ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Νέα εντός έδρας ήττα για Ολυμπιακό Βόλου που φωνάζει για Τσαμούρη

νέα-εντός-έδρας-ήττα-για-ολυμπιακό-βόλ-626363

Νέα εντός έδρας ήττα – τη δεύτερη στο πρωτάθλημα μετά την Βέροια- από τον Πανσερραϊκό με 0-1 γνώρισε ο Ολυμπιακός Βόλου, για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος του Βορείου Ομίλου της Football League, στο γήπεδο της Νεάπολης.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Οι ερυθρόλευκοι, που δεν είχαν καλή απόδοση και δεν μπορούσαν να γίνουν επικίνδυνοι μπροστά από την αντίπαλη εστία, δέχθηκαν γκολ στο 54’ από τον Πράντο, με τους Σερραίους να καταφέρνουν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ ως τη λήξη του παιχνιδιού και να φεύγουν από τον Βόλο με το «διπλό».

Παράπονα πάντως από την διαιτησία του κ. Τσαμούρη έχουν οι ερυθρόλευκοι, που σε αρκετές περιπτώσεις, τόσο με τις δικές του υποδείξεις όσο και των βοηθών του εκνεύριζαν τους παίκτες του Ολυμπιακού και όχι μόνο… Ο Ολυμπιακός με την ήττα αυτή υποχώρησε στην 4η πλέον θέση της βαθμολογίας πίσω από τις πρωτοπόρους Βέροια και Καβάλα και τον 3ο πια, χθεσινό του αντίπαλο.

Πως ξεκίνησε

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Ξενοδόχοφ κάτω από τα δοκάρια, ενώ Γραικός, Φιλίποβιτς, Γιαννίτσης και Μπουτζίκος συνέθεσαν την αμυντική τετράδα, από τα δεξιά προς τ’ αριστερά. Αγρόδημος και Κόλα τοποθετήθηκαν μπροστά τους ως αμυντικοί μέσοι, ενώ σε ρόλο δεκαριού έπαιξε ο Τσαγκαλίδης. Στις πτέρυγες αγωνίζονταν οι Σκοπελίτης (δεξιά) και Βουκελάτος (αριστερά), ενώ στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Παπαδημητρίου, στο 4-2- 3-1 που επέλεξε ο προπονητής των Βολιωτών, Στέφανος Ξηροφώτος

Το α’ μέρος

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, με την μπάλα να παίζεται κυρίως στο χώρο του κέντρου και τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους.

Μια αδύναμη κεφαλιά του Κρητικού στο 6’ δεν ανησύχησε τον Ξενοδόχοφ, ενώ στο 14’ ο Γραικός έδιωξε σε κόρνερ, προλαβαίνοντας μια μακρινή μπαλιά, με στόχο τον Ολαϊτάν, που έβγαινε επικίνδυνα απέναντι από τον Ξενοδόχοφ.

Η πρώτη υποψία ευκαιρίας για τον Ολυμπιακό δημιουργήθηκε στο 16’, όταν μετά από εκτέλεση πλαγίου από τον Γραικό, ο Παπαδημητρίου έκανε αδύναμο γύρισμα, μην ανησυχώντας τον Καβουσάκη που μπλόκαρε εύκολα. Φάουλ του Γεωργιάδη στο 18’ σε καλό σημείο, αριστερά της μεγάλης περιοχής του Ξενοδόχοφ, έδιωξε σε κόρνερ ο Αγρόδημος.

Σέντρα από τα δεξιά του Βουκελάτου, αφού ελίχθηκε μέσα στην περιοχή απέφερε κόρνερ για τον Ολυμπιακό στο 23’, χωρίς πάντως κάτι αξιοσημείωτο στην εξέλιξη της φάσης και τρία λεπτά αργότερα, ο Βουκελάτος εκτέλεσε νέο κόρνερ, με τον Καβουσάκη να διώχνει με γροθιές, προ του Κόλα, κι ενώ η μπάλα έδειχνε να έχει πάρει τροχιά προς το δεξί «Γ».

Μια ωραία συνεργασία Σκοπελίτη – Κόλα στο 27’, ωφέλησε τον Αγρόδημο στο 27’, το σουτ του οποίου όμως έφυγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Καβουσάκη.

Σουτ του Βουκελάτου, από την πάσα του Τσαγκαλίδη εκτός περιοχής έφυγε άουτ στο 31’, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να φθάσει με αξιώσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία.

Καμία πάντως αξιόλογη φάση δε σημειώθηκε έως το τέλος του ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0, μετά τη λήξη του.

Εξαλλος ήταν ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου, Ευριπίδης Τσιμπανάκος με το σφύριγμα της λήξης του ημιχρόνου, καθώς κατευθύνθηκε προς τους διαιτητές, διαμαρτυρόμενος για δύο περιπτώσεις οφσάιντ κατά των Βολιωτών στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους.

Το β’ μέρος

Δυνατά και με καλύτερο ρυθμό από το πρώτο μέρος ξεκίνησε το δεύτερο, με το παιχνίδι να είναι σαφώς πιο ανοιχτό.

Κόρνερ που κέρδισε ο Κόλα, εκτέλεσε ο ίδιος στο 47’, με την μπάλα μετά την πρώτη κόντρα να επιστρέφει στον Κόλα, που σέντραρε βρίσκοντας τον Παπαδημητρίου, ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά την μπάλα μπλόκαρε εύκολα ο Καβουσάκης.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν στο 52’ με τον Ολαϊτάν να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Τσαγκαλίδη να διώχνει πάνω στη γραμμή, αλλά δύο λεπτά αργότερα, ο Πανσερραϊκός έφτασε και στο γκολ με τον Πράντο να επωφελείται της σέντρας του Βολιώτη Αλέξανδρου Ζέρη και πρώην αρχηγού των ερυθρόλευκων, και με γυριστό μονοκόμματο σουτ να γράφει το 0-1, «παγώνοντας» τη Νεάπολη.

Ο Ολυμπιακός μετά το γκολ που δέχθηκε προσπάθησε να πιέσει τον Πανσερραϊκό ώστε να γίνει πιο επικίνδυνος, χωρίς πάντως να βρίσκει τις ευκαιρίες, με το παιχνίδι να είναι σκληρό και δυνατό, κυρίως στο χώρο του κέντρου.

Κεφαλιά του Φιλίποβιτς, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Κόλα στο 71’, πέρασε άουτ πάνω από τα δοκάρια του Καβουσάκη.

Τα λεπτά κυλούσαν χωρίς να συμβαίνει τίποτα αξιόλογο μπροστά στις δύο εστίες, πέραν από ένα σουτ του Γκούρτσα, στο 85’ από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να φεύγει εκτός εστίας. Το σφύριγμα της λήξης έφερε μοιραία την δεύτερη εντός έδρας ήττα των Βολιωτών.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 0-1

Δημοτικό γήπεδο Νεάπολης

Βόρειος Ομιλος Football League

6η αγωνιστική

Σκόρερ: 55’ Πράντο

Κίτρινη: 7’ Τσαγκαλίδης – 30’ Πίντο, 76’ Αγρόδημος, 90’ Φιλίποβιτς

Διαιτητής: Τσαμούρης (Πειραιά)

Βοηθοί: Κωνστάντιος, Βρούζος (Πιερίας)

4ος: Γιουματζίδης (Πέλλας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ(Ξηροφώτος): Ξενοδόχωφ, Γραικός, Μπουτζίκος, Γιαννίτσης, Φιλίποβιτς, Αγρόδημος, Κόλα, Σκοπελίτης (59’ Τζούριτς), Τσαγκαλίδης, Βουκελάτος (69’ Βασιλούδης), Παπαδημητρίου

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: (Στοΐλας): Καβουσάκης, Γιανναράκης, Πίντο, Ζέρης, Κρητικός, Ψάλτης, Γεωργιάδης (84’ Πέτρου), Μέσι (64’ Κόνσι), Ολαϊτάν (74’ Λουφάκης), Κασμερίδης, Πράντο (74’ Γκούρτσας).

«Επιστημονική διαιτησία από Τσαμούρη»

Με ανακοίνωση της η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου βάλλει κατά του διαιτητή της χθεσινής αναμέτρησης, χαρακτηρίζοντας τη διαιτησία ως… επιστημονική. Αναλυτικά: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου 1937 «ευχαριστεί» τον διαιτητή κ. Τσαμούρη της Ένωσης Πειραιά για την «επιστημονική» πραγματικά διαιτησία του στον αγώνα της ομάδας μας με τον Πανσερραϊκό για την 6η αγωνιστική της Football League. Δυστυχώς, αν και επιστήμων, του διέφυγε πως διαιτησίες σαν την σημερινή (σ.σ. χθεσινή) μας πάνε χρόνια πίσω. Αντίθετα θέλουμε στο ποδόσφαιρο ανθρώπους όπως ο δεύτερος βοηθός κ. Βρούζος της Ένωσης Πιερίας που τιμούν το άθλημα».

Συνεχίζουν κορυφή Βέροια και Καβάλα, προσπέρασε ο Ιάλυσος

Την ισοπαλία της Καλαμάτας (με τη Νίκη Βόλου) εκμεταλλεύτηκε ο Ιάλυσος που επικράτησε 1-0 της Επισκοπής και την προσπέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας του Νοτίου Ομίλου της Football League. Λίγο πιο πίσω η Ρόδος που λύγισε με το ίδιο σκορ το Αιγάλεω, με την Καλλιθέα να κάνει την ανατροπή κόντρα στον Αστέρα Βλαχιώτη για να ανέβει 4η.

Την ίδια ώρα, στον Βόρειο Ομιλο η Καβάλα και η Βέροια συνεχίζουν να πηγαίνουν χέρι-χέρι στην κορυφή. Αμφότερες στην κορυφή με 15 βαθμούς, με την Καβάλα να διαλύει 5-1 την Κοζάνη και την Βέροια να επικρατεί 3-1 του Θεσπρωτού.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 6ης αγωνιστικής και η βαθμολογία των δύο ομίλων της Fooball League.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Βέροια-Θεσπρωτός 3-1

(9’-68’ Πόζογλου, 24’ Λουκίνας – 75’ Κοντοές)

Ολυμπιακός Βόλου-Πανσερραϊκός 0-1

(54’ Πάρντο)

Πιερικός-ΠΟ Τρίγλιας 2-0

(49’ Κυβελίδης, 51’ Παπαδόπουλος)

Αλμωπός Αριδαίας-Απόλλων Πόντου 4-1

(43’ Μάνιος, 57’-66’ Λουτσέρο, 90’ Γκέσιος – 41’ Καλογέρης πεν)

Καβάλα-ΑΕΠ Κοζάνης 5-1

(10’ Γαβριηλίδης, 15’ Ορφανίδης, 28’, 83’, Κολλάς, 39’ Κόκκορης, – 58’ Βοριαζίδης)

Επόμενη (7η)

Σάββατο 24 Απριλίου, 15:00

Θεσπρωτός-Ολυμπιακός Βόλου

Καβάλα-Βέροια

Τρίγλια-Απόλλων Πόντου

Πανσερραϊκός-Αλμωπός Αριδαίας

ΑΕΠ Κοζάνης-Πιερικός

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Καλαμάτα-Νίκη Βόλου 0-0

Ρόδος-Αιγάλεω 1-0

(89’ Μπαξεβάνος)

Αστέρας Βλαχιώτη-Καλλιθέα 1-2

(54’ Κορνέζος – 9’, 90’ Μαρουκάκης, )

Ιάλυσος-ΑΟ Επισκοπής 1-0

(26’ Ρούσσος)

Σαντορίνη-Ασπρόπυργος 0-0

Επόμενη (7η)

Σάββατο 24 Απριλίου, 15:00

Αιγάλεω-Αστέρας Βλαχιώτη

Ιάλυσος-Ρόδος

Ασπρόπυργος-Νίκη Βόλου

Καλλιθέα-Καλαμάτα

Επισκοπή-Σαντορίνη

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Βόρειος όμιλος

  1. Βέροια 15
  2. Καβάλα 15
  3. Πανσερραϊκός 13
  4. Ολυμπιακός Βόλου 12
  5. Πιερικός 10
  6. Θεσπρωτός 7
  7. Τρίγλια 6
  8. Αλμωπός 5
  9. ΑΕΠ Κοζάνης 1
  10. Απόλλων Πόντου 0

Νότιος όμιλος

  1. Ιάλυσος 13
  2. Καλαμάτα 12
  3. Ρόδος 10
  4. Καλλιθέα 9
  5. Επισκοπή 8
  6. Σαντορίνη 7
  7. Αιγάλεω 6
  8. Αστέρας Βλαχιώτη 5
  9. Νίκη Βόλου 4
  10. Ασπρόπυργος 4

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου