ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Θέση για την αναδιάρθρωση

θέση-για-την-αναδιάρθρωση-691377

Τη δική του άποψη για αναδιάρθρωση και το νομοσχέδιο Αυγενάκη κατέθεσε ο Ολυμπιακός Βόλου, τονίζοντας στην πρόταση του ότι η απόφαση σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι θεσμική και να μην εξαρτάται από την απόφαση της διοργανώτριας αρχής και μάλιστα με αυξημένες πλειοψηφίες.

Η ερυθρόλευκη ΠΑΕ στο άρθρο 13 για την αναδιάρθρωση επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου με τροποποίηση των άρθρων 108 και 109 του ν. 2725/1999, σχολιάζει σχετικά και ζητά να υπάρχει ένα πλάνο βιωσιμότητας για τις ΠΑΕ ενόψει της αναδιάρθρωσης αλλά και η όλη διαδικασία να έχει θεσμικά χαρακτηριστικά και να μην εξαρτάται από αποφάσεις της διοργανώτριας Αρχής και μάλιστα με αυξημένες απλά πλειοψηφίες. Τονίζει εξάλλου ότι το νομοσχέδιο όσον αφορά την αναδιάρθρωση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Αναλυτικά η θέση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου είναι η εξής: «Η αναδιάρθρωση πρωταθλημάτων (Super league 2 -Football League) και η ενοποίηση αυτών σε μια επαγγελματική κατηγορία, την SL2, είναι πάγιο αίτημα των ΠΑΕ και κινείται στη σωστή κατεύθυνση για την εξυγίανση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Η απόφαση για την αναδιάρθρωση σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι θεσμική και να μην εξαρτάται από την απόφαση της διοργανώτριας Αρχής και μάλιστα με αυξημένες πλειοψηφίες. Επίσης, επειδή οι ΠΑΕ στερούνται εσόδων θα πρέπει να εξασφαλιστεί ένα τηλεοπτικό συμβόλαιο με πλάνο πενταετίας για να μπορέσουν οι ΠΑΕ να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις . Σε διαφορετική περίπτωση, που δεν εξασφαλιστούν έσοδα, η αναδιάρθρωση όχι μόνο δεν θα λύσει προβλήματα αλλά θα δημιουργήσει νέες και περισσότερες προβληματικές ΠΑΕ».

Ευρ. Τσιμπανάκος: «Κοιτάμε το καλό όλων των ομάδων»

Στο μεταξύ ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Ευριπίδης Τσιμπανάκος, φιλοξενήθηκε διαδικτυακά στην εκπομπή «Clasico», όπου και αναφέρθηκε στην αναδιάρθρωση, το πρωτάθλημα της Football League και όχι μόνο. Συγκεκριμένα σχολίασε:

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Football League σχετικά με την αναδιάρθρωση: «Από την τελευταία τηλεδιάσκεψη που κάναμε παρουσία του προέδρου μας, αποφασίσαμε ομόφωνα να ξεκινήσει το πρωτάθλημα του Βορείου Ομίλου εφόσον υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις. Θα περιμένουμε μέχρι τις 28 του μηνός τι θα ψηφιστεί από τον κ. Αυγενάκη. Θα ξαναμπούμε πάλι σε μία νέα τηλεδιάσκεψη με το πρόεδρο μας, αν θα ξεκινήσουμε ή όχι. Τα πρωταθλήματα κερδίζονται μέσα στο γήπεδο και όχι εκτός αγωνιστικών χώρων. Θα δούμε όμως τι συμφέρει και τις 19 υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας, διότι πρέπει να κοιτάμε το καλό όλων των ομάδων. Θέλουμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και θα κοιτάξουμε με τον πρόεδρο της Λίγκας κ. Λεουτσάκο τι πρέπει να γίνει. Αν η προκήρυξη αλλάξει ή όχι και από εκεί κι πέρα θα παρθούν γενναίες αποφάσεις».

Για τη διάθεση των ομάδων όσον αφορά την έναρξη του πρωταθλήματος: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει η ίδια διάθεση από όλες τις ομάδες. Εμείς από την πρώτη μέρα μπήκαμε σε ρυθμούς προπονήσεων, ενώ κάποιες άλλες ομάδες έμειναν στάσιμες. Εύχομαι όλες οι ομάδες να ξεκινήσουν, αλλά τα οικονομικά τους δεν βρίσκονται και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Δεν υπάρχουν έσοδα από χορηγίες, διαφημίσεις, τηλεοπτικό συμβόλαιο και κάποιο ποσοστό από το στοίχημα. Όλοι οι πρόεδροι πονάνε οικονομικά και είναι ανήσυχοι για την συνέχεια».

Για τη λύση στο θέμα της προκήρυξης: «Βασικά εύχομαι να τελειώσει αυτό το μαρτύριο για όλες τις ομάδες και να μην υπάρξει κανένας υποβιβασμός. Να μπούμε σε μία νέα διαδικασία μέσω της αναδιάρθρωσης από τη νέα χρόνια. Υπάρχουν πολλά κριτήρια που πρέπει να τηρηθούν μέσω της νομιμότητας και αυτό θέλουμε ως Ολυμπιακός Βόλου. Μας λείπει το ποδόσφαιρο, διότι είναι καθημερινότητα της ζωής μας και δυστυχώς αναλωνόμαστε κάθε μέρα τι θα γίνει με την αναδιάρθρωση και αν δοθεί επανεκκίνηση στο πρωτάθλημα. Να υπάρχει όμως και λίγη σοβαρότητα πάνω στο κομμάτι αυτό».

Για την περίπτωση που δεν υποβιβαστεί καμία ομάδα βάσει της προκήρυξης κι αν υπάρχει νόημα να γίνει το πρωτάθλημα: «Είναι θέμα που αφορά τον Υφυπουργό Αθλητισμού και την Λίγκα. Περιμένουμε τις επίσημες αποφάσεις από το κράτος».

Για τους φετινούς στόχους του Ολυμπιακού Βόλου: «Καθαρός μας στόχος είναι ο πρωταθλητισμός. Να είμαστε μία ανταγωνιστική ομάδα που να γνωρίζει τι θέλει μέσα στο γήπεδο, η οποία ενισχύθηκε και έδωσε δανεικούς παίκτες σε Απόλλωνα Λάρισας και Δόξα Δράμας, γιατί ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μεγάλη ομάδα. Θεωρώ ότι θα έχουμε και άλλες δύο προσθήκες, ώστε να υπάρχει βάθος στο ρόστερ και με παίκτες πρώτης γραμμής, και ίσως αυτή την εβδομάδα να υπάρξουν ανακοινώσεις. Δρομολογήσαμε τα πάντα από μετοχικό κεφάλαιο, εγγυητική και προπονητικό κέντρο. Είμαστε έτοιμοι και προχωράμε. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τα πάντα για τη μεγάλη μας αγάπη, την οποία δε την αφήσαμε ποτέ μονή».

Austrian Boys: «Είμαστε μια γροθιά»

Θέση στα όσα ακούστηκαν σε ραδιοφωνική εκπομπή από τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, σχετικά με τον Ολυμπιακό Βόλου, πήρε ο σύνδεσμος των οργανωμένων οπαδών Austrian Boys και σε ανακοίνωση επισημαίνουν: «Εχθές (σ.σ. προχθές) ο 9.86 και η εκπομπή Clasico μας πρόσφεραν ένα ακόμη ρεσιτάλ υποκρισίας. Ο κύριος «δεν ασχολούμαι» αλλά αυτός είναι πίσω από όλα, άλλη μια φορά αποκάλυψε το μεγάλο του πρόβλημα στα 60 χρόνια ζωής του. Το μεγάλο του πρόβλημα, ο μεγάλος βραχνάς του είναι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, ζει και αναπνέει να τον αφανίσει με όποιον τρόπο- και ας μην ασχολείται όπως λέει.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ όμως είναι μέγεθος, είναι η μεγαλύτερη οντότητα στην πόλης μας. Κόσμος – οργανωμένοι – διοίκηση – παίκτες είμαστε μια γροθιά και όταν είμαστε μια γροθιά δεν φοβόμαστε ούτε τον διάολο, ούτε τον κύριο «δεν ασχολούμαι». Θα τα πούμε στη Λαχανά, τη μέρα των εκλογών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου