ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πρώτη νίκη σε ντέρμπι θέλει ο Ολυμπιακός Βόλου

πρώτη-νίκη-σε-ντέρμπι-θέλει-ο-ολυμπιακ-614577

Την πρώτη του νίκη εντός έδρας απέναντι σε ομάδα της πρώτης τετράδας θέλει σήμερα για την 8η αγωνιστική στις 15:00 ο Ολυμπιακός Βόλου υποδεχόμενος την Καβάλα, που είναι εκ των πρωτοπόρων του Βορείου Ομίλου της Football League.

Οι ερυθρόλευκοι μετά την ήττα από τον Θεσπρωτό, δυσκόλεψαν το έργο τους και αποσπάστηκαν στο -4 από την κορυφή, όπου βρίσκονται σήμερα εκτός από την Καβάλα, ο Πανσερραϊκός και η Βέροια, που πέρασαν με διπλά από τη Νεάπολη.

Σίγουρα η Καβάλα δεν είναι μία ομάδα που τρομάζει τους ερυθρόλευκους, αλλά από την άλλη η δική τους παρουσία είναι αυτή που προβληματίζει μέχρι σήμερα, με τον Στέφανο Ξηροφώτο να καλείται να βρει λύσεις, έχοντας σήμερα μόνο μία απώλεια, αυτή του Φίλιππου Σκοπελίτη, ο οποίος και αποβλήθηκε στην Ηγουμενίτσα.

Η προετοιμασία των ερυθρόλευκων ολοκληρώθηκε χθες χωρίς άλλες απουσίες ποδοσφαιριστών και από την τεχνική ηγεσία υπολογίζονται σήμερα οι: Κολέλα, Τζούριτς, Φιλίποβιτς, Γκιοατά, Ερέρα, Αγρόδημος, Βασιλούδης, Βουκελάτος, Γιαννίτσης, Γραικός, Κατσούκης, Κόλα, Λαδάς, Μπουτζίκος, Νικλητσιώτης, Ξενοδόχοφ, Παπαδημητρίου, Παπακώστας, Πατρώνης, Πέλκας, Ρόκας, Τσαγκαλίδης, και Χολέβας.

Η προϊστορία

47 αγώνες σε Α’, Β’ και Γ’ Εθνική έχουν παίξει Ολυμπιακός και Καβάλα που πέρσι πρόλαβαν να παίξουν μόνο ένα ματς …και οι συναντήσεις αρχίζουν από πολύ παλιά όταν η μακεδονική ομάδα ήταν κακός δαίμονας τη δεκαετία του ‘60 πού οι Βολιώτες δεν κέρδισαν ποτέ. Τη δεκαετία του ‘70 υπήρξαν οι συναντήσεις της Α’ Εθνικής που ήταν 10 με 3 νίκες στον Βόλο, 4 ήττες (μια στον Βόλο) και 3 ισοπαλίες (2 στην Καβάλα) για τους Βολιώτες που έφυγαν νικητές από την Καβάλα και το 2011. Συνολικά ο Ολυμπιακός έχει 17 νίκες, 13 ισοπαλίες και 17 ήττες.

Ο Ολυμπιακός έχει παίξει κόντρα στην Καβάλα και 2 ματς ως ΑΣΚ και οι 2 ως Εθνικός Ολυμπιακός και τότε 14 χρόνια πριν στη Γ’ ήταν η τελευταία νίκη της Καβάλας στο Βόλο. Νίκες στην Καβάλα έχει και ο Ολυμπιακός και στη Β’ εθνική τελευταία το 2003 με 1-3 στη Γ’ κέρδισε τον Οκτώβρη του 2007, 0-1 και στην Α’ Εθνική την τελευταία φορά το 2011 με γκολ του Μαρτίν.

Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα θα βρεθούν αντίπαλοι στο Βόλο για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2012, όταν ο Ολυμπιακός στο Πανθεσσαλικό είχε επικρατήσει με 2-0 (4’ κεφαλιά Μπολάτι, 90’ σουτ Γιενγκά).

Ο Π. Καδδάς στη Νεάπολη

Ο Παναγιώτης Καδδάς από την ΕΠΣ Αχαΐας ορίστηκε διαιτητής στην αναμέτρηση Ολυμπιακός Βόλου – Καβάλα, σήμερα Μεγάλη Τετάρτη στις 15:00,στο δημοτικό στάδιο της Νεάπολης, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Football League.

Ο Πατρινός Καδδάς πέρσι σφύριξε 3 ματς SL2 και φέτος άλλα δύο (ΑΕ Καραϊσκάκης – Ξάνθη 0-1 και Χανιά – Εργοτέλης 0-1). Στην Football League φέτος ως τώρα σφύριξε Νότο, ενώ πέρσι ήταν στη Νεάπολη στο Νίκη Βόλου-Αιγάλεω 1-1, ενώ σφύριξε και τον Ολυμπιακό (3/11/19) στην Καλαμάτα (1-2). Σήμερα βοηθοί του θα είναι οι Βασίλης Καλύβας (Φθιώτιδας) και Αντώνης Καλλής (Ανατ. Αττικής) και τέταρτος διαιτητής ορίσθηκε ο Λάμπρος Μπεκιάρης (Καρδίτσας). Όλοι οι αγώνες και οι διαιτησίες της 8ης αγωνιστικής του Βορρά της Football League είναι:

Απόλλων Πόντου-Πανσερραϊκός

Διαιτητής: Πουλικίδης (Δράμας)

Βοηθοί: Χριστοδούλου (Ημαθίας), Κουκούμης (Καβάλας)

4ος: Τσιάρας (Καβάλας)

Ολυμπιακός Βόλου-Καβάλα

Διαιτητής: Καδδάς (Αχαΐας)

Βοηθοί: Καλύβας (Φθιώτιδας), Καλλής (Ανατ. Αττικής)

4ος: Μπεκιάρης (Καρδίτσας)

Πιερικός-Βέροια

Διαιτητής: Τσιοφλίκη (Λάρισας)

Βοηθοί: Νίκζας (Λάρισας), Τοροσιάδης (Μακεδονίας)

4ος: Δ. Θεοχάρης (ΕΠΣ Θεσσαλίας)

Αλμωπός Αριδαίας-Θεσπρωτός

Διαιτητής: Παρχαρίδης (Δράμας)

Βοηθοί: Κορώνας (Πειραιά), Δημόπουλος (Φλώρινας)

4ος: Τακίδης (Κιλκίς)

ΑΕΠ Κοζάνης-ΠΟ Τρίγλιας

Διαιτητής: Μπούμπας (Ηπείρου)

Βοηθοί: Θανασιάς (Ηπείρου), Σκορδίλης (Κέρκυρας)

4ος: Κατσικογιάννης (Ηπείρου).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Θ. Ομάδα B. Ν-Ι-Η Γκολ

  1. Καβάλα 16 5-1-1 14-5
  2. Πανσερραϊκός 16 5-1-1 10-2
  3. Βέροια 16 5-1-1 10-2
  4. Πιερικός 13 4-1-2 9-7
  5. Ολυμπιακός Βόλου 12 4-0-3 6-4
  6. Θεσπρωτός 10 3-1-3 6-7
  7. Τρίγλια ΠΟ 7 1-4-2 4-6
  8. Αλμωπός Αριδαίας 5 1-2-4 6-11
  9. Απόλλων Πόντου 2 0-2-5 3-10
  10. ΑΕΠ Κοζάνης 1 0-1-6 4-18

Στις 5/5

η 9η αγωνιστική

Με εμβόλιμη αγωνιστική θα συνεχιστεί μετά το Πάσχα η Football League, και συγκεκριμένα με τη διεξαγωγή των παιχνιδιών της 9ης ημέρας. Η διοργανώτρια αρχή εξέδωσε το σχετικό πρόγραμμα. Ο Ολυμπιακός Βόλου δοκιμάζεται στην έδρα του Πιερικού. Αξίζει να σημειωθεί πως τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 17:00 αντί στις 15:00.

Τετάρτη 5/5 (17:00)

Βόρειος Ομιλος

Απόλλων Πόντου-ΑΕΠ Κοζάνης

Βέροια-Τρίγλια

Καβάλα-Αλμωπός Αριδαίας

Πιερικός-Ολυμπιακός Βόλου

Πανσερραϊκός-Θεσπρωτός

Οι σκόρερ του Βορείου Ομίλου

Στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ με πέντε γκολ έχουμε τριπλή συγκατοίκηση με τους Παπαδημητρίου (Ολυμπιακός Βόλου), Πόζογλου (Βέροια) και Πράντο (Πανσερραϊκός).

Αναλυτικά οι σκόρερ:

5 γκολ

Παπαδημητρίου (Ολυμπιακός Βόλου)

Πράντο (Πανσερραϊκός)

Πόζογλου (Βέροια)

3 γκολ

Πασάς (Βέροια)

Γεωργιάδης (Πανσερραϊκός)

Κολλάς (Καβάλα)

Μάνιος (Αλμωπός Αριδαίας)

Κυβελίδης, Δεμηρτζόγλου (Πιερικός)

2 γκολ

Λουκίνας (Βέροια)

Βαλαβανόπουλος, Αδαμάκης, Γαβριηλίδης, Ορφανίδης (Καβάλα)

Λουσέρ (Αλμωπός Αριδαίας)

Σαραντίδης, Κοντοές (Θεσπρωτός)

Καλογέρης (Απόλλων Πόντου)

Φράνκο Σέα (ΑΕΠ Κοζάνης)

1 γκολ

Βουκελάτος (Ολυμπιακός Βόλου)

Χαρτσιάς, Μπαβέλης, Παπαδόπουλος (Πιερικός)

Στίκας, Κόκκορης (Καβάλα)

Ολαϊτάν, Γκούρτσας (Πανσερραϊκός)

Γκέσιος (Αλμωπός Αριδαίας)

Μπρίτο, Ποζατζίδης, Τότσκα, Σενγκέργκι (Τρίγλια)

Πατσέκο, Μπίκας (Θεσπρωτός)

Παναγιώτου (Απόλλων Πόντου)

Τρομπούκης, Βοριαζίδης (ΑΕΠ Κοζάνης).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου