ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Απουσίες και Βέροια «λύγισαν» τον Ολυμπιακό

απουσίες-και-βέροια-λύγισαν-τον-ολυ-644370

Εντός έδρα ήττα στο πρωτάθλημα του Βορείου Ομίλου της Football League γνώρισε ο Ολυμπιακός Βόλου, έχοντας παράλληλα την πρώτη απώλεια βαθμών, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, από την Βέροια με 0-1, χθες στο δημοτικό γήπεδο της Νεάπολης.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Οι ερυθρόλευκοι, έχοντας και σημαντικές απουσίες, δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά την έμπειρη ομάδα της Βέροιας, ενώ ο Ολυμπιακός δέχτηκε γκολ μόλις στο 12’, με τον Λουκίνα να βρίσκει δίχτυα, με το προβάδισμα των φιλοξενούμενων να παραμένει ως το τέλος του παιχνιδιού. Οι φιλοξενούμενοι είχαν σπουδαίες ευκαιρίες να πετύχουν και άλλα τέρματα, με σημαντικότερη το δοκάρι του Λουκίνα στο 51’.

Πως ξεκίνησε

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Ξενοδόχοφ κάτω από τα δοκάρια, ενώ Γραικός, Ρόκας, Γιαννίτσης και Μπουτζίκος συνέθεσαν την αμυντική τετράδα, από τα δεξιά προς τ’ αριστερά. Παπακώστας και Κόλα τοποθετήθηκαν μπροστά τους, ενώ σε ρόλο δεκαριού έπαιξε ο Τσαγκαλίδης. Στις πτέρυγες αγωνίζονταν οι Σκοπελίτης (δεξιά) και Βασιλούδης (αριστερά), ενώ στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Παπαδημητρίου, στο 4-2-3-1, που επέλεξε ο προπονητής των Βολιωτών, Στέφανος Ξηροφώτος, που δεν είχε χθες στη διάθεση του, τους Αγρόδημο και Φιλίπποβιτς.

Το α’ μέρος

Με πίεση στο χώρο του κέντρου ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός Βόλου, με τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού πάντως να είναι αναγνωριστικά.

Μόλις στο 2’ ο Μπουτζίκος από τ’ αριστερά σέντραρε με τον Τσαγκαλίδη να παίρνει την μπάλα, και να κόβεται από αντίπαλους αμυντικούς. Σουτ του Σκοπελίτη στο 6’ από το ύψος της μεγάλης περιοχής κατέληξε στα σώματα των αντίπαλων αμυντικών, με την μπάλα να φεύγει κόρνερ για τους γηπεδούχους, ενώ η εξέλιξη της φάσης δεν ήταν ανησυχητική για τον τερματοφύλακα της Βέροιας, Βελλίδη.

Το σκορ για τους φιλοξενούμενους, που έπαιζαν κυρίως με αντεπιθέσεις άνοιξε στο 12’, με τον Λουκίνα να επωφελείται, δεχόμενος την πάσα από τον Καραγιάννη και να μπαίνει μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού και με σουτ με τ’ αριστερό, αφού απέφυγε όμορφα τον Γιαννίτση, να γράφει το 0-1 για την ομάδα της Βέροιας.

Το γκολ των φιλοξενούμενων προήλθε από μια στιγμή αδυναμίας των ερυθρόλευκων, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν αλλά να δυσκολεύονται να βρουν ανοιχτούς χώρους.

Ο Ολυμπιακός θέλησε να απαντήσει και μετά από σέντρα του Μπουτζίκου από τ’ αριστερά στο 19’, την μπάλα βρήκε ο Παπαδημητρίου που έκανε αδύναμη κεφαλιά, με τον Βελλίδη να μπλοκάρει σταθερά.

Νέα προσπάθεια των ερυθρόλευκων και σουτ του Μπουτζίκου από πλάγια αριστερά έξω από την μεγάλη περιοχή δεν ανησύχησε τον Βελλίδη, αφού η μπάλα έσκασε μπροστά του, στο 24’, με τους ερυθρόλευκους, όσο περνούσαν τα λεπτά να προσπαθούν να ανεβάσουν στροφές, χωρίς πάντως να έχουν βρει την κλασσική ευκαιρία.

Το παιχνίδι παιζόταν κυρίως στο χώρο του κέντρου, με τους φιλοξενούμενους πάντως, μετά την επίτευξη του υπέρ τους τέρματος να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί κυρίως στα μετόπισθεν, προσπαθούσαν να απομακρύνουν από τα καρέ τους, τους παίκτες του Ολυμπιακού.

Για τη Βέροια ο πρώην ερυθρόλευκος Πόζογλου έκανε το σουτ στο 35’, με τον Ξενοδόχοφ να διώχνει με γροθιές, αποσοβώντας το νέο κίνδυνο για τους ερυθρόλευκους, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Λουκίνας υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους καταγράφηκε στο 40’, όταν ο Κόλα εκτέλεσε φάουλ από τ’ αριστερά, με τον Σκοπελίτη να σουτάρει και την μπάλα να καταλήγει κόρνερ, αφού προσέκρουσε σε σώματα αμυντικών.

Τίποτα αξιόλογο δε σημειώθηκε ως τη λήξη του ημιχρόνου, με το 1-0 υπέρ των Βεροιωτών από το 12’ να παραμένει και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στ’ αποδυτήρια.

Το β’ μέρος

Πιο επιθετικά μπήκαν οι φιλοξενούμενοι στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας λίγα λεπτά μετά την έναρξη του β’ μέρους σπουδαία ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Συγκεκριμένα, στο 51’ ο Καραγιάννης έκανε την παράλληλη μπαλιά για τον Πασά, που τροφοδότησε στα δεξιά τον Λουκίνα, ο οποίος έκανε το σουτ, σχεδόν αμαρκάριστος, με την μπάλα να καταλήγει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ξενοδόχοφ.

Οι Βεροιώτες είχαν νέα μεγάλη στιγμή στο 54’ με τον Πασά να σουτάρει με τ’ αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ωστόσο ο Ξενοδόχοφ απομάκρυνε με γροθιές.

Η είσοδος του Βουκελάτου στο παιχνίδι θέλησε να κάνει τον Ολυμπιακό πιο επιθετικό, με τον νεαρό ακραίο επιθετικό να έχει καλή στιγμή στο 60’, όταν και έκανε το σουτ από πλάγια δεξιά, με τον Βελλίδη να μπλοκάρει την μπάλα, σταθερά.

Τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης, εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βελλίδη.

Για τη Βέροια ο Σιμόνι σέντραρε από τ’ αριστερά στο 66’, με τον Καραγιάννη να στέλνει την μπάλα άουτ από κοντά. Οι Μακεδονίτες είχαν νέα ευκαιρία στο 68’ με τον Μπουκουβάλα να σουτάρει από πλεονεκτική θέση, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Οι Βεροιώτες «σφυροκοπούσαν» την άμυνα του Ολυμπιακού, έχοντας νέα μεγάλη φάση στο 70’, με τον Μπουκουβάλα να σεντράρει και τον Λουκίνα να παίρνει την κοντινή κεφαλιά, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ξενοδόχοφ.

Το σκορ παρέμενε στο 0-1, με τον Ολυμπιακό να εξακολουθεί να έχει προβλήματα αμυντικά και επιθετικά, μην μπορώντας να αντιδράσει.

Μία από τις ελάχιστες πρωτοβουλίες των ερυθρόλευκων ήρθα από σουτ του Τζούριτς, από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 78’, ωστόσο η μπάλα δεν βρήκε στόχο φεύγοντας λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Το σκορ δεν έμελλε να αλλάξει ως τη λήξη της αναμέτρησης, με τον Ολυμπιακό να γνωρίζει την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα, κοιτώντας πια το επόμενο παιχνίδι, εντός έδρας, κόντρα στον Απόλλωνα Πόντου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΒΕΡΟΙΑ 0-1

Δημοτικό γήπεδο Νεάπολης

Βόρειος Ομιλος Football League

4η αγωνιστική

Σκόρερ: 12’ Λουκίνας

Κίτρινες: 21’ Παπαδημητρίου, 39’ Σκόνδρας, 62’ Καραγιάννης, 84’ Σιμόνι

Διαιτητής: Γεώργιος Τάσης (Ηπείρου)

Βοηθοί: Λάμπρος Διαμαντής, Αθανάσιος Δέλλιος (Ηπείρου)

4ος: Αθανάσιος Γιουματζίδης (Πέλλας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ(Ξηροφώτος): Ξενοδόχοφ, Γραικός (79’ Μπόλης), Μπουτζίκος, Γιαννίτσης, Ρόκας, Παπακώστας (79’ Πατρώνης), Κόλα (46’ Χολέβας), Σκοπελίτης (46’ Βουκελάτος), Τσαγκαλίδης, Βασιλούδης (58’ Τζούριτς), Παπαδημητρίου

ΒΕΡΟΙΑ: (Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης, Σκόνδρας, Μαραγκός, Οικονόμου (75’ Μπλέτσας), Βεργώνης, Καραγιάννης (88’ Στάμου), Πασάς (65’ Αποστολόπουλος), Πόζογλου (46’ Σιμόνι), Λουκίνας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου