ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νικητής με ανατροπή ο Διαγόρας στο ντέρμπι της Μαγνησίας με Θησέα

νικητής-με-ανατροπή-ο-διαγόρας-στο-ντέ-617808

Νίκη με ολική ανατροπή του Διαγόρα στο τοπικό ντέρμπι με τον Θησέα (2-1) για την 7η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, όπου οι ασπρόμαυροι αγωνίστηκαν από το 77’ με 10 παίκτες.

Ρεπορτάζ: ΗΛΙΑΣ ΣΧΟΡΤΣΑΝΙΤΗΣ

Στο Στεφανοβίκειο ο Διαγόρας διατήρησε το αήττητο της έδρας του, καθώς επιβλήθηκε του Θησέα (2-1), αν και οι ασπρόμαυροι αγωνίστηκαν από το 77’ με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Αναστασίου με δεύτερη κίτρινη για χτύπημα στον Ρακή.

Το τοπικό ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων είχε δύναμη, πάθος, μονομαχίες, εκατέρωθεν φάσεις και συγκίνηση στο φινάλε της αναμέτρησης.

Ο αγώνας

Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους φιλοξενούμενους και με την συμπλήρωση 15 λεπτών, ο Βλάχος ανακόπηκε τελευταία στιγμή από τον Ναουμίδη, προτού γίνει απειλητικός για την εστία του Αποστολίδη, με τον πορτιέρο των γηπεδούχων να απομακρύνει με τα πόδια. Ομως ο Θησέας πήρε «κεφάλι» στο σκορ (0-1), όταν ο Σιώμος με κεφαλιά-πάσα «σέρβιρε» για τον Βλάχο, ο οποίος με εναέρια ψύχραιμη προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αποστολίδη.

Δύο λεπτά αργότερα (25’) ο Βουρδάκης επιχείρησε σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα βρήκε στα πόδια αμυνόμενων του Διαγόρα. Στο 36’ οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και έφεραν το ματς στα ίσια (1-1). Ο Γ. Κυρίτσης πραγματοποίησε εκπληκτική ατομική ενέργεια από την δεξιά πλευρά του γηπέδου, έκανε μια «γλυκιά» σέντρα και ο αμυντικός των φιλοξενούμενων, Ιακωβίδης, έστειλε την μπάλα στην εστία του Κεφαλά και ο Διαγόρας με αυτογκόλ μπήκε ξανά στο παιχνίδι. Μάλιστα οι ασπρόμαυροι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 39’ με δυνατό σουτ του Αλεξίου από τα 35 μέτρα, αλλά η μπάλα βρήκε το δοκάρι. Ετσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια ισόπαλες (1-1).

Στην επανάληψη επικράτησε το ίδιο μοτίβο με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να κάνουν κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο. Στο 53’ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βλάχου από πλάγια αριστερά, ο Αποστολίδης βρέθηκε σε ετοιμότητα και απέκρουσε σε κόρνερ. Ακολούθησαν δύο πολύ καλές τελικές φάσεις για τον Διαγόρα, αλλά ο τερματοφύλακας του Θησέα, Κεφαλάς, μπλόκαρε δύσκολα το συρτό σουτ του Θ. Κυρίτση στο 54’ και επενέβη σωτήρια με φοβερή απόκρουση στη δεξιά γωνία της εστίας του στο σουτ του Αλεξίου (60’). Το ματς πήρε «άγρια» ομορφιά, καθώς ο Διαγόρας έμεινε με 10 παίκτες στο 77’ λόγω της αποβολής του Αναστασίου με δεύτερη κίτρινη για χτύπημα με τον αγκώνα στον Ρακή, στην προσπάθεια του να προστατέψει την μπάλα.

Ωστόσο, η ομάδα της Αγριάς δεν εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα, αντίθετα το συγκρότημα του Στέλιου Αρσένου πέρασε στην κόντρα επίθεση, αλλά ο Κεφαλάς φώναξε «όχι» με σωτήριες αποκρούσεις σε διαδοχικά σουτ εκτός περιοχής των Θ. Κυρίτση και Λάιου. Ομως ο έμπειρος επιθετικός Κουβελάς λύτρωσε τους γηπεδούχους στο 89’ με θαυμάσιο πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής, νίκησε τον Κεφαλά (2-1) και έδωσε τους τρεις βαθμούς της νίκης μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Μάλιστα ο Αλέξανδρος Κουβελάς εξελίχθηκε σε «χρυσή» αλλαγή, καθώς αντικατέστησε τον Ζενούνη στο 73’ της αναμέτρησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Διαγόρας ολοκλήρωσε τις εντός έδρας επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το «μίνι» αυτό πρωτάθλημα, καθώς θα αγωνιστεί μακριά από το Στεφανοβίκειο στις τέσσερις εναπομείνασες αγωνιστικές (Αμβρυσσέας Διστόμου, Φωκικός και Αταλάντη), ενώ απομένει να κάνει και το ρεπό του στην 10η και προτελευταία αγωνιστική στροφή του 4ου ομίλου.

Στο τέλος του παιχνιδιού δακρυσμένα τα αδέρφια Κυρίτση, Γιάννης και Θάνος, αφιέρωσαν τη νίκη της ομάδας τους στον παππού τους, που έφυγε πριν από λίγες ημέρες από τη ζωή.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Αποστολίδης, Καραμπούζης (73’ Λάιος), Σπαθής, Ναουμίδης, Γιαουπλάρι, Αλεξίου (61’ Παπαγεωργίου), Θ. Κυρίτσης, Ζενούνης (73’ Κουβελάς), Γ. Κυρίτσης, Μπλέντι, Αναστασίου

ΘΗΣΕΑΣ: Κεφαλάς, Ιακωβίδης, Δημητριάδης (46’ Βαν Ντε Γουίχε), Σ. Γκάγκας, Ρακής (80’ λ. τρ. Νιαώτης), Χατζησταμάτης, Κοτζαθανάσης (87’ Ζάχος), Κ. Οικονόμου, Σ. Βουρδάκης (67’ Τσιανάκας), Βλάχος (67’ Κατσαγεωργίου)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου