Η ατυχία τού στέρησε το μετάλλιο…

Τελευταία ενημέρωση: 2012-02-22, 15:36:37
Η ατυχία τού στέρησε το μετάλλιο…

Ο Βολιώτης Χρήστος Βολικάκης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Λονδίνου

Ο Χρήστος Βολικάκης κατετάγη ένατος στο κέιριν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Λονδίνου. Ο νεαρός πρωταθλητής που έχει ήδη πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες συμμετείχε στο test event της διοργάνωσης στο ποδηλατοδρόμιο.

Ρεπορτάζ: ΔΑΝΑΗ ΨΑΡΡΑ

Στον πρώτο γύρο, βγήκε πρώτος κερδίζοντας τον Άγγλο αντίπαλό του. Η συνέχεια, όμως για τον Έλληνα αθλητή αποδείχτηκε δύσκολη και με πολλά προβλήματα. Όταν πέρασε στον τελικό οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης έκριναν ότι η σέλα του ποδηλάτου του αθλητή ήταν ακατάλληλη για να τρέξει, σύμφωνα με τους καινούργιους κανονισμούς. Αυτό, όμως, δεν το είχε πληροφορηθεί ούτε ο αθλητής ούτε ο προπονητής, κάτι που τους άγχωσε και τους δυσκόλεψε μέχρι την έναρξη του αγώνα. Σύμφωνα με τους καινούργιους κανονισμούς, η σέλα του ποδηλάτου του κάθε αθλητή απαγορεύεται να είναι προς τα κάτω και χαμηλά, κάτι που ο Βολικάκης δεν το ήξερε. Έτσι, η ελληνική αποστολή 20 λεπτά πριν ξεκινήσει ο αγώνας, προσπαθούσε να βρει κατάλληλη σέλα, ώστε να μην ακυρωθεί η συμμετοχή του αθλητή. Τελικά την βρήκαν και ο ποδηλάτης πρόλαβε να κάνει ζέσταμα μόνο είκοσι λεπτά, ενώ όλοι οι άλλοι αθλητές έκαναν προθέρμανση τουλάχιστον μία ώρα πριν ξεκινήσει ο αγώνας.

Η ατυχία, όμως, για τον Έλληνα πρωταθλητή δεν σταμάτησε στο τεχνικό πρόβλημα. Mέχρι τα 100 μέτρα ο Βολικάκης ήταν 2ος και είχε εξασφαλίσει ένα μετάλλιο. Όμως, ο Άγγλος ποδηλάτης που βρισκόταν μπροστά του, έπεσε με αποτέλεσμα ο Έλληνα ποδηλάτης να αναγκαστεί να βγει από την πορεία του για να αποφύγει την πτώση, συνεχίζοντας μετά από λίγο ολοκληρώνοντας τον αγώνα χωρίς όμως να ανέβει στο βάθρο, κατακτώντας την ένατη θέση.

Στην τελευταία κούρσα, 7 έως 12, τερμάτισε 3ος, κερδίζοντας βαθμούς και εξασφαλίζοντας την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο το 2012.

Ο Χρήστος Βολικάκης δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: « Ήταν ένας δύσκολος αγώνας με πολλές ατυχίες για μένα. Μπορούσα να τα πάω καλύτερα, γιατί ήμουν πολύ καλά προετοιμασμένος. Το πρόβλημα με την σέλα, το ελάχιστο ζέσταμα που έκανα 20 λεπτά πριν ξεκινήσει ο αγώνας αλλά και η πτώση του Άγγλου ήταν σοβαροί παράγοντες που δεν πήρα μετάλλιο. Όμως η συμμετοχή μου στους αγώνες μου επέτρεψαν να τρέξω στην πίστα που θα αγωνιστώ και στην Ολυμπιάδα, κάτι που μου έδωσε παραπάνω εμπειρία. Η πίστα για τα δικά μου δεδομένα είναι πολύ καλή και ελπίζω να τα πάω καλά στου Ολυμπιακούς, ελπίζω χωρίς ατυχίες αυτή την φορά».

Ο Χρήστος Βολικάκης, στις 1 έως 4 Απριλίου, θα συμμετάσχει στον τελευταίο αγώνα πριν την Ολυμπιάδα του 2012, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Μελβούρνη.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
6
=