ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Καθοριστική η επόμενη τετράδα

καθοριστική-η-επόμενη-τετράδα-605660

Κρίσιμο και καθοριστικό είναι το επόμενο 15ήμερο για τον Ολυμπιακό Βόλου που ξεκινώντας από την Κυριακή τον β΄ γύρο του πρωταθλήματος του Βορείου ομίλου της Football League έχει μια τετράδα αγώνων με 3 ματς στη Μακεδονία κι ένα στον Βόλο.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος με την 10η αγωνιστική αρχίζει από τη Χαλκιδική και ο Ολυμπιακός θέλει να επιστρέψει και στις νίκες αφού η προχθεσινή πρώτη ισοπαλία στο πρωτάθλημα (1-1 με τον Πιερικό στην Κατερίνη), έχει την αξία της καθώς ήταν ο πρώτος βαθμός μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες και έδωσε και ελπίδες βελτίωσης της αγωνιστικής εικόνας.

Πάντως με το τέλος του πρώτου μισού του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός είναι στη μέση της βαθμολογίας έχοντας κερδίσει μόνο ομάδες που είναι από τη μέση και κάτω ενώ τις 4 αυτές ομάδες θα αντιμετωπίσει και τις επόμενες αγωνιστικές, όπως και τη Βέροια από την οποία έχασε στο Βόλο χωρίς να είναι καλύτερη,

H πρώτη ισοπαλία στην Κατερίνη με τον Πιερικό ήταν μετά από τέσσερις νίκες και τέσσερις ήττες και σχετικά ικανοποιημένος φάνηκε στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι του Πιερικού ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Βασίλης Βούζας, θεωρώντας ότι υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση. Παράλληλα στάθηκε και στην ανάγκη και δυνατότητα να ενεργοποιηθούν και να προσφέρουν ουσιαστικά και άλλοι παίκτες. «Είμαστε ικανοποιημένοι από την προσπάθεια των παικτών, ευχαριστημένοι από τον πόντο της ισοπαλίας. Ήταν ένα παιχνίδι με μία καλή ομάδα, ξέραμε τι είχαμε να αντιμετωπίσουμε, την είχαμε αναλύσει. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με ένα «κρύο» γκολ, αλλά οι παίκτες μας προσπάθησαν. Έδωσαν μέσα στο γήπεδο ό,τι μπορούσαν και πετύχαμε να κάνουμε τη μισή ανατροπή. Αν ήμαστε λίγο τυχεροί ή πιο αποτελεσματικοί να είχαμε κερδίσει» τόνισε αρχικά ο Βασίλης Βούζας και συμπλήρωσε: «Ξέραμε από την αρχή ότι έπρεπε να γυρίσει ο διακόπτης, με ένα θετικό αποτέλεσμα μετά από τρία ανεπιτυχή. Νομίζω ότι δίκαια έγινε αυτό και εύχομαι και ελπίζω ότι η συνέχεια θα είναι καλύτερη, έχοντας περισσότερο χρόνο να δουλέψουμε και να δούμε και κάποιους άλλους παίκτες που πρέπει να ενεργοποιήσουμε, γιατί είναι πολύ δύσκολο το πρωτάθλημα με τα συνεχόμενα παιχνίδια. Εύχομαι καλή συνέχεια στην ομάδα του Πιερικού και εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια για να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί».

Τέλος, ο νέος προπονητής των «ερυθρόλευκων» έκανε λόγο για ατομική και ομαδική βελτίωση που πρέπει να έρθει, τόνισε και πάλι ότι όλα είναι θέμα δουλειάς, έστω και με τα χρονικά περιθώρια να είναι ασφυκτικά.

Μετά το προχθεσινό ισόπαλο 1-1 με τον Πιερικό δηλώσεις έκανε και ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Φίλιππος Σκοπελίτης τονίζοντας: «Μετά από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα, ξέραμε τι θέλαμε και νομίζω ότι το δείξαμε στον αγωνιστικό χώρο. Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό ακριβώς που θα θέλαμε, ωστόσο μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε και να επιτύχουμε τους στόχους μας στη συνέχεια. Ξέραμε τι θέλαμε στο γήπεδο. Νομίζω κιόλας αν όχι στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο μέρος και ειδικά μετά το 60′ μόνο μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο. Προσπαθήσαμε να πάρουμε το παιχνίδι, είχαμε πολλές ευκαιρίες, ωστόσο δε μας βγήκε. Ελπίζω η συνέχεια να είναι ανάλογη, να καταφέρουμε να πάρουμε αποτελέσματα και να ανεβούμε ακόμα πιο ψηλά» ανέφερε ο Βολιώτης μέσος που όπως φαίνεται θα καλύψει τη θέση του δεξιού μπακ και στα επόμενα παιχνίδια λόγω της απουσίας λόγω τραυματισμού του Θωμά Γραικού.

Ο Ολυμπιακός στην Κατερίνη είχε και τις απουσίες επίσης λόγω τραυματισμού του Νίκου Μπουτζίκου και του Χρήστου Αγρόδημου που είναι αμφίβολο αν θα είναι έτοιμοι για την Κυριακή, ενώ ο Ιγκόρ Φιλίποβιτς συμπλήρωσε κάρτες και θα λείψει από ένα ματς της επομένης τετράδας.

Στον β΄γύρο ο Ολυμπιακός θα έχει παίξει μόνο μια Τετάρτη και όλα τα ματς είναι:

10η αγωνιστική (Κυριακή 9/5):Τρίγλια- Ολυμπιακός

11η αγωνιστική (Τετάρτη 12/5): Ολυμπιακός-ΑΕΠ Κοζάνης

12η αγωνιστική (Σάββατο 15/5): Βέροια-Ολυμπιακός (ΕΡΤ 3)

13η αγωνιστική (Κυριακή 23/5): Καλαμαριά-Ολυμπιακός

14η αγωνιστική (Κυριακή 30/5): Ολυμπιακός-Αλμωπός

15η αγωνιστική (Κυριακή 6/6): Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός

16η αγωνιστική (Κυριακή 13/6): Ολυμπιακός-Θεσπρωτός

17η αγωνιστική (Κυριακή 20/6): Καβάλα-Ολυμπιακός

18η αγωνιστική (Κυριακή 27/6): Ολυμπιακός-Πιερικός

Προσοχή στην Τρίγλια

Ενώ ο Ολυμπιακός μόλις προχθές είχε την πρώτη του ισοπαλία η κυριακάτικη αντίπαλος Τρίγλια είναι η ομάδα με τις περισσότερες (6) στο Βόρειο Όμιλο εκ των οποίων οι 5 είναι χωρίς γκολ. Επίσης η ομάδα της Χαλκιδικής μαζί με τις τρεις πρώτες της βαθμολογίας (Καβάλα, Βέροια, Πανσερραϊκός) έχει το αήττητο της έδρας, ενώ σημαντικό είναι ότι δεν έχει χάσει από καμία από τις τρεις.

Μπορεί η Τρίγλια να είναι στην δεύτερη πεντάδα της βαθμολογίας αλλά έχει μόνο δυο ήττες, η μια στην πρεμιέρα στο Βόλο και η άλλη στην 6η αγωνιστική στην Κατερίνη και στην Χαλκιδική έχει κερδίσει (3-2) την πρωτοπόρο Καβάλα ήρθε ισόπαλη (0-0) με τον Πανσερραϊκό και προχθές πήρε επίσης ισοπαλία (0-0) στην Βέροια έχοντας και χαμένο πέναλτι! Ισοπαλία με γκολ (1-1) είχε στην έδρα της με την Αριδαία

Στον Ολυμπιακό ο Λ. Φούτρης

Ο Λευτέρης Φούτρης εντάσσεται για μία ακόμη φορά στον Ολυμπιακό Βόλου ως μέλος του προπονητικού επιτελείου. «Nέα πρόκληση. Ευχαριστώ τη διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου για την εμπιστοσύνη και τη διοίκηση του Θησέα για την κατανόηση» αναφέρει σε δημοσίευσή του ο Λευτέρης Φούτρης, και πιάνει όπως φαίνεται άμεσα δουλειά. Ο ρόλος του δεν θα είναι άλλος από αυτόν του προπονητή τερματοφυλάκων, ως άμεσος συνεργάτης του Βασίλη Βούζα. Παράλληλα ο Παναγιώτης Χριστοφιλέας θα είναι ο βοηθός του τεχνικού του Ολυμπιακού Βόλου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λευτέρης Φούτρης βρέθηκε και στην Κατερίνη για το παιχνίδι με τον Πιερικό.

Ο Γιουματζίδης στην Τρίγλια

Τους διαιτητές της 10ης αγωνιστικής της Football League ανακοίνωσε η ΚΕΔ/ΕΠΟ και την αναμέτρηση Τρίγλια – Ολυμπιακός Βόλου (Κυριακή 9/5, 17:00) θα διευθύνει ο Μελέτης Γιουματζίδης από την ΕΠΣ Πέλλας ο οποίος ήταν 4ος στο προχθεσινό παιχνίδι στην Κατερίνη. Βοηθοί του θα είναι οι Χρήστος Νικολάου από την ΕΠΣ Αθηνών και Χρήστος Κορώνας από την ΕΠΣ Πειραιά.

Τέταρτος διαιτητής ορίσθηκε ο Ματθαίος Βουρνέλης (Μακεδονίας) που ήταν διαιτητής την Τετάρτη στο ματς της Νίκης στη Νεάπολη.

Το ντέρμπι κορυφής του Βόρειου ομίλου ανάμεσα σε Πανσερραϊκό και Καβάλα στις Σέρρες θα διευθύνει ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου), ενώ ο Βολιώτης Δημήτρης Θεοχάρης ορίστηκε στο Α.Ε. Ποντίων Κοζάνης-Βέροια. Αναλυτικά όλοι οι ορισμοί στην 10η αγωνιστική στο Βόρειο όμιλο:

Σάββατο (8/5)

14:45 Πανσερραϊκός-Καβάλα

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

Βοηθοί: Τοροσιάδης (Μακεδονίας), Μαλανδρής (Χαλκιδικής)

4ος: Δραγούσης (Κιλκίς)

Κυριακή (9/5)

17:00 Α.Ε. Ποντίων Κοζάνης-Βέροια

Διαιτητής: Δ. Θεοχάρης (ΕΠΣ Θεσσαλίας)

Βοηθοί: Σταΐκος (Λάρισας), Θανασιάς (Ηπείρου)

4ος: Τάσης (Ηπείρου)

17:00 Τρίγλια-Ολυμπιακός Βόλου

Διαιτητής: Γιουματζίδης (Πέλλας)

Βοηθοί: Νικολάου (Αθηνών), Κορωνιάς (Πειραιά)

4ος: Βουρνέλης (Μακεδονίας)

17:00 Αλμωπός Αριδαίας-Πιερικός

Διαιτητής: Μελτζανίδης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Μάνασης (Τρικάλων), Νίκζας (Λάρισας)

4ος: Τσιοφλίκη (Λάρισας)

Θεσπρωτός-Απόλλων Πόντου ΑΝΑΒΟΛΗ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου