχε ώς τώρα.

Στο προχθεσινό παιχνίδι με αντίπαλο την Επισκοπή (0-0) στη Νάπολη η Νίκη παρ’ ότι παρουσιάστηκε πολύ καλύτερη αλλά και πάλι δεν είχε το γκολ και το νικηφόρο αποτέλεσμα που βάσει εικόνας δικαιούταν με τον προπονητή Στάικο Βεργέτη να κάνει λόγο για γλυκόπικρη γεύση… και καλύτερη συνέχεια: «Έχουμε μία γλυκόπικρη γεύση γιατί η ομάδα έπαιξε το ποδόσφαιρο που δουλεύουμε στις προπονήσεις. Ανεξαρτήτου σχηματισμού το αγωνιστικό πνεύμα πρέπει να είναι αυτό και θα έπρεπε να είναι και στα προηγούμενα παιχνίδια. Αυτή η εικόνα μετουσιώθηκε σε ευκαιρίες που δυστυχώς δεν έγιναν γκολ.

Η πικρή γεύση είναι γιατί παίρνουμε έναν βαθμό από ένα τόσο δημιουργικό και παραγωγικό παιχνίδι. Η αιτία είναι γιατί δεν είχαμε σε πολλές περιπτώσεις την καλή τελική πάσα, όπως κάποιες σέντρες υπό καλές προϋποθέσεις που κατέληξαν είτε άουτ, είτε σε αντίπαλο. Επίσης, μας έλειψε το καλό τελείωμα ώστε να αξιοποιήσουμε τις πολλές φάσεις που δημιουργήσαμε.

Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Η ομάδα αποκτά αγωνιστική ταυτότητα, αποκτά στυλ και πρέπει να συνεχίσει έτσι» ανέφερε ο τεχνικός της Νίκης που στο επόμενο ματς δεν θα έχει στην διάθεση τον Μπιτσάκο που άδικος αποβλήθηκε προχθές.

Στο ότι η Νίκη προχθές δικαιούταν τη νίκη αναφέρθηκε και ο τερματοφύλακας τΚώστας Περιστερίδης: «Δικαιούμασταν 100% τη νίκη, δημιουργήσαμε αρκετές φάσεις και δεν απειληθήκαμε από τον αντίπαλο αν εξαιρέσουμε ένα δεκάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι γιατί την Κυριακή έχουμε σημαντικό ματς. Πρέπει να συνεχίσουμε και να πάρουμε βαθμούς στα υπόλοιπα έντεκα παιχνίδια. Η προσπάθεια όλων των παιδιών είναι μεγάλη».

Η σκέψη όλων πλέον είναι στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος με το πρόγραμμα για τη Νίκη να έχει ως εξής:

10η αγωνιστική (Κυριακή 9/5): Αιγάλεω-Νίκη Βόλου

11η (Τετάρτη 12/5 –ΕΡΤ): Νίκη Βόλου-Ρόδος

12η (Κυριακή 16/5): Ιάλυσος-Νίκη Βόλου

Στις 19/5 πιθανόν θα οριστεί το εξ αναβολής ματς στον Ασπρόπυργο

13η (Κυριακή 23/5): Νίκη Βόλου-Αστέρας Βλαχιώτη

14η (Κυριακή 30/5): Σαντορίνη-Νίκη Βόλου

15η (Κυριακή 6/6): Νίκη Βόλου-Καλαμάτα

16η (Κυριακή 13/6): Νίκη Βόλου-Ασπρόπυργος

17η (Κυριακή 20/6): Καλλιθέα-Νίκη Βόλου

18η (Κυριακή 27/6): Επισκοπή-Νίκη Βόλου

Πάντως το Κυριακάτικο ματς στο Αιγάλεω είναι σημαντικό για τη νέα αρχή της Νίκης και ο Στάικος Βεργέτης εκτός του τιμωρημένου Μπιτσάκου δεν υπολογίζει και στους τραυματίες Ντομίνγκεθ και Παπαδόπουλο.

Η Νίκη και το Αιγάλεω μπορεί να χαρακτηριστούν και οι «απογοητεύσεις» του πρώτου γύρου αφού μαζί με την Καλαμάτα θεωρούνταν από τα φαβορί για τις δυο πρώτες θέσεις, αλλά τώρα έχοντας και ματς λιγότερο είναι 8 και 7 βαθμούς πίσω από την κορυφή και 2 και 3 βαθμούς από θέση υποβιβασμού!.

Το Αιγάλεω έχει περισσότερες ήττες από τη Νίκη (5 έναντι 2) αλλά έχει και περισσότερες νίκες (3 έναντι μίας της Νίκης) με την Βολιώτικη ομάδα να έχει 5 ισοπαλίες και το Αιγάλεω καμία!

3 νίκες και 5 ήττες, είναι ο έως τώρα απολογισμός για το Αιγάλεω που δεν αγωνίστηκε προχθές Τετάρτη (αναβλήθηκε ο εκτός έδρας αγώνας με την Καλλιθέα λόγω κρουσμάτων covid στους γηπεδούχους), έχει μια νίκη εκτός έδρας επί της Νίκης (1-2) και στο Αιγάλεω κέρδισε (1-0) τον Ασπρόπυργο και τον Αστέρα Βλαχιώτη, ενώ έχασε από Ιάλυσο (0-2) και Επισκοπή (1-3). Προέρχεται από ήττα στην Καλαμάτα (2-0) ενώ εκτός έδρας έχασε (1-0) και από Σαντορίνη και Ρόδο.

Η Νίκη Βόλου δεν κατάφερε ούτε φέτος ούτε στο περσινό πρωτάθλημα της Football League να κερδίσει το Αιγάλεω και την Κυριακή καλείται να πετύχει μια νίκη …μετά από 60 χρόνια!

Κι αυτό γιατί η προηγούμενη νίκη της Νίκης επί του Αιγάλεω ήταν το 1961 και γιατί εκτός από την Α΄ Εθνική της δεκαετίας του 60 που οι δυο ομάδες συναντήθηκαν 8 φορές (1 νίκη, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες για τη Βολιώτικη ομάδα) δεν είχαν ξαναβρεθεί σε κανένα πρωταθλήματα μέχρι το περσινό! Στην Α’ Εθνική η μοναδική νίκη της Νίκης ήταν την περίοδο 1961-62 με προπονητή τον Ιταλό Ετόρε Τρεβιζάν και ήταν 8/10/61 με 2455 εισιτήρια όταν η Νίκη κέρδισε 2-1 με δυο γκολ του Μίμη Κοκκινάκη ενώ 4/3/62 στο Αιγάλεω πήρε ισοπαλία (0-0).

«Αήττητο» με Λ. Κατόπη

O Λευτέρης Κατόπης από την Ένωση Σάμου θα διευθύνει την κυριακάτική εκτός έδρας αναμέτρηση της Νίκης στο Αιγάλεω. O 31χρονος διαιτητής είναι για τρίτη φορά σε εκτός έδρας ματς της Νίκης και η βολιώτικη ομάδα στα προηγούμενα είχε ισοπαλία και είχε πάρει και διπλό.

Ο Κατόπης ήταν πέρσι (8/3/20) διαιτητής στο Καβάλα-Νίκη Βόλου 0-1 στο τελευταίο τότε ματς για το πρωτάθλημα της Football League ενώ την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν ηταν στο εκτός έδρας ματς με τον Αστέρα Βλαχιώτη (0-0) και έχει “σφυρίξει” δυο αγώνες για την Σούπερ Λιγκ 2 που δεν υπήρξαν νίκες γηπεδούχων (Εργοτέλης-ΑΕ Καραϊσκάκης 0-1 και Λεβαδειακός-Διαγόρας 0-0) ενώ οι συνολικές του διαιτησίες είναι 22.

Βοηθοί του στο Αιγάλεω θα είναι οι Δημήτρης Φίλος από την ΕΠΣ Βοιωτίας και Κωνσταντίνος Κωνστάντιος από την ΕΠΣ Εύβοιας. Τέταρτος διαιτητής ορίσθηκε ο Φώτης Ντάουλας (Δυτικής Αττικής).

Αναλυτικά όλοι οι ορισμοί της 10ης αγωνιστικής στον Νότο:

Κυριακή (9/5)

17:00 Αιγάλεω-Νίκη Βόλου

Διαιτητής: Κατόπης (Σάμου)

Βοηθοί: Φίλος (Βοιωτίας), Κωνστάντιος (Εύβοιας)

4ος: Ντάουλας (Δυτ. Αττικής)

17:00 Επισκοπή-Ρόδος

Διαιτητής: Κρασαγάκης (Ηρακλείου)

Βοηθοί: Δασκαλάκης, Μαυραντωνάκης (Ηρακλείου)

4ος: Κουκουράκης (Χανίων)

17:00 Ασπρόπυργος-Αστέρας Βλαχιώτη

Διαιτητής: Αντωνίου (Ανατ. Αττικής)

Βοηθοί: Καραθανάσης (Ανατ. Αττικής), Δέτση (Αθηνών)

4ος: Βλάχος (Ανατ. Αττικής)

17:00 Καλαμάτα-Σαντορίνη

Διαιτητής: Λεμπέσης (Πειραιά)

Βοηθοί: Βεργέτης (Αργολίδας), Καραλής (Ηλείας)

4ος: Μπαϊρακτάρης (Αθηνών)

17:00 Καλλιθέα-Ιάλυσος ΑΝΑΒΟΛΗ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου