ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός – Αστέρας 1-0: Με υπογραφή Παπασταθόπουλου επέστρεψε στις νίκες

ολυμπιακός-αστέρας-1-0-με-υπογραφή-παπ-623093

Επιστροφή στις νίκες με Σωκράτη και τώρα ΑΕΚ για τον Ολυμπιακό. Σε ένα μέτριο παιχνίδι, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 1-0 του Αστέρα Τρίπολης στο «Γ. Καραϊσκάκης» πριν το ματς με την «Ένωση». Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Παπασταθόπουλος στο 52ο λεπτό και έβγαλε από τη δύσκολη θέση την ομάδα του που κινήθηκε σε χαμηλούς ρυθμούς, έχοντας, βέβαια, πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της.
Δοκάρι με τον Ριέρα είχαν στο 20’ οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι επίσης παρατάχθηκαν με αρκετά νέα πρόσωπα. Αναγκαστική αλλαγή έγινε στο 22’ο Παπαδόπουλος και στο 45’ ο Ντρέγκερ.
Στο μυαλό του κόουτς
Με πολλές αλλαγές, αλλά και σύστημα 4-4-2 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς, δείχνοντας ότι θέλει να δοκιμάσει πρόσωπα, αλλά και να δώσει ανάσες σε βασικά του εργαλεία ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλά και της ρεβάνς του Κυπέλλου με τον ΠΑΣ. Ο Κρίστινσον ήταν στο τέρμα, Σεμέδο και Παπαδόπουλος ήταν στο κέντρο της άμυνας, Ρέαμπτσιουκ και Λαλά τα δύο πλάγια μπακ. Καμαρά και Σίλβα στο κέντρο, Βαλμπουενά και Βρουσάι ήταν στα «φτερά», ενώ Κάιπερς και Χασάν αποτέλεσαν το δίδυμο στην επίθεση. Μόνο Παπαδόπουλος και Ρέαμπτσιουκ έμειναν σταθεροί στο αρχικό σχήμα σε σχέση με την Τούμπα.
Φρεσκάρισμα και από τον Ράσταβατς στην ενδεκάδα του Αστέρα. Ο Τσιφτσής ήταν τερματοφύλακας, με τους Κώτσιρα και Τασουλή σε ρόλο ακραίων μπακ και τους Σουάρεθ και Χριστόπουλο στόπερ. Οι Μπελόκ και Βαλιέντε ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τους Αλί Μπαμπά, Κρέσπι και Ριέρα σε μεσοεπιθετικό ρόλο πίσω από τον Μπαράλες.
Το ματς
Οι δύο ομάδες, λοιπόν, παρατάχθηκαν με αρκετά νέα πρόσωπα και αυτό φάνηκε σε μεγάλο διάστημα του πρώτου μέρους. Δεν είχαν καλό ρυθμό και ένταση στο παιχνίδι τους, ενώ τους έλειψε και συνοχή, με αποτέλεσμα να μην προσφέρουν καλό θέαμα στο πρώτο μέρος και σε αυτό έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι ουσιαστικά δεν είχαν βαθμολογικό κίνητρο οι δύο ομάδες. Ώστε να φορτσάρουν.

Όχι βέβαια πως δεν είχε ευκαιρίες η αναμέτρηση σε αυτό το διάστημα. Λίγες και καλές ήταν. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, την ώρα που ο Αστέρας περίμενε και προσπαθούσε να απειλήσει μέσω αντεπιθέσεων. Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 5’ με τον Χασάν να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Τσιφτσή με σουτ με το αριστερό και από πλευράς Αρκάδων ο Μπαράλες έφυγε στην αντεπίθεση στο 11’ και Κρίστινσον έδιωξε το δυνατό σουτ του. Ο παλμός του αγώνα ήταν σχεδόν σε ολόκληρο το πρώτο μέρος… ευθεία γραμμή.
Μέχρι την ανάπαυλα οι Πειραιώτες είχαν… 2,5 ευκαιρίες, αλλά την πιο ωραία στιγμή την είχα οι φιλοξενούμενοι στο 20ο λεπτό. Ο Ριέρα τα έβαλε με όποιον είχε μπροστά του και άδειασε Σεμέδο και Παπαδόπουλο, προτού πλασάρει και στείλει λίγο έξω την μπάλα, που έγλυψε στο δεξί δοκάρι του Κρίστινσον.

H ατομική ενέργεια του Κάιπερς με φαλτσαριστό σουτ στο 15’ έδωσε ένα κόρνερ για τον Ολυμπιακό και η επόμενη πραγματικά καλή στιγμή σημειώθηκε λίγο πριν ανάπαυλα. Ο Βρουσάι έστρωσε για τον Καμαρά που με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα λίγο έξω στο 43ο λεπτό. Στις καθυστερήσεις, ο Χασάν αιφνιδιάστηκε από το γεγονός ότι βρέθηκε αμαρκάριστος στην μπαλιά του Βαλμπουενά και αστόχησε, ενώ η μπάλα έχει βρει και στο χέρι του.

Πιο καλοί ήταν οι… οιωνοί στο δεύτερο μέρος, χωρίς, πάντως, να επιβεβαιωθούν. Ο Ολυμπιακός μπήκε κάπως πιο ανεβασμένος σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο και ανταμείφθηκε για την προσπάθειά του στο 52ο λεπτό, με τον Παπασταθόπουλο να βρίσκει δίχτυα από κοντά με κεφαλιά, έπειτα από εναέρια διεκδίκηση της μπάλας ανάμεσα σε Κάιπερς και Σουάρεθ. Το παιχνίδι είχε ρυθμό για λίγα λεπτά ακόμα και ουσιαστικά στο δεύτερο μισό του β’ ημιχρόνου ήταν -επιεικώς- μέτριο.

Ο Αστέρας είχε λίγες και καλές στιγμές στα πρώτα 45 λεπτά, αλλά στο δεύτερο παρουσιάστηκαν παντελώς ακίνδυνοι και άτολμοι. Στο 78ο λεπτό, ο Ολυμπιακός είχε την επόμενη καλή του φάση, με τον Κάιπερς να τη φτιάχνει μόνος του. Έκλεψε την μπάλα, μοίρασε κάθετα για τον Ελ Αραμπί που καθυστέρησε και έφυγε λίγο πλάγια με αποτέλεσμα να μην απειλήσει, αλλά έτρωσε στον Καμαρά που αστόχησε. Οι Πειραιώτες δεν κυνήγησαν δεύτερη γκολ στη συνέχεια και έφτασαν με την κατάλληλη διαχείριση στη νίκη. Οι δύο ομάδες με τις αρκετές αλλαγές που έκαναν προς το τέλος, έδειξαν να έχουν πιο πολύ στο μυαλό τους τις επόμενες υποχρεώσεις τους.

MVP: Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έκρινε το παιχνίδι με το γκολ του, ενώ ήταν καλός και στα αμυντικά του καθήκοντα, κόβοντας τον Τζίμα δέκα λεπτά μετά σε επικίνδυνη επίθεση.

Σφυρίχτρα: Είναι παιχνίδι που δεν είχε πολλές συζητήσιμες φάσεις. Θα μπορούσε ο Σιδηρόπουλος να είναι πιο αυστηρός σε κάποιες φάσεις που αφορούν τον πειθαρχικό έλεγχο και να μην εμφανιστεί τόσο διπλωματικός. Παράλληλα, χωράει κουβέντα στη φάση που ο Ιγκλέσιας έπεσε στο έδαφος σε μονομαχία με τον Παπασταθόπουλο. Στην οποία αλληλοσπρώχνονται και στο φινάλε ο Σωκράτης τον τραβάει από τη φανέλα.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον,Λαλά (46’ λ.τρ. Ντρέγκερ), Ρέαμπτσιουκ, Σεμέδο, Παπαδόπουλος (22’ λ.τρ. Σωκράτης), Καμαρά, Τιάγκο Σίλβα, Βαλμπουενά (70’ Ραντζέλοβιτς), Βρουσάι – Κάιπερς (82’ Εμβιλά), Χασάν (70’ Ελ Αραμπί).

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής – Κώτσιρας, Σουάρεθ, Χριστόπουλος, Τασουλής, Μπελόκ (88’ Κανελλόπουλος), Βαλιέντε (46’ Ιγκλέσιας) Αλί Μπαμπά (67’ Τιλίκα), Κρέσπι, Ριέρα (46’ Γκόμες) – Μπαράλες (46’ Τζίμας).

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Πηγή:Sportfm.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου