ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πιο «δυνατός» ο Ολυμπιακός Βόλου

πιο-δυνατός-ο-ολυμπιακός-βόλου-687993

Με τα τεστ για τον Covid-19, που προβλέπονται από το υγειονομικό πρωτόκολλο, να είναι όλα αρνητικά, συνεχίζουν στον Ολυμπιακό Βόλου να προετοιμάζονται, αφού εδώ και δέκα ημέρες ξεκίνησαν προπονήσεις, τώρα περιμένουν την έναρξη του πρωταθλήματος της Football League και την άνοδο.

Οι ποδοσφαιριστές και όλοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα υποβλήθηκαν στα τεστ στο «Ιασώ» και με το ιατρικό «ο.κ.», χθες γιόρτασαν στο προπονητικό κέντρο στον Άγιο Γεώργιο Φερών και τα γενέθλια του Ευριπίδη Τσιμπανάκου, ο οποίος μετά την έκπληξη και με μπασκετικό «λουκ» φορώντας φούτερ των Lakers ευχήθηκε του χρόνου η ομάδα να είναι ψηλότερα.

Αλλωστε ο φετινός Ολυμπιακός «φτιάχτηκε» για παραπάνω κατηγορία και όταν αυτό δεν έγινε, συνέχισε να δημιουργείται μια ομάδα που θα πρωταγωνιστεί για να πάρει στο γήπεδο την άνοδο…

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχοντας παίξει τελευταίο επίσημο ματς στις αρχές του περασμένου Μαρτίου ξεκίνησε προετοιμασία για τη νέα περίοδο τον Αύγουστο, έδωσε συνολικά 9 φιλικά παιχνίδια με πρώτο στις 29/8 στο Στεφανοβίκειο και τελευταίο 31/10 στην Πάτρα …και στο χρονικό σημείο που έδειχνε αγωνιστικά έτοιμος «επεβλήθη» η αναγκαστική διακοπή ακόμη και των προπονήσεων.

Συνδυάζοντας εμπειρία και ταλέντο, με λύσεις σε κάθε θέση, έχοντας αγωνιστική πειθαρχία με ένα πλάνο διαρκούς πίεσης και έχοντας και το βολιώτικο χρώμα η ομάδα με τον Στέφανο Ξηροφώτο στην τεχνική ηγεσία έπεισε πως θέλει και μπορεί να πρωταγωνιστεί και αυτό δεν αλλάζει… έστω κι αν η καλή προσπάθεια «διακόπηκε» για αρκετό καιρό.

Τώρα μετά από 10 μέρες προπονήσεων και πάλι τα μηνύματα είναι το ίδιο καλά ειδικά και μετά τις τελευταίες προσθήκες που δεν είναι και οι τελευταίες.

Στον Ολυμπιακό σε σχέση με πέρσι συνεχίζουν και τη νέα χρονιά μόλις 7 παίκτες με εμπειρία που είναι ο Νίκος Μπουτζίκος που την περίοδο που πέρασε σε 20 παιχνίδια έπαιξε 1750 λεπτά, ο Φίλιππος Σκοπελίτης που είχε συμμετοχή σε 19 αγώνες, ο Στάθης Ρόκας που αγωνίστηκε σε 16, ο Κλεβί Κόλα με 12, ο Στάθης Βασιλούδης με 6, ο Θωμάς Γραικός που πέρσι, με τα «ερυθρόλευκα» κατέγραψε 25 συμμετοχές και ο γκολκίπερ Γενάντι Ξενοδόχοφ και έπαιξε 4 ματς.

Το ότι φέτος ο Ολυμπιακός Βόλου είναι πολύ καλύτερος και πολύ πιο ομάδα εκτίμησε μιλώντας στον spor fm 89,5 o Φίλιππος Σκοπελίτης τονίζοντας πως πέρσι υπήρχαν καλοί παίκτες, αλλά δεν είχαν όλοι την ίδια διάθεση. «Τώρα είναι η ευκαιρία να δείξουμε ότι το μέγεθος του Ολυμπιακού δεν αξίζει καν αυτή η κατηγορία» ανέφερε ο Σκοπελίτης που μίλησε και για το πόσο καλό έχει κάνει η δημιουργία του αθλητικού κέντρου: «Οι συνθήκες είναι εξαιρετικές και δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Και είναι ακόμη πιο θετικό ότι η διοίκηση είναι συνέχεια δίπλα μας».

Στην ομάδα μετά την απόκτηση των Ερμάν Ερέρα, Στέφαν Τζούριτς, Παναγιώτη Τσαγκαλίδη, Χρήστο Κατσούκη, περιμένουν κι έναν ξένο μέσο, ως δανεικό, από ομάδα της Σούπερ Λιγκ, αφού ζητούμενο είναι ένα πλήρες ρόστερ με αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις για κάθε θέση. Οι «ερυθρόλευκοι», πλέον, δουλεύουν καθημερινά, προκειμένου να καλύψουν το χαμένο έδαφος και να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι στο πρωτάθλημα, εφόσον αυτό διεξαχθεί κανονικά από 28 Μαρτίου.

Ηδη πάντως έχουν γίνει τα πρώτα βήματα ειδικά μετά την παράταση που πήρε η κατηγορία για αυτή τη σεζόν, έως τις 27 Ιουνίου, αλλά και την πρώτη αλλαγή στην προκήρυξη με την κατάργηση των play offs. Πάντως αν η σέντρα τελικά γίνει 27 και 28 Μαρτίου θα υπάρξουν διαθέσιμες 4 Κυριακές και 4 Τετάρτες τον Απρίλιο και τον Μάιο και θα απομένει ένα ματς για λήξη πρωταθλήματος χωρίς πλέι οφ και πλέι άουτ και στην ευχέρεια της διοργανώτριας θα είναι να αφήσει κενές ημερομηνίες με όσο το δυνατόν λιγότερα ματς μεσοβδόμαδα.

Το πιο ευχάριστο της επιστροφής στις ομαδικές προπονήσεις είναι η διάθεση των παικτών να ετοιμαστούν και να παίξουν πρωτάθλημα κάτι που διαπιστώνει καθημερινά και ο προπονητής Στέφανος Ξηροφώτος που όμως πιστεύει ότι έχει ακόμη δουλειά για να φτάσει η ομάδα στο επιθυμητό επίπεδο και εκεί που είχε βρεθεί πριν 3,5 μήνες όταν και διεκόπη η προετοιμασία.

Στο μυαλό όλων πάντως είναι η έναρξη του ίσως τελευταίου πρωταθλήματος, με το τεχνικό επιτελείο να μειώνει σταδιακά τις συνέπειες της μεγάλης αδράνειας από την αναστολή της αγωνιστικής δραστηριότητας, οι όποιες θα «σβήσουν» οριστικά το καλοκαίρι με άνοδο.

Πάντως στον Ολυμπιακό είναι και στην αναμονή της αναδιάρθρωσης και μάλιστα στην θέση του Ολυμπιακού Β. για την αναδιάρθρωση, όπως αναρτήθηκε στη διαβούλευση για το νομοσχέδιο τονίζεται πως θα πρέπει να εξασφαλιστεί τηλεοπτικό συμβόλαιο πενταετίας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η αναδιάρθρωση θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στις προβληματικές ΠΑΕ.

Ακόμη η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου εργάζεται και για το μέλλον και δηλώνει έτοιμη για μεγαλύτερη κατηγορία κι αφού πήρε τη φετινή αδειοδότηση ετοιμάζει φάκελο και για την επόμενη ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει και με την νέα αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου. Άλλωστε στη νέα κατηγορία του χρόνου απαιτείται μετοχικό κεφάλαιο τουλάχιστον 250.000 ευρώ, όπως και οι ΠΑΕ να καταθέσουν εγγυητική 100.000 ευρώ στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου